dimarts, 26 de maig del 2015

Bundt cake de cireres en almívar

L'any passat, vaig fer cireres en almívar i han quedat espectaculars, de manera que si a casa teniu un cirerer i teniu excés de producció, us recomano que en feu. Podeu veure la recepta aquí. Així doncs he aprofitat les cireres per farcir aquest pastís que ja de per sí està boníssim. Des que m'he comprat aquest motllo no paro amb els bundt cake i la veritat és que queda una massa supergustosa!!


Ingredients:

225g de mantega
150g de formatge tipus Philadelphia
330g de sucre
250de farina
4 ous
Vainilla líquida
Un polsim de sal
1 i 1/2 culleradeta de llevat en pols
Cireres en almívar

Preparació:

Poseu en el bol de la cooking chef (o similar) la mantega a temperatura ambient i el formatge crema. Bateu-ho amb les barnilles fins que quedi una massa homogènia.





Afegiu-hi el sucre i bateu la mescla uns 5 minuts. Afegiu els ous un a un. No incorporeu cap ou fins que no estigui ben incorporat l'anterior. En un bol, barregeu la farina amb la sal i el llevat. En aquest punt, afegiu la mescla de farina, també a poc a poc. Bateu entre mig. Finalment afegiu la vainilla. Ha de quedar una massa untuosa.





Preescalfeu el forn a 180º. Engreixeu el motllo, a poder ser, utilitzeu spray. Poseu la meitat o 3/4 parts de la massa en el motllo. Repartiu pel mig les cireres.




Aboqueu per sobre la resta de massa i igualeu la superfície. Introduïu el pastís al forn, calor dalt i baix, posició 2. Deixeu que es cogui aproximadament 1 hora, veureu que està cuit quan al punxar amb un escuradents aquest surti net i quan els laterals es vegin dauradets. Un cop cuit, traieu el pastís del forn. Deixeu-lo en el motllo durant 10 minuts. Passat aquest temps, desemmotlleu. Podeu decorar amb una mica de sucre llustre.


diumenge, 24 de maig del 2015

Gnocchi ràpids de Lorraine Pascale amb pesto

M'encanta la Lorraine Pascale, tot el que fa sembla senzill i amb una pinta espectacular. L'altre dia vaig veure com feia aquests deliciosos gnocchi, que com el títol indica són superràpids i no m'hi vaig poder resistir!!! Evidentment el farcit del formatges fa que siguin molt gustosos i suaus, us els recomano!!



Ingredients(4 persones):

100g de formatge parmesà ratllat
350g de formatge mascarpone
2 ous
300g de farina
Una mica de farigola
Sal i pebre
Oli d'oliva
Salsa pesto

Preparació:

Poseu els formatges en el bol de la Kenwood.





Afegiu-hi els ous, la farina, la farigola, la sal i el pebre. Poseu el braç d'amassar i formeu una bola. Feu un rotllo amb la massa i separeu-la en tres parts. Feu un cilindre petit amb cadascun dels tres trossos. Escampeu farina per sobre del taulell. Talleu-ne porcions petites de cada cilindre, si s'enganxen, poseu una mica de farina. 


Reserveu els gnocchis. Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i coeu-hi els gnocchis. Quan estiguin rossos, doneu-los-hi la volta. 





Aneu-los reservant sobre paper absorvent. Quan els tingueu tots cuits, barregeu-los en un bol amb la salsa pesto i serviu-los en un plat. Els podeu acompanyar amb unes fulles d'alfàbrega.



dimecres, 20 de maig del 2015

Pastís Charlotte de fruits vermells

3r aniversari del Desafio en la Cocina!!!! Cal celebrar-ho i en aquesta ocasió ho fem amb un pastís Charlotte. Com que estem en plena temporada de maduixes, que millor que utilitzar aquests meravellosos fruits que ens dona la primavera per guarnir aquest espectacular pastís!!







Ingredients:

Dues làmines de bescuit de 20 cm de diàmetre
15-20 melindros

Per la Bavaresa:

5 fulls de gelatina (9 g)
300-350 g de maduixes
80 g de rovells d'ou (5 ous mitjans)
100 g de sucre llustre
40 g  de nata líquida (35% MG)

 Per l'almívar:

100 g de sucre
100 g d'aigua
extracte de vainilla

Decoració:

125 g de gerds i nabius
250 g de maduixes


Preparació:

Per fer el pastís he utilitzat un bescuit genovès, podeu trobar la recepta aquí (4 ous). Primer de tot prepareu l'almívar, poseu en un cassó l'aigua i el sucre i deixeu-ho coure uns 5 minuts a foc baix. Reserveu. Tritureu les maduixes de la bavaresa i passeu pel colador. Heu d'aconseguir 250 g de puré de fruita.
Poseu els rovells amb el sucre a la batedora i munteu-los fins que estiguin blanquinosos. Reserveu. Ara prepararem l'estructura de la Charlotte, ja que quan munteu la bavaresa s'ha de fer de pressa i cal que tot estigui preparat. Poseu en el plat de presentació la base de bescuit pintat amb l'almívar i als costats els melindros també pintats amb almívar. Necessitareu alguna estructura per aguantar els melindros, podeu fer servir la part exterior d'un motlle desemmotllable o una cinta de paper d'acetat.
Poseu a remullar els fulls de gelatina en aigua freda. Poseu el puré de maduixes al foc i quan comenci a bullir, afegiu-hi la mescla de rovells i sucre. 


Deixeu-ho coure tot junt uns 2 minuts (que no passi de 85 °C). Aparteu-ho del foc i afegiu-hi la gelatina, 


remeneu i reserveu. Muntem la nata mentre es refreda una mica la crema de fruita. Un cop una mica freda la crema, afegiu-hi la nata muntada. 


Barregeu amb moviments envolvents, no trigueu gaire, ja que la gelatina es pot començar a quallar. Aboqueu la meitat de la bavaresa sobre el bescuit i repartiu a sobre uns trossets de maduixes. 


Poseu a sobre la bavaresa el segon disc de bescuit


i a sobre poseu-hi la resta de la crema bavaresa. Introduïu a la nevera, s'hi ha d'estar com a mínim 4-5 hores. Quan s'hagi refredat la bavaresa, ja podreu decorar amb la fruita i si voleu amb una mica de sucre llustre per sobre. Quan el serviu podeu posar una cinta decorativa al voltant dels melindros.


Podeu trobar més variants d'aquest pastís dels meus companys de Desafío aquí.
Recepta del bloc Cake attraction.

Crostinis de formatge

DEL BLOG AL PLAT/ MAIGAquest mes Del blog al plat, La Mercè ens proposa fer una recepta de la Gemma del bloc Cuinant a Canet. Com cada mes és difícil triar entre tantes receptes interessants. En aquesta ocasió m'he decantat per una recepta senzilla i boníssima. Realment és una tonteria comprar els típics congelats, ja que aquests no tenen cap complicació i són rapidíssims de fer. Els meus particulars degustadors (els meus fills) evidentment li van posar un excel·lent!


Ingredients (2 persones):

2 baguettes minis
Trossets de bacon
Formatge de cabra
Formatge per fondre (mozzarella)
Formatge blau
Un gra d'all

Preparació:

Preescalfem el forn a 180º. Tallem les baguettes per la meitat i les freguem amb el gra d'all.


Posem a sobre els trossets de bacon, el formatge blau a trossos, el formatge per fondre, i a sobre el formatge de cabra. 


Ho introduïm al forn calent i ho deixem fins que agafi color, compteu uns 15 minuts aproximadament. Sortint del forn, serviu ràpid!!


diumenge, 10 de maig del 2015

Pa amb tomata

Llévate nuestro logo!Aquest mes La cocina Typical Spanish proposa fer una recepta amb tomata, com sempre, ha de ser tradicional de la nostra zona.
#AquiHayTomateTS La veritat és que pensava i pensava i al final crec que la recepta que més representa a Catalunya i que és més coneguda arreu que porti tomata, és aquesta. Així que en aquesta ocasió una recepta senzilla però no per això menys bona. Quants esmorzars o sopars a casa nostra no són així!!?? La veritat és que l'origen del pa amb tomata es creu relacionat amb la cuina de l'aprofitament. Era una bona manera d'utilitzar el pa quan es començava a assecar. El periodista i gastrònom Néstor Lujàn va trobar un poema de Pompeu Gener que data del 1884 que ja parla d'aquesta menja tant popular a casa nostra.

   Lo que menjarem certa nit,


ço és pa amb oli, amanit


amb tomaca, e bon profit,


s'ha fet de moda...


Madama Adam n'ha menjat, 


Judit Gautier molt li ha agradat


e fins la gran Sarah Bernardt


s'ha fet la llesca.





Ingredients (4 persones):

4 llesques de pa de pagés
Oli d'oliva extra verge
Sal
Tomata de penjar
Embotit ( botifarra blanca, botifarra negra, catalana...)

Preparació:

Tallar les tomates per la meitat. Xocar amb la mitja tomata directament el pa. Amaniu amb oli d'oliva extra verge i sal. Si en comptes de pa tou, feu una torrada, la podeu fregar amb un all abans de posar la tomata. Acompanyar amb la botifarra negre, botifarra blanca, catalana o l'embotit que més us agradi. Bon profit!!!


Podeu trobar més receptes fetes amb tomata de les diferents comunitats aquí.

dimecres, 6 de maig del 2015

Magdalenes de flam

He adaptat una recepta que fa poc va penjar en Fran del bloc !Qué rico!. M'encanta fer magdalenes però sovint no em pugen o no estan esponjoses.. No és el cas d'aquesta recepta, queden superesponjoses i molt gustoses, així que animeu-vos a fer-les. Es fan en un plis plas.


Ingredients:

1 sobre de flam (80g)
250ml de llet
1 ou
75g de mantega fosa
1 sobre de llevat
150g de sucre
200g de farina

Preparació:

Poseu en un bol la mantega i foneu-la al microones. Afegiu-hi l'ou i el sucre.


Afegiu la llet, la farina, el sobre de flam  i el llevat. Remeneu-ho tot. Preescalfeu el forn a 180º. Poseu la massa dins els papers de magdalenes, escampeu una mica de sucre per sobre i enforneu-les.


Un cop dins el forn, baixeu la temperatura a 170º. Deixeu-les coure fins que estiguin rosses.