dimecres, 10 de juny del 2015

Flam de mató

Aquest mes la proposta de La Cocina Typical Spanish és el formatge. #comequesoquesabeabesos. Cal dir que de petita poques receptes amb formatge recordo, si més no que en fos el protagonista. No anava més enllà dels gratinats. El que si recordo és l'afició que teníem a casa de comprar mató, aquest formatge fresc deliciós que a casa sempre s'acompanyava amb una mica de mel. Així que què millor que fer un flam de mató. La meva àvia Rita tenia una recepta boníssima de flam i he pensat que afegir-hi el mató que tant agrada a la meva mare seria una bona manera d'utilitzar aquest formatge tant típic a casa nostra.


Ingredients (1l de flam):

200 g de mató
100 g de sucre
300 g de llet
250 g de nata líquida
1 sobre de quallada (Royal)
Sucre cremat (8 cullerades soperes de sucre i 2 cullerades sopera d'aigua)

Preparació:

Mentre comenceu a preparar el flam, podeu encendre el forn a 180°. La preparació d’aquest flam és ben senzilla. En un bol gros, poseu tots els ingredients, el mató, el sucre, la llet, la nata líquida i el sobre de quallada. Passeu-ho tot per la batedora fins que el mató estigui ben desfet. Ara prepareu el sucre cremat. Si teniu sucre cremat (caramel) de comercialització, us podeu saltar aquest pas. Si no, poseu el sucre amb l’aigua en un pot al foc i deixeu que es fongui, quan agafi un color daurat, ja el tindreu a punt.  Un cop el tingueu al punt, el podeu repartir pel fons del motlle o motlles que vulgueu utilitzar. Aboqueu-hi per sobre la barreja de mató. Agafeu una plata de forn de parets altes i poseu-hi dos dits d’aigua. A dins, poseu-hi el motlle amb el flam i coeu-ho al bany maria durant una mitja hora. Quan estigui cuit, enretireu-lo del forn i deixeu-ho refredar. Poseu-lo a la nevera fins al moment de servir. Decoreu-lo al gust i a gaudir-ne!

9 comentaris:

  1. Quin flam més bó! A casa en menjàvem quan era petita però fa anys que no en veig!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Una meravella de recepta!
    Desde la cocina typical spanish agradecemos tu participación en el reto de este mes y esperamos verte en el próximo.
    Un beso

    ResponElimina
  3. T'ha quedat un flam amb una textura espectacular!

    ResponElimina
  4. Se ve una cremosidad, textura... vamos que yo que no soy de flan voy a ir a por ella. Felicidades

    ResponElimina
  5. Que pinta tiene por dios, divino
    besos

    ResponElimina
  6. Babeando estoy solo de verlo...que bueno!! Bs.

    ResponElimina
  7. mmm que cremoso y delicioso parece, me encanta y tengo que hacerlo.Un besito, http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina