diumenge, 1 de febrer del 2015

Arrós xinés tres delícies

Avui viatgem lluny... fins a la Xina!! us porto l'arrós típic dels menús dels restaurants xinesos, que tant agraden als meus fills. Inclús a la meva filla que no es menja un pèsol ni per casualitat, amb aquest arrós se'ls menja com si res. Així que és una bona proposta per tal que els més petits mengin una mica de verdura!! Com que no acabo de trobar mai l'arrós xinés de gra petit, l'he fet amb arrós de gra llarg.


Ingredients (4 persones):

350g d'arròs llarg
2 talls de pernil dolç gruixut
1 pastanaga grossa o 2 petites
150g de pèsols (jo congelats)
3 ous
Oli d'oliva i sal
Una mica de mantega
Salsa de soja

Preparació:

Poseu aigua a bullir en un cassola petita amb sal. Quan arrenqui el bull, poseu-hi l'arrós. Deixeu-lo coure els minuts que indiqui al paquet. Mentre es cou l'arrós podeu anar preparant els ingredients de les delícies. Poseu un wok al foc (si no en teniu una paella farà el fet) amb oli d'oliva verge. Afegiu-hi el pernil dolç i la pastanaga (són els ingredients que trigaran més a coure's). 


Passats 2 minuts afegiu-hi els pèsols. Deixeu coure fins que estiguin al dente. Saleu.




Un cop cuits els pèsols, enretireu-ho del foc i reserveu-ho. Poseu una mica més d'oli al wok i afegiu-hi els ous batuts. Deixeu coure i aneu remenant fins que es qualli, amb la pala de fusta, aneu-la tallant a trossos petits.




Quan ho tingueu tot cuit, poseu-ho tot al wok i afegiu-hi una mica de mantega, remeneu un minut i ja ho podreu servir acompanyat amb salsa de soja.


4 comentaris:

  1. Aquest arròs és dels meus preferits, i fet a casa encara és més bo. Jo li poso un rajolinet de salsa de soja i mmmm! Petons.

    ResponElimina
  2. És un arròs molt bó i a més cadascú hi pot afegir el que més li agradi a dins :o)
    Però el ue més em va sorprendre d'aquest arròs és que a la xina no en serveixen mai per menjar!!
    Petons i bona setmana,
    palmira

    ResponElimina