dilluns, 26 de maig del 2014

Crema de pèsols

Estem al punt àlgid de la collita de pèsols a casa. Aquest passat dissabte vàrem collir els ultims i ja tenim el congelador ben dotat per a tot l'any. Aprofitant que ara estan en el seu millor moment, aprofitem per fer una crema de textura molt suau i de gust exquisit, us la recomano. La podem acompanyar d'uns quadradets de pernil salat, formatge...



Ingredients (4 persones):

450g de pèsols
500ml de broude pollastre
1 ceba ratllada
2 grans d'all
Sal i pebre
Oli d'oliva

Preparació:

Ratlleu la ceba i poseu un cassó al foc. Afegiu-hi l'oli d'oliva i quan estigui calent, incorporeu-hi la ceba. Quan aquesta comenci a tenir una mica de color, poseu-hi l'all tallat ben petit. Poseu a continuació el brou. 

Quan el brou comenci a bullir, afegiu-hi els pèsols. 


Deixeu-los coure uns 20 minuts o fins que estiguin cuit. Enretireu del foc i passeu els pèsols juntament amb el brou per la batedora fins que quedi una crema ben fina. Serviu-lo calent o fred.


dimarts, 20 de maig del 2014

Streuselkuchen de préssec i cireres

Ja ha arribat el segon aniversari de Desafio en la cocina!! En aquesta ocasió la Mabel del blog A nadie le amarga un dulce ens proposa aquesta recepta típica alemanya. He aprofitat la recepta del llibre de la meva cooking chef, farcida de prèssecs i cireres. Té una textura sorrenca boníssima!!!


DESAFÍO EN LA COCINAA la recepta he fet un petit canvi, ja que crec que a la recepta original reservava poca massa per posar per sobre i ha quedat amb una capa massa fina. Tasteu-la, és ideal per un berenar!!
No us oblideu de passar pel blog del Desafio per veure les altres propostes de les meves companyes blogueres!


Ingredients:

250g de farina
1 culleradeta de llevat
1 culleradeta de canyella
175g de mantega a daus
115g de sucre caster (sucre passat pel molinet de café, fi)
75g de farina d'ametlla
1 ou
4 prèssecs
175g de cireres o gerds
1 cullerada de farina de blat de moro

Preparació:

Preescalfeu el gas a 200º. Poseu la farina, la canyella i la mantega en el bol de la Kenwood. Utilitzeu el braç en forma de K, a velocitat mínima i barrejar-ho fins que quedi grumollosa. 
Afegir el sucre caster i la farina d'ametlla, barrejar-ho bé. En aquest punt jo he enretirat 175g de massa però us recomano enretirar-ne uns 200-220 ja que sinó queda una capa massa fina. Aquesta massa anirà per sobre la fruita. 
Afegiu a la resta de la massa l'ou i barregeu-ho fins que es formi una massa. 
Prepareu un motllo de 20cm, poseu-hi una mica de mantega i enfarineu-la. Repartiu pel fons la massa fins que es formi una capa.






Peleu els préssecs i talleu-los per la meitat i després a rodanxes. Traieu els pinyols a les cireres. Repartiu per sobre la massa la fruita





empolseu amb la farina de blat de moro. Repartiu per sobre la massa que teníeu reservada.




Introduïu-la al forn posició2 foc a dalt i baix. Deixeu-la uns 45 minuts o fins que estigui daurada la superfície. Un cop la traieu del forn, deixeu-la dins el motllo mínim mitja hora, després ja la podreu desemmotllar.







dimecres, 7 de maig del 2014

Cottage pie

Sovint crec que o trec el màxim rendiment al meu Cooking chef i és per això que em vaig decidir a fer aquesta recepta del receptari de la meva magnífica "ajudant". Que ens treguin feina a la cuina sempre va bé, més encara quan els resultats són tan bons. Us ho recomano. Evidentment el podeu fer a casa amb una cocció tradicional. Aquest és un plat típicament anglès i el seu nom data del 1791 quan en els cottages (masies petites) van començar a utilitzar la patata com a aliment habitual.


Ingredients (4-6 persones):


800 de carn picada ( 1/2 vedella, 1/2 porc)
300g de cebes
oli d'oliva extra verge
Sal
50g de farina
200g de pastanaga
80ml de vi blanc
800ml de caldo
3 branquetes de farigola
2 cullerades de salsa de tomata
1 culleradeta de salsa Worcestershire
Puré de patates (si pot ser millor casolà)

Preparació:


Poseu una paella al foc i poseu-hi oli. Quan estigui calent, afegiu-hi la ceba picada i les pastanagues tallades a trossos petits. Quan la ceba estigui transparent, afegiu-hi la carn, saleu. Doneu-hi unes quantes voltes fins que estigui externament cuita. 


Prepareu la cooking chef (o qualsevol altre robot per cuinar o thermomix, sinó en una cassola). Poseu el ganxo de remoure i afegiu al bol de coure, la carn amb les verdures, afegiu la farina, el caldo el vi, la salsa de tomata, la salsa Worcestershire i la farigola. Deixeu-ho coure durant 2 hores a 90ª velocitat de remoure 1.


Quan estigui cuita la carn, aneu per muntar els bols individuals o la plata per servir.
Poseu al fons dels bols, la carn amb salsa. Poseu el puré de patata ( una mica calent) dins una mànega pastissera i repartiu-lo sobre la carn. En aquest punt si no els voleu utilitzar d'immediat, els podeu posar a la nevera fins el moment de servir. Poseu-ho al forn a gratinar fins que la carn estigui calenta i el puré de patata dauradet. Serviu ben calent.