dilluns, 28 d’abril del 2014

Espàrrecs blancs amb xorís i ou poché

Estem en plena temporada dels espàrrecs blancs. La veritat és que no tenim massa costum de menjar-ne però aquestes vacances vam estar a Navarra i el País Vasc i ens en van entrar ganes. He fet una recepta del Canal Cocina i el resultat ens ha agradat moltíssim, no trigarem gaire a tornar-los a fer!!


Ingredients (4 persones):


2 manats d'espàrrecs blancs
200g de xorís per coure
1 cullerada de maizena
4 ous
5 grans d'all
Un raig de vinagre
Aigua
Sal i oli

Preparació:


Primer de tot, prepareu els espàrrecs. Amb un pelador, peleu la part final dels espàrrecs fins que hageu tret la part fibrosa. Poseu aigua a bullir i quan comenci a estar tèbia poseu-hi els espàrrecs. Deixeu coure uns 20 minuts fins que al punxar la part més gruixuda amb un ganivet de punta es travessi bé.
Mentre es couen els espàrrecs, podeu començar a preparar la salta. Poseu oli d'oliva a escalfar i quan estigui calent, poseu-hi els alls ben picadets. Quan comencin a agafar color, afegiu-hi el xorís a trossets. Deixeu que es cogui tot junt.


 A mitja cocció, afegiu-hi una mica d'aigua de bullir els espàrrecs, on haureu diluït anteriorment la maizena. Feu-ho coure tot junt un moment i quan els espàrrecs estiguin cuits, afegiu-los a la salsa. Deixeu coure uns minuts per tal que agafin el gust de la salsa. 


Per acabar, mentre s'estan coent els espàrrecs amb la salsa, aprofiteu per coure els ous. Poseu aigua a bullir, afegiu-hi un raig de vinagre. Trenqueu la clova d'un ou i poseu l'ou dins l'aigua. Amb una cullera o estri de cuina feu rodolar l'ou sobre si mateix per tal que la clara qualli al seu voltant. Quan veieu que el rovell està cuit al vostre gust, enretireu-lo. Procediu de la mateixa forma amb tots els altres ous.
Per muntar el plat, poseu els espàrrecs sobre un plat i repartiu pel voltant la salsa i el xorís. Acabeu posant un ou poché per sobre. Serviu ràpidament.


dilluns, 21 d’abril del 2014

Bescuit de taronja thermomix

Aquest bescuit boníssim i facilíssim l'he tret de la meva amiga Anna del blog Cuina antiestres que velocidad cuchara. La recepta és per la thermomix i jo l'he adaptada al meu robot Keenwood cooking chef. Aprofito aquesta recepta per participar en la proposta d'aquest mes de Memòries d'una cuinera:
alhora el va treure del blog






Ingredients (6-8 persones):

1 taronja sencera, amb pell i tot
250g de sucre
3 ous
100g d'oli de girasol
1 iogurt natural
250g de farina
1 sobre de llevat
Un polsim de sal

Per la decoració

200g de xocolata
100g de nata líquida
3 llesques de taronja confitada

Preparació:

Tritureu la taronja tallada a quarts juntament amb el sucre i els ous. Tritureu-ho durant 3 minuts a la batedora, velocitat 5.



Passeu la mescla al bol de la cooking chef, poseu l'accessori batedor i afegiu l'oli i el iogurt. Bateu 15 segons, velocitat 2. Afegiu la farina tamissada, el llevat i la sal. Bateu 15 segons velocitat 2.
Prepareu el motllo; unteu amb mantega i empolsiu amb sucre, així us quedarà dauradet.


Aboqueu la massa en el motllo i poseu-lo al forn. El forn l'heu de tenir preescalfat a 180º, calor dalt i baix, 2n pis des de baix. Deixeu-lo coure uns 30 minuts o fins que a l'introduir un escuradents, us surti net. Deixeu refredar una mica i llavors desmotlleu.


Mentre es refreda, prepareu la cobertura.


Poseu al microones la xocolata i la nata, el temps necessari per tal que la xocolata quedi desfeta. Aboqueu per sobre el pastís i decoreu-lo amb trossos de taronja confitada.


diumenge, 20 d’abril del 2014

Poke cake de brownie i xocolata blanca

Aquest mes la Carolina, l'encarregada de fer la proposta del Desafío en la cocina, s'ha ben lluït. Ens ha proposat fer un pastís que jo no l'havia sentit anomenar mai. Es tracta d'una base de bescuit que es forada i s'omplen els forats del que es vulgui, una crema, gelatina... Els de gelatina són molt vistosos però com que a casa no ens agrada gaire he optat per fer una adaptació a la meva manera. La base és de brownie i he farcit els forats de xocolata blanca. Per decorar...una mica de nata, l'he aprofitat per fer la mona d'enguany als nostres fillols Pau i Laura. En aquesta ocasió no us puc posar el pas a pas, encar no m'havia passat mai però se'm van esborrar totes les fotografies del pastís, sort que la meva germana em va poder passar aquestes abans no se'l mengèssim!!







Ingredients:

Una base de brownie
150g de xocolata blanca
50g de nata
350g de nata per muntar

Preparació:

Primer de tot prepareu el brownie, seguiu les instruccions de l'enllaç de dalt. Quan surti del microones o forn, feu els forats amb algun punxó o palet. Prepareu la crema de xocolata blanca. Poseu al microones la xocolata i la nata i deixeu que es desfaci. Ompliu els forats que heu fet anteriorment amb la crema de xocolata. Deixeu refredar. Munteu la nata i cobriu tot el pastís. Amb la nata que us sobri, decoreu al gust.


Mireu les altres propostes que han fet les meves companyes del Desafío en la cocina que de ben seguir que n'hi han d'espectaculars!!!

dimecres, 16 d’abril del 2014

Bacallà a la catalana

El bacallà antigament era un dels pocs peixos que es consumien arreu i el nostre receptari està ple de receptes amb aquest peix. Aquí us porto una de les maneres típiques de fer-lo a casa nostra. La salsa de tomata  queda perfecte amb els fruits secs.


Ingredients (4 persones):


4 talls de bacallà
1 kg de tomates madures
1 ceba
100g de pinyons
100g de panses
Farina
Oli d'oliva
2 ous

Preparació:

Poseu una paella al foc. Enfarineu els trossos de bacallà i fregiu-los en l'oli.


Poseu una cassola o paella grossa al foc i poseu la ceba ratllada. Quan tingui un color daurat, afegiu-hi les tomates ratllades i deixeu-ho coure (trigareu entre 45 minuts i 1 hora). Poseu una paella petita al foc i poseu-hi els pinyons fins que es daurin. Bulliu 12 minuts els ous.Quan tingueu la salsa de tomata cuita, poseu-ne una mica al fons d'una plata de forn. Poseu a sobre els talls de bacallà


 i a sobre més salsa de tomata. Repartiu per sobre els fruits secs i als costats els ous durs partits per la meitat.


Poseu al forn a 180º durant 15-20 minuts. Serviu ben calent.


dilluns, 14 d’abril del 2014

Bunyols de vent

Un altre cop tenim la Setmana Santa aquí. I com no a casa els bunyols no poden faltar. En aquesta ocasió us convido a fer uns bunyols de vent, els d'elaboració més ràpida i d'excel·lent resultat. Els podeu farcir de crema o del que més us agradi. 
Per si voleu fer els tradicionals us deixo dos enllaços més d'anys anteriors.
Bunyols
Brunyols de l'Empordà



Ingredients:

250ml de llet
150g de farina
100g de mantega
3/4 ous
Un polsim de sal
Oli d'oliva per fregir

Preparació:

Els bunyols de vent estan fets amb pasta choux i per tant es fan de la mateixa manera. Primer de tot poseu en un cassó la llet, la mantega i el polsim de sal. Poseu-lo al foc fins que es desfaci la mantega, vigileu que no bulli. Afegiu de cop la farina fora del foc i remeneu. Torneu-la a posar a coure a foc baix i aneu remenant fins que es desenganxi dels costats. Enretireu-la del foc i deixeu-la atemperar. Afegiu els ous a la massa d'un en un. No us ha de quedar un massa gaire líquida, si amb tres ous ja teniu la consistència de la fotografia, no n'afegiu més. 


Deixeu refredar la massa. Un cop estigui freda, poseu un cassó al foc amb oli d'oliva i quan estigui calent aneu afegint boles de massa. Per fer les boles podeu fer-ho amb dues culleretes petites. Si us ha quedat bé la massa veureu que no us farà falta donar-los-hi la volta, quan estan dauradetes elles mateixes es donen la volta. Quan les traieu de l'oli, poseu-les sobre paper absorbent i després passeu-les per una barreja de sucre i canyella. Un cop fredes, les podeu farcir de crema.


dimarts, 8 d’abril del 2014

Fesols de Santa Pau amb botifarra de perol

Aprofitem els últims dies de fred per menjar un plat que a l'estiu no entra tant bé. Els fesols de Santa Pau Phaseolus vulgaris, són uns fesols molt apreciats que es conreen a la zona volcànica de la Garrotxa. He aprofitat una recepta típica de la zona, combinats amb una botifarra de perol esparracada són ideals per un dia de fred o que haguem d'aportar hidrats de carboni i calories al cos!


Ingredients (4 persones):

350 g de fesols
4 botifarres de perol
All i julivert
2 grans d'all
Oli d'oliva extra verge
Sal

Preparació:

Poseu els fesols  en remull en aigua la nit anterior si teniu pressa en principi en dues hores n'hi ha prou. Trieu una aigua que no tingui massa calç per fer el remull. Per coure els fesols, poseu aigua en una cassola, els fesols i els grans d'all, l'aigua ha de cobrir un parell de dits per sobre els fesols.


Quan l'aigua comenci a bullir, afegiu-hi la sal, a la poca estona veureu que comença a sortir una escuma blanca, enretireu-la amb una cullera.


Després d'uns 30-40 minuts tindreu els fesols cuits. Deixeu-los una estona dins l'aigua per tal que absorbeixin part de l'aigua i quedin més amorosos. Reserveu-los.

Un una paella coeu les botifarres de perol, si se us rebenten no passa res ja que després les estriparem.


 Poseu julivert i una mica d'all en un bol, juntament amb oli d'oliva. Passeu-ho per la batedora. Un cop cuites les botifarres, ja podreu muntar el plat. Poseu un cèrcol al mig del plat i a la part de baix, poseu el farcit de la botifarra de perol, premeu-ho bé, afegiu a sobre els fesols. Enretireu el cèrcol i decoreu amb una mica d'oli amb all i julivert.