dimarts, 20 de gener del 2015

King cake

La proposta d'aquest mes del Desafio en la cocina, és dolç. La Carolina del bloc Tomillo, laurel y otras cosas de comer ens fa viatjar fins a Nova Orleans, amb aquest pastís de carnestoltes. Una idea interessant ja que tenim aquesta celebració a la cantonada!!! Com veieu és un pastís vistós, decorat amb sucre de colors i amb un farcit de canyella, nous i sucre moreno. És semblant a un tortell de reis, el farcit queda boníssim!


Ingredients (2 tortells per 8-10 persones):

250ml de llet
7g de llevat de flequer en pols
400-500g de farina
4 ous (2 ous+2 rovells)
3 cullerades de sucre
Ratlladura d'una taronja
Una culleradeta de sal
1/2 culleradeta de nous moscada ratllada
175g de mantega fosa

Pel farcit:

1 tassa de sucre moreno
1 cullerada de canyella en pols
2/3 tassa de nous picades
1/2 tassa de panses
1/2 tassa de farina

Pel glassejat

1 tassa de sucre glass
1-2 cullerades d'aigua
Colorants verd, groc i lila

Preparació:

Primer de tot farem un preferment. En un bol gros posarem una mica d'aigua tèbia i el llevat. Deixarem que fermenti durant uns 10 minuts.


 Mentretant, en un altre bol, escalfarem una mica la llet i hi afegirem la mantega.






Passats els 10 minuts, afegirem la barreja de llet al llevat. En un altre bol, barregem els ous, el sucre,la sal i la nou moscada. Ho barregem a poc a poc amb la mescla de la llet. En aquest punt ho podem posar al bol de la Kenwood. Posem el ganxo d'amassar i anem afegint a poc a poc la farina tamissada. Comenceu primer amb 400g i si veieu que no acaba de formar-se una bola aneu afegint farina a cullerades. Quan comenci a formar una bola, deixeu que amassi uns 8-10 minuts a velocitat 3. 


En aquest punt, cal deixar la massa que llevi. Al bloc que he consultat posava 2 hores, però jo he posat la massa al bol de la Kenwood, sense ganxo, temperatura 30º i velocitat 3 de remenar. D'aquesta manera aconseguim una temperatura ideal pel llevat. Tapada amb un paper film, en 1 hora ja havia llevat, cal de dobli volum.





Passat el temps de llevat, traiem la massa del bol i el posem sobre el taulell, que estarà enfarinada. Dividim la massa en dues parts, les estirem en rectangles. Preparem el farcit, barrejant tots els ingredients en un bol. Repartim el farcit per sobre de les masses.


Enrotllem la massa, untem els extrems amb aigua i ajuntem les puntes. Posem el pastís sobre una plata de forn i fem unes marques amb un ganivet. 


Deixem llevar uns 45 minuts, en un lloc amb poques corrents i amb temperatura si pot ser alta.




Preescalfeu el forn a 180º. Un cop passat el temps de llevat,  introduïu-lo en el forn. Trigarà uns 30 minuts en coure i dependrà de la mida del pastís. Quan el veieu daurat per dalt i per sota, ja estarà. Deixeu-lo refredar i prepareu el glassejat. Barregeu l'aigua amb el sucre glas. Quan s'hagi refredat el pastís, escampeu per sobre el glassejat, deixeu assecar una mica però encara líquid, escampeu per sobre els sucres de colors. Tot un festival de colors!!!!!!!!!


Podeu trobar més versions de les meves companyes de desafio al link. La recepta és del bloc Recetin.com.

19 comentaris:

  1. Ohh quina preciositat de pastís de carnaval! és un tortell d'allò més vistós, i amb el farcit a base de canyella m'has deixat amb ganes de provar-lo ;). Un petó!

    ResponElimina
  2. Te ha quedado muy bonito y me encanta el azucar que le has puesto. Besos

    ResponElimina
  3. Te ha quedado muy bonito, enhorabuena chiquilla...

    ResponElimina
  4. Me encantó hacer este dulce! T' ha quedat molt molt maco!

    ResponElimina
  5. Que chulo te ha quedado!! hemos utilizado el mismo tipo de azúcar, gordita y crujiente...que rico!!! Bs.

    ResponElimina
  6. està perfecta.......hem omplert l'entrada de molt color i festa

    ResponElimina
  7. Este relleno es que me encanta,meudo corte se le ve

    ResponElimina
  8. Que buena pinta Sussi, me ha gistado mucho este desafío bst guapi

    ResponElimina