diumenge, 28 de juny del 2015

Gelat de iogurt

El meu fill és un fan dels gelats de iogurt, la veritat és que només li agrada el de xocolata i el de iogurt. Així que he anat cercant receptes per diferents blocs i al final després de provar-ne de diferents n'he adaptat una a la meva manera i ha quedat espectacular, molt cremós. Tasteu-lo!!



Ingredients:

250g de iogurt grec
200g de nata 35% matèria grassa
105g de sucre llustre
45g de sucre invertit

Preparació:

Poseu el bol de la geladora mínim unes 4 hores abans de fer el gelat al congelador. En el bol de la batedora, poseu la nata i munteu-la. Quan estigui mig muntada, afegiu-hi el sucre llustre. No munteu la nata molt forta. En un bol, poseu el iogurt i el sucre invertit (si no teniu sucre invertit, poseu 150g de sucre llustre). Remeneu-ho.





Afegiu-hi la nata semimuntada i remeneu-ho amb cura.




Munteu la geladora i poseu-la en marxa. Aneu afegint la mescla de iogurt i deixeu-la durant uns 40 minuts fins que estigui gelat.




Poseu-lo en un tupper i deixeu-lo unes hores al congelador per tal que acabi d'agafar cos.


dijous, 25 de juny del 2015

Pasta amb carbassó i crema de pesto

Sovint al Lidl tenen pastes italianes de molt bona qualitat i amb formes i gustos poc comuns. En aquesta ocasió vaig comprar aquesta pasta feta amb alfàbrega i amb tomata. No em decidia amb què acompanyar-la i em vaig empescar aquest acompanyament que va ser un èxit total, així és que us el recomano. La salsa està feta amb tires de carbassó i ceba, acompanyats d'una crema feta amb nata i salsa pesto. La salsa fa ressaltar el gust de l'alfàbrega de la pasta, una delícia!!!


Ingredients (4 persones):

320g de pasta
1 carbassó
1 ceba grossa
150 ml de nata líquida
3 cullerades de salsa pesto
Oli i sal

Preparació:

Poseu aigua amb sal a bullir. Quan arrenqui el bull, afegiu a pasta i deixeu-la coure fins que estigui al punt (mireu recomanacions del fabricant). Mentre bull la pasta, feu la salsa. Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i afegiu-hi quan estigui l'oli calent, la ceba tallada a llesques. Coeu-la a foc mitjà i quan quedi una mica transparent, afegiu-hi el carbassó tallat en bastonets. Afegiu-los a la ceba i deixeu-lo coure fins que estigui al punt ( deixeu-lo al dente). 


Un cop cuita la verdura, afegiu-hi la nata líquida i la salsa pesto, remeneu-ho una mica. Quan estigui cuita la pasta, escorregueu-la i poseu-la a la paella amb la salsa. Doneu-hi un parell de voltes per tal que la pasta s'impregni de la salsa i serviu-la ràpidament.


dimarts, 23 de juny del 2015

Bona revetlla de Sant Joan

Ja arriba la nit de Sant Joan, i què més típic que les coques. Per si us animeu a fer-ne us poso dos receptes antigues, la Coca de Sant Joan i la Coca de llardons. Que tingueu una bona revetlla!!!

Coca de Sant Joan











https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaNt5ayDUvDSwy7UVAP7frXT4ct5ZbFFvFFZQrcqMWu4ydBLaO6oGeuxFZIvT2rjmTxl6Q0FJ7-1ymL_A18ZoW-eMLJPsi7p3-x9C8djJYuPbdmcPXopLW-P46sm9eJ7UTbZTHVxJXjKc/s640/DSC_0020-001.JPG

Coca de llardons

Magdalenes de poble

M'encanta anar probant diferents magdalenes i sempre vaig darrera d'una recepta que pugin i quedin ben altes i vistoses. Us haig de dir que finalment l'he trobat!! Mai m'havien pujat tant unes magdalenes. No sé si el secret és el gasificant de fornejar utilitzat en comptes de la llevadura clàssica. Per si de cas, el seguiré utilitzant, han estat un èxit a casa!!


Ingredients (18 magdalenes grosses):

250ml d'oli d'oliva
250ml de llet
3 ous
250g de sucre
375g de farina
3 sobres de gasificant (3 blaus i 3 blancs) o 1 sobre de llevat Royal
Ratlladura d'una llimona


Preparació:

Poseu el ous en el bol de la Keenwod, juntament amb el sucre i bateu-los amb les barnilles a temperatura de 38º durant 4 minuts (els ous han d'estar a temperatura ambient). La temperatura de la cooking chef, ajuda a pujar la mescla, però si no teniu feu-ho a temperatura ambient. Passats dels 4 minuts, seguiu batent durant 3 minuts més i aneu afegint a poc a poc l'oli d'oliva.


Passats els 3 minuts, bateu durant 3 minuts més i aquest cop, aneu afegint la llet també a temperatura ambient. Seguiu sempre amb la temperatura de 38º. Quan ho tingueu tot emulsionat, afegiu la ratlladura de llimona, remeneu. Afegiu finalment la farina tamisada i el gasificant. Poseu la massa a la nevera, mínim 1 hora. Jo li he deixat 5 hores.


Preescalfeu el forn a 220º. Poseu els papers de magdalena dins de motllos de silicona o bé com jo en motllo metàl·lic per fer magdalenes. Si no poseu els papers dins d'un motllo, quan es couen el paper cedeix i no puja la massa. Podeu escampar una mica de sucre per sobre. Enforneu-les i abaixeu el forn a 200º. Trigaran aproximadament entre 15-20 minuts a coure's. Ja veureu quin espectacle de magdalenes!!


Recepta de Velocidad cuchara.

diumenge, 21 de juny del 2015

Pebrots del piquillo farcits de tonyina

DEL BLOG AL PLAT/ JUNYAquest mes vaig una mica apurada de temps, arribo una mica tard a la proposta de Del blog al plat. La veritat però és que en aquesta ocasió em feia molta il·lusió ja que havíem de fer una recepta de la mateixa Mercè.. (Destapant cassoles) l'organitzadora de l'event. De totes les receptes genials que té al bloc, he triat aquests pebrots farcits de tonyina, ideals per un primer plat i molt fàcils de fer. Les he versionat una mica.


Ingredients (4 persones):

12-16 pebrots del piquillo + 2 per la salsa
6 llaunes petites (rodones) de tonyina
200ml de beixamel
1 ceba
Oli d'oliva

Preparació:

Ratlleu la ceba. Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Quan estigui calent, afegiu-hi la ceba i deixeu-la coure a foc baix fins que estigui daurada. Un cop cuita la ceba, afegiu-hi la tonyina.





Remeneu-ho bé i enretireu-ho del foc. Afegiu-hi ara un parell de cullerades de beixamel.




Remeneu-ho bé i farciu els piquillos amb la farsa. En aquest punt els podeu emplatar o bé desar-los a la nevera. 


Per fer la salsa , poseu 1 pebrot del piquillo en un bol, juntament amb la beixamel. Tritureu-ho amb la batedora. Quan aneu a emplatar, escalfeu els pebrots i escampeu per sobre els pebrots una mica de beixamel de pebrots.





dissabte, 20 de juny del 2015

Moussaka

La moussaka és segurament un dels plats més coneguts de la cuina grega. S'assembla a una lassanya
però en comptes de pasta, s'utilitza esbargínia. Aquesta és la proposta d'aquest mes del Desafío en la cocina. En aquesta ocasió hi havia 5 receptes a fer i a mi m'ha tocat la moussaka....deliciosa!!!

Ingredients (4 persones):

1 1/2 esbargínia (grosses)
1/2 Kg de carn picada
1 ceba grossa
Salsa de tomata (250g)
Salsa beixamel (1/2 litre)
Sal i oli d'oliva
Un polsim de comí

Preparació:

Primer de tot hem de preparar les esbargínies. Les tallem a rodanxes i les salem. Les deixem reposar en un plat per tal que perdin part de l'aigua (15 minuts). 


Passat aquest temps, les rentem amb aigua i les eixuguem. Posem una paella al foc i preparem la carn picada. Tallem la ceba a daus petits i la posem en una paella amb oli. Deixem que cogui a foc baix fins que quedi daurada. Quan la tinguem amb aquest punt, hi afegim la carn picada. 


Ho deixem coure tot fins que veiem la carn cuita. Mentre es fa la carn, podem fregir les esbargínies. Les podem fregir en oli o bé fer-les a la graella (més saludable). Jo les he fet a la graella per tal que no quedi tant oliós.


Un cop tot cuit, escalfem la beixamel i la salsa de tomata. Podem fer capes en una plata que pugui anar al forn o bé emplatar com he fet jo de forma individual. El resultat final és el mateix i el procés d'elaboració també. Posem una capa d'esbargínia, a sobre una mica de salsa de tomata,


 a sobre la carn picada.


Anem fent 2 o 3 capes més. Al final, posem per sobre la beixamel. A sobre hi posem una mica de formatge ratllat i ho gratinem.


diumenge, 14 de juny del 2015

Arrós negre

Amb el bon temps sembla que ve de gust menjar un arrosset després de la platja o la piscina. Avui us porto un arrós negre. Segons la comarca es fa de diferent manera. A l'Empordà el negre de l'arrós sovint no és de la tinta del calamar sinó del sofregit que es fa molt a poc a poc fins que queda quasi negre. A altres llocs, s'afegeix tinta de calamar. Ho he fet un max-mix. Un bon sofregit a foc baix i una mica de tinta de sèpia. La veritat és que la tinta li dona un gust a mar molt característic i boníssim. 


Ingredients:

2 sèpies
2 calamars
4 gambes grosses o 8 mitjanes
350g d'arrós
3 cebes
1 tomata madura
2 grans d'all
1 sobre de tinta congelada o la de la sèpia
Caldo de peix (1 litre aprox)
Oli d'oliva verge
Sal


Preparació:

Primer de tot netegeu la sèpia i el calamar. Talleu-los a trossets. Poseu la cassola al foc amb oli i quan estigui calent, afegiu-hi la sèpia i el calamar. Quan estigui cuit, enretireu-los del foc. En el mateix oli, coeu la ceba ratllada. Heu de coure-la a foc  baix fins que quedi d'un color daurat. Quan estigui daurada, afegiu-hi la tomata i acabeu el sofregit, pot trigar una hora.





Afegiu la sèpia i el calamar i la tinta. Remeneu-ho tot bé.




Amb el foc mitjà, afegiu al sofregit l'arrós. Remeneu-ho tot i deixeu-ho rossejar tot plegat uns minuts. Mentre, escalfeu el caldo de peix. Quan tingueu l'arrós ben sofregit, afegiu el caldo a poc a poc, a mesura que en vagi necessitant. Quan falti poc per que estigui cuit, poseu les gambes i deixeu coure fins que estigui cuit l'arrós. No el deixeu refredar i emplateu.



dimecres, 10 de juny del 2015

Flam de mató

Aquest mes la proposta de La Cocina Typical Spanish és el formatge. #comequesoquesabeabesos. Cal dir que de petita poques receptes amb formatge recordo, si més no que en fos el protagonista. No anava més enllà dels gratinats. El que si recordo és l'afició que teníem a casa de comprar mató, aquest formatge fresc deliciós que a casa sempre s'acompanyava amb una mica de mel. Així que què millor que fer un flam de mató. La meva àvia Rita tenia una recepta boníssima de flam i he pensat que afegir-hi el mató que tant agrada a la meva mare seria una bona manera d'utilitzar aquest formatge tant típic a casa nostra.


Ingredients (1l de flam):

200 g de mató
100 g de sucre
300 g de llet
250 g de nata líquida
1 sobre de quallada (Royal)
Sucre cremat (8 cullerades soperes de sucre i 2 cullerades sopera d'aigua)

Preparació:

Mentre comenceu a preparar el flam, podeu encendre el forn a 180°. La preparació d’aquest flam és ben senzilla. En un bol gros, poseu tots els ingredients, el mató, el sucre, la llet, la nata líquida i el sobre de quallada. Passeu-ho tot per la batedora fins que el mató estigui ben desfet. Ara prepareu el sucre cremat. Si teniu sucre cremat (caramel) de comercialització, us podeu saltar aquest pas. Si no, poseu el sucre amb l’aigua en un pot al foc i deixeu que es fongui, quan agafi un color daurat, ja el tindreu a punt.  Un cop el tingueu al punt, el podeu repartir pel fons del motlle o motlles que vulgueu utilitzar. Aboqueu-hi per sobre la barreja de mató. Agafeu una plata de forn de parets altes i poseu-hi dos dits d’aigua. A dins, poseu-hi el motlle amb el flam i coeu-ho al bany maria durant una mitja hora. Quan estigui cuit, enretireu-lo del forn i deixeu-ho refredar. Poseu-lo a la nevera fins al moment de servir. Decoreu-lo al gust i a gaudir-ne!

dilluns, 8 de juny del 2015

Galtes de porc al forn

No cal perdre els plats de tota la vida i menys aquelles parts del porc no tant habituals. Ja se sap del porc tot s'aprofita i realment les galtes ben fetes i cuites amb la gelatina que contenen, agafen una melositat que poques carns tenen. Així que us proposo fer-les desosades al forn amb una salseta d'acompanyament que us llepareu els dits!!!



Ingredients (4 persones)

4 galtes desosades
2 cebes de figueres
1 pastanaga
6/7 grans d'all
1/2 got d'aigua
1/2 got de vi ranci
Herbes aromàtiques al gust
Oli d'oliva verge
Sal i pebre

Preparació:

Preescalfeu el forn a 190º. Poseu una paella al foc i afegiu-hi oli d'oliva verge. Salpebreu les galtes i quan l'oli estigui calent, afegim les galtes i les segellem pels dos costats. Agafem una plata que pugui anar al forn i hi posem les cebes pelades i tallades a llesques, les pastanagues tallades a rodanxes i els alls pelats. A sobre, hi posem les galtes.


Afegim l'aigua i el vi ranci i ho posem al forn a la posició 2, calor dalt i baix.


Deixeu-les coure aproximadament una hora o fins que veieu que al tocar-les es desfan. En aquest punt, treieu les verdures i passeu-les juntament amb el suc de la cocció per un colador xinés o per la batedora. Emplateu les galtes i repartiu per sobre la salsa. Veureu que la gelatina de les galtes s'ha després i fa que la salsa quedi untuosa i deliciosa. Bon profit!!!