diumenge, 28 de setembre del 2014

Calamars farcits en la seva tinta

Si un dia voleu quedar bé amb els vostres convidats, us recomano que feu aquest plat. És molt vistós i queda boníssim. Aquesta recepta, la vaig publicar a la revista del meu poble Forn d'Anells i m'havia quedat al calaix. La proposta era una recepta amb calamars. Aquest cefalòpode Loligo vulgaris, pot ser la base de diferents i ben variades receptes. En aquesta ocasió us proposo fer-los farcits de carn i cuits en una salsa amb la seva pròpia tinta.


Ingredients (4 persones):


12 calamars de mida mitjana
300g de carn de vedella picada
200g de carn de porc picada
2 cebes grosses + 1 petita pel farcit
1/2 kg de tomates madures
Tinta de calamar
Oli i sal

Preparació:


Per començar prepareu la salsa. En una cassola, poseu una mica d'oli i sofregiu les dues cebes triturades,


quan estigui una mica rossa, afegiu-hi la tomata ratllada. Deixeu-ho coure uns 15 minuts fins que estigui cuita la salsa.

Mentre es cou la salsa, netegeu bé els calamars, traieu la pell o tel que els recobreix. Separeu i guardeu els tentacles i les aletes. Podeu aprofitar la bossa de la tinta (és una bosseta fosca i platejada que es troba a les vísceres) per la salsa o bé podeu comprar-ne (necesitem 2 bossetes de tinta). Quan tingueu els calamars nets, gireu-los com si fos un mitjó i us estalviareu de tancar els calamars amb un escuradents. Al girar-los, quan es couen i contrauen es tanquen i per tant el farcit no surt del calamar. Si no els voleu girar, un cop farcits, els tanqueu posant un escuradents. Prepareu el farcit. Poseu en una paella una mica d'oli i sofregiu la ceba petita picada, quan estigui una mica daurada, afegiu la carn picada i les aletes i tentacles picats.


Coeu bé el farcit. Quan s'hagi refredat una mica, farciu amb la farsa preparada els calamars. No els farciu del tot ja que els calamars al coure's tendeixen a  contraure's. 
Poseu la tinta dels calamars a la salsa, remeneu i afegiu-hi els calamars farcits.


Saleu al gust i deixeu coure-ho uns 20 minuts. Serviu ben calent i no us deixeu el pa!!

divendres, 26 de setembre del 2014

Cintes amb rossinyols de pi

Comença la temporada de bolets!! i aquest any si que sembla que serà una bona temporada. La veritat és que el primer dia d'anar-ne a buscar he tornat a casa amb un cistell ple de rossinyols de pi i de trompetes de la mort. I amb els rossinyols de pi he fet aquesta pasta. El rossinyol de pi o camagroc, és un bolet molt gustós, ideal per fer-ne truites i amb la pasta queda també genial.


Ingredients( 4 persones):

300g de rossinyols de pi
300g de cintes
1 ceba
3 grans d'all
200ml de nata líquida
Sal i oli d'oliva


Preparació:

Netegeu bé els bolets. Poseu aigua al foc i quan comenci a bullir afegiu la sal i la pasta. Coeu-la fins que estigui al dente. 
Mentre bulliu la pasta, aneu fent la salsa. En una paella, poseu oli i quan estigui calent, afegiu la ceba picada. Enrossiu-la a foc lent. Quan estigui a punt, afegiu l'all, talladet petit.


Rosejeu-ho tot plegat i afegiu-hi els rossinyols de pi. Afegiu la crema de llet i deixeu reduir una mica fins que agafi textura de salsa.



Quan la pasta estigui cuita, escorreu-la bé i poseu-la a la paella juntament amb la salsa de bolets. Remeneu-ho una mica per tal que la pasta s'impregni del gust dels bolets i ja la podreu servir.


Amanida de cigrons i tonyina

Amb les últimes calors, encara venen de gust les amanides. Com diuen els nutricionistes hem d'anar afegint llegums a la nostra dieta, i a mi realment em costa una mica i així en amanida sembla que passen una mica més bé. Els cigrons (Cicer arietinum) ens aporten fibra, proteïnes, àcid fòlic (ideal per les embarassades) i moltes vitamines. A casa normalment coem una varietat de mida molt petita i que es couen ràpidament.



Ingredients (4 persones):

200g de cigrons crus
3 llaunes de tonyina petites
1 ceba tendra grossa o 2 petites
1 tomata d'amanir
Oli d'oliva verge
Sal, julivert

Preparació:

La nit anterior, poseu els cigrons en remull en aigua mineral. A l'endemà, poseu una olla al foc amb aigua i una mica de bicarbonat i sal. Quan bulli, afegiu els cigrons fins que estiguin cuits, dependrà de la varietat de cigró. Quan estiguin cuits, deixeu-los refredar. Si teniu pressa, sempre podeu utilitzar els cuits de pot. Un cop freds, poseu-los a la plata de servir. Afegiu la tonyina amb l'oli de conserva. Talleu la ceba a rodanxes i afegiu-la als cigrons. Talleu la tomata a daus un cop pelada i extretes les llavors. Amaniu amb oli i sal. Podeu decorar amb una mica de julivert tallat per sobre. Si ho deixeu una estona reposant tot junt estarà més bo.


dimecres, 24 de setembre del 2014

Bescuit de Baileys

Fa temps que pels blogs veig aquesta recepta i al final m'he animat a fer-la. Queda un bescuit esponjós, molt suau i de gust boníssim.Crec que és el millor bescuit que he tastat mai, animeu-vos a fer-lo.


Ingredients:

375g de farina
250g de mantega a temperatura ambient
250g de sucre
4 ous
200ml de Baileys
Un sobre de llevat
Un polsim de sal

Preparació:

Com que és molt ràpid de preparar, podeu encendre el forn, abans de preparar el bescuit. Preescalfeu-lo a 180º. Engreixeu el motllo i reserveu. Jo he utilitzat un motllo de silicona amb forma de flor però podeu utilitzar el que voleu.
Poseu la mantega a temperatura ambient en el bol de la batedora i afegiu el sucre. Bateu a velocitat alta fins que la mantega comenci a agafar un color blanquinós. Afegiu els ous d'un en un i aneu batent per tal que s'incorporin a poc a poc. Afegiu la farina passada pel tamís, el llevat i la sal. Remeneu a velocitat baixa fins que quedi tot ben mesclat. Finalment a velocitat baixa, afegiu el baileys. Veureu que queda una massa sedosa i brillant.


Aboqueu la massa en el motllo que teníeu preparat i introduïu-lo al forn. 


Deixeu-lo coure uns 45 minuts o fins que a l'introduir un escuradents a la massa, aquest surti net. Deixeu refredar bé abans de desemmotllar, sobretot si utilitzeu un motllo amb forma com jo.

Recepta de: Cuadernos de cocina.


dissabte, 20 de setembre del 2014

Pastís Boston cream

DESAFÍO EN LA COCINADesprés d'un estiu de descans, torna la convocatòria del Desafio en la cocina i comencen amb un repte dolç!! En aquesta ocasió viatgem als Estats Units, concretament a Massachusets, amb aquest postre típic de Boston. És un pastís senzill, un bescuit típicament americà, farcit de crema i recobert d'un ganache de xocolata. He optat per fer la recepta original en forma de pastís, un altre dia, ja improvisarem!


 

Ingredients:

Pel bescuit Victoria Sponge Cake (motllo de 24cm):

220g de mantega a temperatura ambient
220g de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
4 ous grossos
200g de farina per pastissos amb llevat
1 culleradeta de llevat químic
25g de maizena
4 cullerades de llet

Per la crema pastissera

3750ml de llet
 3 rovells d'ou
100g de sucre 

1cullerades de midó (maizena)
1 branca de canyella
Pela de mitja llimona

Pel ganache de xocolata

150ml de nata (35%)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 culleradeta de mantega
150g de xocolata negra

Preparació:

Per començar farem el bescuit. Posarem tots els ingredients al bol de la batedora menys la llet i ho barrejarem a baixa velocitat. Un cop tot sigui homogeni, hi afegiu la llet i torneu a remenar. 


Prepareu el motllo i preescalfeu el forn a 180º. Poseu al massa dins el motllo i poseu-ho al forn. Deixeu-ho coure uns 40 minuts. 
Mentre es va fent el bescuit al forn, prepareu la crema pastissera. Podeu seguir la recepta en aquest enllaç, utilitzant la meitat de les mesures. 
Un cop tingueu el pastís cuit i la crema també cuita, deixeu-ho refredar tot. No prepareu el ganache fins el moment que aneu a acabar el pastís.
Munteu el pastís. Talleu el bescuit per la meitat i farciu-lo amb la crema.


Poseu l'altra mitja part del bescuit a sobre i aneu per preparar el ganache. Poseu els ingredients del ganache en un bol i introduïu-lo al microones fins que agafi la temperatura suficient perquè la xocolata es desfaci. Aboqueu la crema de xocolata per sobre. Si no us la menjareu de seguida, poseu-la a la nevera i a gaudir de la combinació deliciosa de la crema amb la xocolata!



Podeu trobar altres versions de ben segur ben originals al Desafio. En aquesta ocasió la desafiadora ha estat la MªLuz de Trasteando en mi cocina i la recepta l'he adaptat del blog Food and Cook.

dimecres, 10 de setembre del 2014

Pollastre amb salsa tahini i llimona

Quan vulgueu posar un toc exòtic als vostres plats, podeu preparar aquest pollastre. Recepta ideal per acompanyar amb una mica d'arròs o pasta. Podeu fer els trossos de pollastre cuits directe a la paella o bé enfilades en uns pals de broquetes. Boníssimes!!


Ingredients (4 persones):

3-4  pits de pollastre
80 grams de tahini  
80 grams de iogurt natural 
20 grams de suc de limona
La pell ratllada d'una llimona 
1 gra d'all 
1 cullerada de mirin 
Cibulet
1/2 cullerada de pebre picant
1/2 cullerada de comí molt  
1/2 cullerada de pebre negre
Sal i oli d'oliva extra verge 

Preparació:

Tallem els pits de pollastre a daus. Posem tots els ingredients en un bol i ho barregem fins obtenir una pasta. 
 
Afegir-hi els daus de pollastre.

 
Deixeu-ho marinar a la nevera mínim mitja hora. Passat aquest temps poseu els trossos de pollastre en una broqueta. Poseu una paella, planxa o graella al foc i coeu-hi les broquetes. Serviu acompanyades d'una amanida, arrós o pasta. 




dilluns, 8 de setembre del 2014

Melmelada de prèssec i marialluïsa

Sóc una fan de fer melmelades, més que de menjar-me-les. Ja de ben petita em passava l'estiu fent-ne de tota la fruita que collíem als fruiters de casa. Ara encara podeu aprofitar els deliciosos préssecs de temporada. Per fer la melmelada millor que sigui una varietat de carn dura com dels duran. Si us agraden les melmelades no hi ha com fer-les a casa, el gust, és insuperable..


Ingredients:

1Kg de préssecs
600g de sucre
Unes fulles de marialluïsa

Preparació:

Peleu els préssecs i talleu-los a talls petits. Poseu-los en un bol gros tallats a quadradets, afegiu-hi la marialluïsa i el sucre. 


Deixeu-lo una hora una hora per tal que els préssecs deixin anar el suc.


Poseu els préssecs en una cassola i poseu-ho al foc. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc. Si treu escuma, enretireu-la amb una cullera. 


Deixeu coure i quan veieu que estigui una mica tou el préssec, tritureu-ho amb una batedora. Tritureu segons us agradi trobar més o menys la fruita, a mi m'agrada trobar trossets, per tant no ho trituro massa. Deixeu coure fins que al posar la melmelada en un platet, aquesta li costi relliscar. No us fixeu en la consistència ja que un cop es refreda, espesseix. Poseu-lo en pots i tapeu-los. Si no l'heu de guardar massa temps, en calent quan hagueu tapat els pots doneu-li la volta i amb la calor de la melmelada ja farà el vuit. Si per contra la penseu guardar força temps, esterilitzeu els pots al bany maria uns 20 minuts.





dimarts, 2 de setembre del 2014

Tatín de préssec

Aprofitant la temporada de préssecs, he fet aquesta tatin. És una adaptació de la tatin clàssica que la podeu trobar a aquest enllaç amb poma. Aquest pastís francès es pot fer amb qualsevol fruita que tingui una certa consistència i que no es desfaci massa al coure's. 

Ingredients (6-8 persones):

4-5 préssecs
 100 g de sucre
50 g de mantega
1 làmina de pasta de full

Preparació:

Primer prepareu els préssecs. Peleu-los i traieu-los el pinyol. Talleu-les en 4 talls si són petites o en 6-8 si són grosses. Tot seguit prepareu el caramel. En una paella que pugui anar al forn poseu el sucre i la mantega. Quan es comenci a fondre tot, barregeu-lo una mica fins que agafi color, vigileu que no se us cremi.




Traieu la paella del foc. Poseu els trossos de préssecs ben posats en forma circular  i amb la part arrodonida cap a baix.


Disposeu a sobre la poma la làmina de pasta de full, intentant que s'introdueixi una mica cap a dins pels costat. Punxeu la massa de pasta de full amb una forquilla o amb un ganivet de punxa.


 Ara ja el podreu enfornar. Haureu de tenir el forn precalentat a 180º. Deixeu-lo en el forn uns 45 minuts. Un cop la pasta de full estigui daurada, treieu-lo del foc i deixeu-lo refredar uns 5 minuts. Passat aquest temps doneu la volta sobre un plat de presentació. No espereu que estigui fred del tot ja que se us pot quedar enganxat el caramel a la paella i se us desmuntarà la Tatin.