diumenge, 26 d’abril del 2015

Xocolata Guinness Bundt Cake

Pel meu aniversari, he aconseguit finalment un motllo per Bundt Cake!!! són una meravella. I la primera recepta amb aquest motllo la volia fer d'aquest pastís que ja fa anys que tenia reservada. La veritat és que ja l'he fet dues vegades, la primera com que no tenia la cervesa Guinness la vaig fer amb una Damm negra i us haig de dir que em va agradar més que amb la Guinness. La Guinness li dona una fortor que si no us agrada molt la xocolata és massa pronunciada. Això si queda una massa molt untuosa i flonja, una delícia.

Ingredients:

250g de cervessa (Guinness o Damm negra)
250g de mantega
75g de cacao negre en pols
300g de sucre
250g de farina de rebosteria
2,5 culleradetes de bicarbonat
140ml de nata líquida (35%MG)
2 ous
1 culleradeta de vainilla líquida

Preparació:

Preescalfem el forn a 180º. Posem la cervesa en un cassó i l'acostem al foc. Quan estigui a punt de bullir, hi afegim la mantega i remenem, quan s'hagi desfet la mantega l'apartem del foc. Per un altre costat, en un bol, posem tots els ingredients secs, la farina, el cacao, el bicarbonat i el sucre i ho barregem fins que agafi un color uniforme. En el bol de la batedora, hi posem els ingredients líquids, nata, ous i vainilla. 





Ho batem tot bé i hi afegim la mescla de cervesa i mantega.


Ara hi afegim els sòlids però a poc a poc, primer una tercera part i remenem i així fins que haguem afegit tota la mescla. Cal que tots els ingredients quedin ben incorporats i ens quedi una massa brillant.




Ara cal que engreixem un motllo. Si teniu un spray per motllos millor que millor ja que el greix arriba a tots els raconets per igual. Bolqueu la massa dins el motllo.




Poseu el motllo dins el forn, posició 2, calor a dalt i a baix. Deixeu-lo coure fins que veieu que es desenganxa dels laterals i que al posar un escuradents, aquest surt net. Trigarà aprox. uns 45 minuts. Un cop cuit, deixeu-lo dins el motllo 10 minuts. Passat aquest temps ja podreu desemmotllar-lo.


7 comentaris:

  1. Aquest bundtcake és un dels meus favorits, queda tan suau i tan sabròs, amb un sabor intens a xocolata que m'encanta.
    Moltes felicitats, i a més aquest regal els faràs servir molt sovint, segur!!!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Aquests motllos són una passada, t'ha quedat un bundt cake perfecte i amb un color espectacular!

    ResponElimina
  3. Qué bueno! Tiene una pinta super esponjosa.

    Besos

    ResponElimina
  4. ese corte habla por si solo!! se ve delicioso! bicos

    ResponElimina
  5. Mare meva!! Ara mateix n'esmorzaria un tros! Quina pinta!! Es veu molt esponjós... nyam!! Jo també tinc aquest motlle, va súper bé, així que a veure si li trec més partit provant de fer aquest bundt cake de xoco ;)

    Un petonet bonica!

    ResponElimina