dimarts, 11 d’agost del 2015

Pastís de brownie i mousse de Nutella

Si heu de fer alguna celebració i els comensals són addictes a la xocolata, aquest és el vostre pastís. La massa de brownie com sempre densa i deliciosa i per sobre una senzilla mousse de Nutella suau i esponjosa.... què més se li pot demanar a un pastís??


Ingredients:

Pel brownie:

165g de mantega
200g de xocolata negre
3 ous L
2 rovells d'ou
90g de sucre
75g de sucre moré
30g de farina
15g de cacao pur en pols
Un polsim de sal

Per la mousse:

400ml de nata 35%m.g.
2 clares d'ou
220g de Nutella
100ml de llet
4 fulls de gelatina

Per la cobertura:

150ml de nata
150g de xocolata negre

Preparació:

Primer de tot, prepararem el brownie. Posarem en un bol la mantega i la xocolata, el posarem al microones fins que s'hagi desfet la xocolata i la mantega. Barregeu be amb unes barnilles. 
En el bol de la Kenwood hi posem els altres ingredients, els ous els rovells i els sucres. Ho batem tot fins que hagi doblat el seu volum. 




Afegim a poc a poc la mescla de xocolata.






Incorporem la farina, la sal i el cacau en pols amb moviments envolvents. 


Ho aboquem tot en un motllo de 20 cm de diàmetre.







Ho courem al forn a 180º uns 30 minuts. El brownie estarà cuit quan a l'introduir un escuradents aquest quedi net. Cal que la part central però quedi una mica crua ja que sino queda sec. Un cop cuit, reserveu-lo i deixeu-lo refredar. 



Ara aneu per preparar la mousse de Nutella. Posarem aigua freda en un bol i hi posarem les fulles de gelatina, deixarem que s'hidratin. Escalfem la llet (no cal de bulli) i hi afegim les fulles de gelatina, remenem bé. Afegim la Nutella i barregem.



 Muntem a la Keenwod les clares d'ou i les reservem. Muntem la nata però que no quedi molt dura i també reservem. Afegim les clares a la mescla de Nutella i després hi afegim la nata. Les dues incorporacions s'han de fer amb moviments envolvents per tal que no es baixi la mescla.


Poseu el brownie en el motllo de 20 cm i introduiu el brownie. Al voltant del brownie, poseu una tira alta d'acetat i aboqueu dins el motllo la mousse de Nutella. Introduiu a la nevera el pastís i deixeu-lo com a mínim 3 hores per tal que qualli la mousse. Un cop ja estigui la mousse refredada, podrem fer la cobertura. Posarem en un bol al microones, la nata i la xocolata fins que es desfaci la xocolata. Remenem amb les barnilles i ho abocarem sobre el pastís. Torneu-lo a posar a la nevera fins al moment de servir. Gaudiu-ne, és un vici!!!!

 Recepta inspirada del bloc Cosicas dulces i alguna salada






4 comentaris:

  1. guau!!!que maravilla de tarta, me la anoto, me encanta, la probaré hacer para el cumple del peque!!!

    ResponElimina
  2. Senzillament deliciós, em quedo amb la recepta. Petons.

    ResponElimina