dissabte, 7 de febrer del 2015

Timbal d'albergínies amb salsa de Gorgonzola

M'encanten les albergínies i al meu fill també, així que l'altre dia volent aprofitar una mica de carn picada que havia sobrat de fer hamburgueses, em vaig decidir per improvisar. Unes verduretes cuites a la planxa (ben natural) i farcides de carn picada amb una salseta de tomata. Per rematar, com que a tots dos ens encanta el gorgonzola, una salseta que li dona una alegria especial!!


Ingredients (4 persones):

2 albergínies grosses
400g de carn picada (vedella i porc)
1 ceba grossa
200ml de salsa de tomata 
200ml de nata líquida
50g de formatge gorgonzola
Oli i sal

Preparació:

Talleu les albergínies a rodanxes i saleu-les. Poseu al foc una planxa o utilitzeu-ne una d'elèctrica. Coeu per tandes les albergínies i reserveu-les.  


Mentre aneu coent la verdura, poseu una paella al foc amb oli. Quan estigui calent, poseu-hi la ceba ratllada i coeu-la a foc baix. Quan la ceba tingui un color daurat, afegiu-hi la carn picada. Quan estigui tot cuit, poseu-li la salsa de tomata i barregeu. 
Per fer la salsa, barregeu la nata amb el formatge i una mica de sal. 


Poseu-la en un cassó al foc i aneu remenant fins que espesseixi una mica. Munteu el timbal. Poseu una rodanxa d'albergínies al fons d'un plat. 


Poseu per sobre una mica de carn amb salsa.


A sobre, poseu-hi una altra rodanxa i una mica més de carn picada. Feu quatre capes i escampeu sobre la última rodanxa d'albergínia una mica de salsa de gorgonzola. Ja teniu preparat una timbal. Feu el mateix amb la resta de rodanxes d'albergínia i carn picada. Serviu dos timbals per persona.



6 comentaris:

  1. Quin timbal més bó ! I a més perfecte per un àpat ben sa i lleuger si no ens passem amb la salseta!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Un timbal muy acertado y bueno,auper apetecible¡¡

    ResponElimina
  3. Una presentació molt original! Deliciós amb aquesta salsa de gorgonzola! Una abraçada!

    ResponElimina