divendres, 31 de juliol de 2015

Pastís de formatge

Ja fa anys la meva amiga Inès em va passar aquesta deliciosa i fàcil recepta de pastís de formatge. Es tracta d'un pastís molt suau que es pot acompanyar d'una bona melmelada. És una bona elecció quan tingueu poc temps i voleu un resultat excel·lent!!


Ingredients (8-10 persones):

3 ous
2 iogurts de llimona
1 iogurt natural
3 cullerades de maizena
6 cullerades de sucre
1/2 sobre de llevat en pols (Royal)º
250g de Philadelphia

Preparació:

Preescalfeu el forn a 210º. Poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-ho amb unes barnilles o bé passeu-hi la batedora. Unteu un motllo que pugui anar al forn amb mantega i una mica de farina (o spray). Aboqueu la massa en el motllo i introduïu-ho al forn. Deixeu coure el pastís uns 45 minuts al forn. Heu de tenir en compte que la part del mig del pastís pot estar una mica crua. Un cop refredat quallarà. Deixeu que es refredi abans de desemmotllar-lo. Podeu acompanyar-lo de la melmelada que més un agradi i així sol.



dimarts, 28 de juliol de 2015

Salmó amb salsa teriyaki (cru)

Una bona opció per dinars i sopars aquests dies d'estiu són els pica-pica. Cal però anar-nos posant al dia i evolucionar dels típics calamars a la romana. Avui us porto una proposta boníssima i molt refrescant. Si als vostres comensals no els agrada el peix cru, jo us recomano que no els hi dieu fins que l'hagin provat, amb la salsa el salmó queda "cuit" i amb una textura deliciosa, ni notaran que està cru.

Ingredients:

300g de salmó
60ml de salsa de soja
1'5 cullerades de mirim
2 cullerades de sake
1'5 cullerades de sucre
Cibulet

Preparació:

Demaneu a la peixateria que tallin el salmó a lloms. Traieu les espines del salmó i talleu-lo a taquets. Poseu el salmó en un bol i prepareu la salsa teriyaki. Per preparar la salsa barregeu tots els ingredients en un bol, remeneu-la amb unes barnilles. Aboqueu la salsa sobre el salmó i deixeu que es marini el salmó amb la salsa durant com a mínim una mitja hora. Serviu el salmó en culleres individuals o en platets de pinxo.

dilluns, 20 de juliol de 2015

Charlotte Royale de xocolata

Estem de vacances al Desafio en la cocina però podem aprofitar aquest estiu per cuinar propostes d'altres companys i publicar-ho el mateix dia. Així que per l'aniversari del meu fill (que l'hem acabat celebrant un munt de dies) vaig fer aquest pastís. És com el programa de canal cocina, "Fàcil i resultón".. Els destinataris eren nens, així que va ser un èxit. Es tracta d'un pastís gelat i el que és genial és que no hem de coure res. Comprem un braç de gitano al súper i un bon gelat i només ens queda preparar-lo!!



Ingredients (8 persones):

1 braç de gitano de xocolata
1 Kg de gelat de xocolata

Preparació:

Traieu del congelador el gelat de xocolata una estona abans de fer el pastís, de manera que estigui una mica descongelat i poder-lo manipular. Agafeu un bol rodó de 20 cm de diàmetre i folreu-lo amb paper film. Talleu a rodanxes el braç de gitano.


Aneu posant les rodanxes de braç de gitano al voltant de tot el bol.







Farciu tot l'interior de gelat de xocolata. Cobriu amb paper film i poseu-lo al congelador un mínim de 4 hores.

Quan l'aneu a servir, passeu una mica d'aigua calenta per l'exterior del bol per poder treure amb facilitat el gelat.



dimecres, 15 de juliol de 2015

Bunyols de vent farcits de maduixa, finalista concurs Bonpreu

El passat dilluns el grup Bonpreu va fer entrega dels premis d'enguany al setzè concurs de cuina. Aquesta recepta de bunyols va quedar finalista amb la qual cosa ja de per si em va fer molta il·lusió. També em va fer il·lusió que el premi se'l quedés la Marina del bloc Tapa't de Tapes!! que millor que una col·lega per que guanyi en la categoria, FElicitats Marina! En aquesta ocasió l'acte es va fer al Teatre Goya de Barcelona, amb una posada en escena molt acurada, tot l'acte amenitzat per l’orquestrina Bonpreu-Esclat i en Pepino Pascual que ens va fer passar a tots una bona estona. El jurat estava format per: Pere Tàpias,en Pep Nogué, la Magda Carlas i en Josep Sucarrats. Les receptes guanyadores van ser:

Millor primer plat: Tàrtar de sorell, cogombre, alvocat i sorbet de tomàquet de Jessica Sánchez Toro.
Millor segon plat: Arròs en xapadillo d’anguila de Neus Turón Franch.
Millors postres: Pomes al forn amb cor de xocolata blanca sobre galeta cruixent de Marina Antúnez Ferrer.
Millor foto de recepta: Per a la Míriam Isidoro Gálvez.



Ingredients:
Premi finalistes

Pels bunyols de vent:

250ml de llet
150g de farina
100g de mantega
3/4 ous
Un polsim de sal
Oli d'oliva per fregir
Un grapat de maduixes

Pel coulis de maduixa:

150g de maduixes
2 cullerades de sucre

Preparació:

Primer de tot prepareu els bunyols de vent. Primer de tot poseu en un cassó la llet, la mantega i el polsim de sal. Poseu-lo al foc fins que es desfaci la mantega, vigileu que no bulli. 


Afegiu de cop la farina fora del foc i remeneu. Torneu-la a posar a coure a foc baix i aneu remenant fins que es desenganxi dels costats. Enretireu-la del foc i deixeu-la temperar. Afegiu els ous a la massa d'un en un. Deixeu refredar la massa.


Mentre es refreda la massa, podeu fer el coulis. Talleu les maduixes i poseu-les dins el bol de la batedora. Tritureu-les. Poseu-les en un cassó al foc i afegiu-hi el sucre.


Deixeu coure uns minuts fins que veieu que ha agafat consistència de xarop. Reserveu. Un cop estigui freda la massa dels bunyols, poseu un cassó al foc amb oli d'oliva i quan estigui calent aneu afegint boles de massa. Per fer les boles podeu fer-ho amb dues culleretes petites o amb les mans, poseu al mig un tros de maduixa.


Si us ha quedat bé la massa veureu que no us farà falta donar-los-hi la volta, quan estan dauradetes elles mateixes es donen la volta. Quan les traieu de l'oli, poseu-les sobre paper absorbent i després passeu-les per una barreja de sucre i canyella. Emplateu-los acompanyats del coulis de maduixa.

divendres, 10 de juliol de 2015

Briouats d'ametlla i festucs

Aquest mes, La Cocina Typical Spanish, ens proposa viatjar pel món #TSviajero. Les opcions, eren vàries, Itàlia, Suècia, Mèxic, Marroc, Portugal, França. En aquesta ocasió no m'ho vaig pensar gaire, m'encanta cuinar plats ben diferents dels de la nostra cultura, així que vaig triar Marroc. Què millor que aquests briouats, que en ple mes del ramadà, he llegit que són presents a gairebé totes les taules. Com ja sabeu durant el ramadà, és importantíssim l'àpat després de la posta de sol (Maghrib). Es comença tradicionalment l'àpat (Iftar) amb un dàtil i sembla ser que aquests dolços deliciosos gairebé sempre hi són presents. És una recepta molt fàcil de fer, una mica entretinguda però absolutament deliciosa. He tret la recepta de la Georgina del  bloc Cuina del Marroc.



Ingredients (36 briuouats):

Farcit:

200g d'ametlla mòlta
80g de sucre
10 fulls de pasta fil·lo (1 paquet) o brick
1 cullerada de mantega fosa
3 cullerades d'aigua de flor de taronger
1 culleradeta de canyella
50g de festucs torrats sense sal

Per fer els briouats:

Mantega per fer els briouats
3 cullerades de mel
1 cullerada d'aigua de flor de taronger
Oli de girasol

Preparació:

Primer de tot poseu la mantega a fondre. En un bol, poseu la farina d'ametlla, la mantega fosa, el sucre i l'aigua de flor de taronger. 


Remeneu-ho fins que es formi una massa. Feu-ne boletes de la mida d'una cirera. Agafeu els fulls de pasta fil·lo, doblegueu-los per la meitat de manera que es doblegui per la part més allargada. Foneu la mantega. Talleu la pasta fil·lo per la meitat. Amb un pinzell, unteu-los amb la mantega. Poseu la bola del farcit en un costat de la massa. Plegueu la massa sobre la bola de farcit en forma de triangle.



Heu d'anar plegant en forma de triangle fins que acabeu amb la massa. Pinteu amb una mica més de mantega per enganxar la punta. 





Mentre aneu fent els farcellets, recordeu que la pasta fil·lo s'asseca molt ràpid, per tant tapeu-la amb un drap humit. A mesura  que aneu acabant de fer-los, poseu-los en un plat i tapeu-los també amb un drap humit.

Poseu oli de gira-sol en una paella i quan estigui calent, aneu fregint els briouats fins que estiguin daurats pels dos costats. 




Si voleu que siguin menys calòrics, els podeu coure al forn a 150º uns 7 minuts. Mentre es couen els briouats, poseu la mel i l'aigua de flor de taronger en un bol i escalfeu-ho al microones. Quan encara estiguin calents, banyeu-los amb la mel i espolseu per sobre els festucs tallats a trossets.