dimarts, 23 de juny del 2015

Magdalenes de poble

M'encanta anar probant diferents magdalenes i sempre vaig darrera d'una recepta que pugin i quedin ben altes i vistoses. Us haig de dir que finalment l'he trobat!! Mai m'havien pujat tant unes magdalenes. No sé si el secret és el gasificant de fornejar utilitzat en comptes de la llevadura clàssica. Per si de cas, el seguiré utilitzant, han estat un èxit a casa!!


Ingredients (18 magdalenes grosses):

250ml d'oli d'oliva
250ml de llet
3 ous
250g de sucre
375g de farina
3 sobres de gasificant (3 blaus i 3 blancs) o 1 sobre de llevat Royal
Ratlladura d'una llimona


Preparació:

Poseu el ous en el bol de la Keenwod, juntament amb el sucre i bateu-los amb les barnilles a temperatura de 38º durant 4 minuts (els ous han d'estar a temperatura ambient). La temperatura de la cooking chef, ajuda a pujar la mescla, però si no teniu feu-ho a temperatura ambient. Passats dels 4 minuts, seguiu batent durant 3 minuts més i aneu afegint a poc a poc l'oli d'oliva.


Passats els 3 minuts, bateu durant 3 minuts més i aquest cop, aneu afegint la llet també a temperatura ambient. Seguiu sempre amb la temperatura de 38º. Quan ho tingueu tot emulsionat, afegiu la ratlladura de llimona, remeneu. Afegiu finalment la farina tamisada i el gasificant. Poseu la massa a la nevera, mínim 1 hora. Jo li he deixat 5 hores.


Preescalfeu el forn a 220º. Poseu els papers de magdalena dins de motllos de silicona o bé com jo en motllo metàl·lic per fer magdalenes. Si no poseu els papers dins d'un motllo, quan es couen el paper cedeix i no puja la massa. Podeu escampar una mica de sucre per sobre. Enforneu-les i abaixeu el forn a 200º. Trigaran aproximadament entre 15-20 minuts a coure's. Ja veureu quin espectacle de magdalenes!!


Recepta de Velocidad cuchara.

2 comentaris:

  1. Han quedat espectaculars!!! M'encanta com han pujat, a mi també em costa que quedin ben altes y amb el "copete" :o)
    Com va anar la revetlla?
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Molt bé la revetlla, això sempre va bé!!!

    ResponElimina