dimarts, 29 de desembre del 2015

Pollastre de pagés amb prunes i pinyons

Aquest any pel dia de Sant Esteve, un plat ben català. He optat per fugir de les innovacions i he pensat, què millor per assegurar un bon àpat que un bon pollastre de pagès tradicional. Cal això si una bona matèria primera, un bon pollastre i temps per anar coent amb tranquil·litat. Fet d'un dia per l'altre guanya molt així que encara millor per aquests dies de festa que anem tots atrafegats amunt i avall.



Ingredients (10-12 persones):

Un pollastre de pagès
3 cebes de Figueres grosses
6 grans d'alls
1 branca de canyella (petita o mitja grossa)
1 fulla de llorer
Pebre
Sal
Oli d'oliva
1 got de conyac
1 got de vi blanc
200g de prunes seques
Un grapat de pinyons
1l de caldo de carn


Preparació:

Poseu una cassola grossa al foc. Afegiu-hi l'oli i quan estigui calent, aneu posant el pollastre tallat i salpebrat. Coeu-ho a foc alt, només cal enrossir-ho. Aneu coent per tandes ja que no us hi cabrà tot de cop a la cassola. Un cop aneu rossejant el pollastre aneu-lo guardant en una plat i aneu fent fins que tingueu tot el pollastre ben rossejat.


Quan hagueu acabat, peleu les cebes i talleu-les a daus. Enretireu un a mica d'oli de la cassola (si n'hi ha molt) i afegiu-hi la ceba, els alls, el llorer i la canyella.


Coeu el conjunt durant uns 2-3 minuts, fins que estigui la ceba transparent. Arribat a aquest punt, ja podreu afegir a la cassola el pollastre que teníeu reservat. Ara, afegirem el conyac


i després el vi blanc.


Deixarem que cogui tot uns 10 minuts per tal que s'evapori l'alcohol i que la carn s'impregni bé de tots els sabors. Passats els 10 minuts podrem afegir el caldo de carn.


Remenem tot el conjunt i deixem coure a foc mig durant 2 h- 2,5 h. (dependrà de la mida del pollastre) El temps de cocció dependrà del pollastre. Quan veieu que li falta poc per estar cuit, afegirem els prunes i els pinyons. Quan estigui ben cuit el pollastre, l'apartarem del foc i el deixarem refredar. Deixeu-lo a la cassola fins l'endemà. Amb aquest temps de repòs el pollastre s'acabarà d'impregnar dels sabors del rostit i us asseguro que els convidats es lleparan els dits, prepareu un bon pa per acompanyar!!!!

4 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Els convidats estic segur que es van llepar els dits i és que jo estic salivant només d'imaginar-me el plat a taula.
    Observant la primera fotografia és evident que està molt ben cuit, que es desfà a la boca.

    ResponElimina
  3. Els convidats estic segur que es van llepar els dits i és que jo estic salivant només d'imaginar-me el plat a taula.
    Observant la primera fotografia és evident que està molt ben cuit, que es desfà a la boca.

    ResponElimina
  4. Hola,
    Yo aparte de los piñones le pongo una picada de almendres, avellanas y pan frito o carquiñolis, así necesita menos caldo y tiene más sabor.
    Saludos,

    ResponElimina