dilluns, 31 d’agost del 2015

Limoncello

La meva amiga Carme sovint em dona llimones del llimoner de la seva mare. Són unes llimones enormes que jo només he vist quan vaig viatjar al sud d'Itàlia. La veritat és que són perfectes per fer el Limoncello (licor típic d'Itàlia) ja que amb la pela tant gruixuda que té és fàcil treure-la sense la part blanca. Poseu aquest licor a la nevera o al congelador i gaudiu d'un sabor intens i refrescant a llimona. També és ideal per donar gust a pastissos i dolços.


Ingredients (3 litres):

7 llimones grosses
1 l de vodka
2 l aigua
900g de sucre

Preparació:

Renteu les llimones. Amb un pelador, peleu les llimones de manera que no quedi gens de part blanca a la pela.





Poseu-la en un pot gros i afegiu-hi el licor. Deixeu-lo en un lloc fosc durant uns 12 dies.




Passats els 12 dies, veureu que el licor ha agafat una coloració groguenca i també s'ha impregnat del gust de la llimona.


Ara és l'hora de fer l'almívar. Poseu el sucre i l'aigua en un cassó al foc i porteu l'almívar a ebullició. Un cop tingueu fet l'almívar deixeu-lo refredar. Un cop fred, coleu el licor i afegiu-lo a l'almívar. Barregeu-lo bé i ja el podreu embotellar.



1 comentari:

  1. Acabo de venir de les vacances al nord d'Itàlia i a Verona hem descobert el limoncello. Ens ha encantat!!! Ens el servien molt fres, tipus xupito amb el got congelat.
    Ens han dit que està boníssim barrejat amb gelat de vainilla; s'haurà de provar.
    És digestiu i refrescant, gràcies per compartir!

    ResponElimina