diumenge, 27 de setembre del 2015

Pomes farcides de botifarra dolça- Recepta finalista concurs per bloguers de la revista Cuina

Com ja fa quatre anys,  la revista Cuina, (de la que són una fidel subscriptora des del nª1) prepara una diada per a bloguers cuiners a Manlleu. És una proposta que a mi personalment em fa molta il·lusió ja que és una bona ocasió per conèixer tots aquells bloguers que en molts casos conec només a través de la xarxa i és bo posar-los "cara". En aquesta ocasió la recepta tenia que incloure botifarra, qualsevol variant. Jo quan vaig veure l'ingredient, ja vaig saber que faria servir les nostres botifarres dolces. Em de fer conèixer arreu la nostra cuina,i la botifarra dolça crec que és una gran desconeguda. A mi m'agrada molt i em recorda la meva infantesa, quan la meva àvia Maria feia una paella plena de botifarres dolces i a la salsa resultant, hi posava unes torrades que eren un vici. És ben coneguda la recepta de botifarra dolça amb poma, jo he volgut fer una variant una mica més festiva, aquí us la deixo.


Ingredients (4 persones):

2-3 botifarres dolces
4 pomes golden
1 got de vi ranci
1/2 got d'aigua
150g de sucre
Pela de 1/2 llimona

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Traieu el cor de les pomes i amb un buidador de fruita o amb una cullera, amb molt de compte, buideu l'interior de les pomes. Intenteu no foradar el fons de les pomes i que us quedi una mica de polpa pels laterals. 


Traieu la tripa a la botifarra dolça i ompliu la poma amb aquesta carn. Poseu les pomes en una plata que pugui anar al forn i que sigui de les dimensions de les pomes (no gaire més grossa). Regueu les pomes amb el vi ranci, l'aigua i afegiu el sucre i la pela de llimona.

Introduïu les pomes al forn i deixeu-les aproximadament 1 hora (dependrà de la mida de les pomes), fins que veieu que la poma està cuita. Si un cop acabada la cocció veieu que la salsa està molt líquida, poseu-la en una paella i reduïu-la fins que caramel·litzi. Serviu la poma acompanyada de la salsa. 

DIA CUINA PER A BLOGUERS A MANLLEU


Enguany els finalistes del concurs, hem gaudit d'un munt d'activitats interessants, en tot moment acompanyats del Director de la Revista Cuina, en Josep Sucarrats.

Primer de tot vam visitar el Museu industrial de Manlleu.











Un cop visitat de mans del director, el museu, vam anar a l'aula de cuina del mercat municipal de Manlleu, allà el cuiner Pep Nogué ens va cuinar en directa un munt d'interessants receptes de porc i també alguna amb cervesa (lligat a la fira del porc i la cervesa d'aquest cap de setmana a Manlleu).
Les receptes d'en Pep Nogué:
Pallarda de llata de porc cuita a baixa temperatura
Galta de porc encofrada
Ploma de porc amb salsa agredolça
Platillo de cordonet, salsitxa i bolets
Pedacets de porc amb dues salses


Després dinar al restaurant del mercat, Sambucus


Foto de rigor de tots els participants al Dia Cuina.:


Finalment els premis, aquest any no ha pogut ser!! un altre any serà. Felicitats als blocs guanyadors:

diumenge, 20 de setembre del 2015

Filet de porc amb allioli de sobrassada

DESAFÍO EN LA COCINAJa passades les vacances, tornem a la rutina de la feina i també a la deliciosa rutina del Desafio en la cocina. A més aquest cop és especial ja que la Mabel del blog A nadie le amarga un dulce, deixa el Desafio. Molts blogs comencen i pleguen però ella és especial ja que era una de les reptadores i a més, és la que tinc més a prop, a Girona. Així que aquest mes hem pogut triar una recepta del seu blog, (difícil amb tantes i tant bones!). Jo he triat aquesta amb els filets de porc, ha estat un èxit, us la recomano. Des d'aquí Mabel una abraçada molt forta!!!



Ingredients (4 persones):

1-2 filets de porc (depenent mida)
8 talls de bacon
Sal i pebre
Oli d'oliva E.V

Per l'allioli:

250ml d'oli de girasol
1 ou (a temperatura ambient)
2 grans d'all mitjans o 1 de gros
50g de sobrassada
2 culleradetes de mel
Sal

Preparació:

Talleu el filet a medallons del mateix gruix o una mica menys que el bacon. 


Embolcalleu amb el bacon els trossos de filet, que us quedi a dalt i a baix la part tallada. Per fixar els talls de bacon podeu utilitzar un escuradents, si n'agafeu uns de bonics els podeu deixar per la presentació del plat. 





Salpebreu la carn i poseu una paella amb oli al foc. Quan l'oli estigui calent, a foc mitjà aneu coent els trossos de filet, per tots els costats, pel bacon també.  El filet si el coeu massa pot quedar molt fibrós, així que el punt de cocció és important, tampoc pot quedar cru. Si feu pressió amb el dit sobre el filet pel mig i noteu que està tou, vol dir que encara està cru. Quan comenci a estar dur al tacte, vol dir que ja està cuit. 




Mentre es va coent el filet, podeu preparar l'allioli. Poseu en el bol de la batedora, l'ou l'all a trossets i la sal. Comenceu a batre amb la batedora a velocitat baixa i aneu afegint a poc a poc l'oli. 


Un cop el tingueu ben lligat, afegiu-hi la sobrassada i la mel. Bateu amb compte fins que estigui ben afegit.





Un cop tingueu els filets cuits, prepareu el grill del forn. Poseu els filets en una plata que pugui anar al forn i poseu per sobre l'allioli de sobrassada. Introduïu-los al forn i deixeu-los fins que estiguin daurats. Emplateu i serviu!!!



I com ja sabeu podeu veure més receptes dels meus companys a Desafio en la cocina.

dimecres, 2 de setembre del 2015

Gall dindi al curry

Avui us porto un plat d'inspiració asiàtica, molt bo i molt ràpid de fer. L'he fet avui per sopar, en un pim pam un àpat equilibrat que serà un èxit entre els més petits, si els agrada tastar gustos nous. Podeu fer la recepta amb pollastre o porc, quedarà igual de deliciosa. És perfecte per endur-nos-la en un tupper a la feina.


Ingredients (4 persones):

800g de gall dindi a trossos
1 ceba de figueres
2-3 cullerades de curry (segons gust)
1 llauna de llet de coco
Oli d'oliva
Sal

Preparació:

Poseu una paella al foc amb l'oli. Ratlleu la ceba o talleu-la a quadradets ben menuts. Quan l'oli estigui calent, afegiu-lo a la paella i deixeu-lo coure a foc mig fins que estigui daurada.


Afegiu-hi els trossos de gall dindi prèviament salats. Afegiu-hi el curry i remeneu bé per tal que s'impregni bé de l'espècie. Remeneu fins que estiguin rossos per tots els costats. 


Afegiu la llet de coco.


Caldrà que es cogui tot junt fins que s'espesseixi la salsa. Podeu servir-la acompanyada d'arròs.