divendres, 27 de novembre del 2015

Quiche de camagrocs i trompetes de la mort

El cap de setmana passat ens vam escapar una estona a buscar bolets i a part de pinatells, vam trobar trompetes i camagrocs. Vaig estar a punt de fer una truita però al final em vaig decidir per aquesta deliciosa i facilíssima quiche. 


Ingredients(6 persones):

300g de bolets (camagrocs i trompetes)
1 ceba grossa o 2 mitjanes
200g bacon
200ml de crema de llet
3 ous
1 làmina de pasta brisa
Oli d'oliva, pebre i sal
Spray antiadherent o mantega i farina (per untar el motllo)

Preparació:

Preescalfeu el forn a 190º. Agafeu un motllo rodó i unteu-lo amb mantega i farina o bé amb spray antiadherent. Poseu la massa brisa sobre el motllo i quan el forn estigui calent, introduïu-lo-hi. Deixeu coure uns 10 minuts. 


Mentre prepareu el farcit. Poseu una paella al foc amb oli. Peleu la ceba i talleu-la a rodanxes. Quan l'oli estigui calent, poseu la ceba a coure a foc mig per tal que quedi transparent la ceba i no es cremi. 


Quan veieu que comença a estar transparent la ceba, afegiu-hi els bolets i el bacon.





Deixeu coure el conjunt fins que els bolets estiguin cuits i el bacon també. Arribats a aquest punt, afegiu els ous i la crema de llet. 




Salpebreu la mescla i barregeu. Apagueu el foc, no s'ha de coure ja que s'acabarà de coure al forn.
Quan tingueu la massa del forn precuita (passats uns 10 minuts), traieu la massa del forn i poseu-hi el farcit. torneu a introduir la quiche al forn i deixeu-la coure fins que veieu que la superfície comença a quedar una mica rossa, trigarà uns 20-30 minuts. Un cop cuita, traieu-la del foc i poseu-la en una plata de presentació. Bon profit!!!


dijous, 26 de novembre del 2015

Ous embolcallats

L'altre dia passejant pel bloc de la Mònica d' Ensucrat vaig veure aquesta recepta. No he trigat gaire a fer-la ja que d'entrada ja sabia que seria una festa pels meus fills. Té tot el que els hi encanta, així que ha estat un èxit. Us ho recomano per un esmorzar complet o bé per un sopar.


Ingredients (4 persones):

4 llesques de bacon
4 ous
2 llesques de pa de motllo
Spray antiadherent

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Agafeu uns motllos de magdalenes i pinteu-los amb spray antiadherent o bé amb mantega. Amb un tallapastes de la mida de les magdalenes talleu 4 cercles de pa de motllo. 


Poseu el pa de motllo a la part inferior dels motllos.





Poseu al voltant del pa les llesques de bacon.




Introduiu al centre un ou i saleu.




Quan el forn estigui calent, introduiu-los al forn i deixeu-los uns 10-12 minuts fins que estiguin cuits.





dilluns, 23 de novembre del 2015

Cargols amb allioli i cansalada

Quan comença a arribar la fred sembla que hi ha plats qe venen més de gust. Els cargols és un d'aquests casos. A casa ens agraden de totes maneres però aquesta és la que cuino més sovint, és fàcil però molt gustosa. Hi ha molts llocs que couen directament els cargols a la llauna però a mi m'agraden ben cuits, de manera que els bullo abans i després els faig al forn. Acompanyeu-los d'una bona copa de vi.



Preparació (4 persones):

200 cargols
6 talls de cansalada viada curada
300-400 ml d'allioli
2 fulls de llorer
1 branca de romaní
Sal

Preparació:

Els cargols abans de cuinar-los, s'han de bullir varies vegades. Cal que els cargols estiguin purgats. Renteu els cargols de manera que quedin ben nets. Poseu una olla amb força aigua al foc amb els cargols a dins. No els poseu amb l'aigua calenta, sinó quedarà el cargol dins la clova i no agafa tant de gust. Quan hagi bullit per primera vegada, enretireu-los i llenceu l'aigua. Torneu a posar aigua al foc amb els cargols i torneu-los a bullir, aquest cop amb el llorer i la branca de romaní. Reserveu-los. Ara escalfeu el foc amb calor a dalt i a baix a 180º. Poseu els cargols en una llauna, plata o alguna cassoleta. Cal que poseu els cargols amb l'obertura cap amunt per tal que s'impregnin bé de la salsa. Agafeu la cansalada i talleu-la a dadets petits.


Repartiu-los sobre els cargols. Poseu-los al forn.



Quan veieu que la cansalada està cuita, enretireu els cargols del forn i afegiu-hi l'allioli per sobre. Poseu a gratinar l'allioli amb el grill del forn. Quan l'allioli estigui una mica daurat ja els podreu servir.

divendres, 20 de novembre del 2015

Caramels de pasta fil·lo amb crema de xocolata

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiwA4eIJuGD6vGqHkczEqH8xb3-rq0nr50_KjYlL_Wt9GkXJv1fuXwcHwjTuVrqzN92u729l9k61bmQsEqvO7PB7-rYXTH-n1vSgzVQuW_fz3whiEmaYzRd8hGvQ35SHK0tUAppU9YwRUD/s1600/IMG-20141013-WA0022.jpgEl dia 20, com cada mes se m'acumula la feina. És també la proposta de la Mercè de Destapant cassoles, Del blog al plat. En aquesta ocasió hem fet el xafarder pel bloc Dolcíssims. I com bé diu el nom, hi ha un seguit de boníssimes propostes dolces. Jo n'he triat una cruixent, ràpida, original i boníssima. Aquests caramels amb poca estona estan fets i són ideals per a petits i grans.







Ingredients:

1 paquet de pasta fil·lo
Nutella
Mantega
Sucre llustre

Preparació:

El dia abans o com a mínim unes 5 hores abans, agafeu una glaçonera i farciu els forats amb nutella.


Cal que estigui la nutella congelada per fer els caramels. Quan els vulgueu preparar, preescalfeu el forn a 190º i agafeu la pasta fil·lo . Traieu els fulls del paquet d'un en un ja que sinó s'assequen molt ràpid. Talleu  les làmines de pasta Fil·lo per la meitat. Poseu unes cullerades de mantega al microones i foneu-la. Amb un pinzell unteu el rectangle de pasta fil·lo i doblegueu-la, formant així un quadrat. Unteu amb més mantega. Poseu al mig del quadrat la nutella congelada. 


Doblegueu la pasta fil·lo sobre la crema de xocolata i embolcalleu-la. Cargoleu els extrems com si fos un caramel. Pinteu-los una mica més amb mantega.


Poseu els caramels sobre una plata de forn



i coeu-les durant uns 10 minuts o fins que veieu que estan dauradets. Gaudiu d'aquests cruixents "caramels" de xocolata!!

Arepas farcides de guacamole i ou dur

DESAFÍO EN LA COCINADia 20 i Desafio en la cocina ja està aquí. En aquesta ocasió la Carolina del blog Tomillo, Laurel y otras cosas de comer ens proposa fer aquestes delicioses arepas. És un plat típic de Veneçuela i Colombia. Està fet de farina de blat de moro precuita que podeu trobar a les botigues de menjar sudamericà. Es poden acompanyar o farcir d'infinitat de coses. Jo en aquesta ocasió ho he fet d'un guacamole i d'ou dur. Poseu-li imaginació i farciu-lo del que més us agradi. De ben segur que trobareu un munt de propostes dels altres participants al repte aquí.


Ingredients ( 7 arepas):


2 tasses de farina de blat de moro precuita (PAN)
1,5 tasses l'aigua tèbia (aprox)
1 culleradeta de sal
2 cullerades d'oli

Pel guacamole i farcit:

1 alvocat
1 tomata grossa
1 ceba petita
4 ous
Sal i oli d'oliva verge

Preparació:

Poseu en el bol de la Keenwood (també ho podeu fer a mà), la farina, l'oli i la sal. Poseu la pala en forma de K i poseu-la en funcionament. Aneu afegint l'aigua a poc a poc 


per tal que es vagi formant una massa i no ens passem d'aigua. La quantitat és aproximada, cal anar afegint aigua fins que es forma una bola.


 Ara feu boles d'uns 70-80g.

 
Quan les tingueu totes fetes, aneu-les aixafant am un corró, ajuntant les bores si veieu que s'esquerden una mica. 


Quan les tingueu totes preparades, escalfeu una planxa.



Poseu-les a coure en la planxa fins que estiguin daurades les dues cares. Mentre es van coent, podeu preparar els ous i el guacamole. Poseu a bullir els ous en aigua i deixeu-los coure 10 minuts, refredeu-los i peleu-los. Per fer el guacamole, talleu a daus l'alvocat, la tomata i la ceba. Poseu-ho tot en un bol i amaniu-lo amb sal i oli. 


Quan tingueu totes les arepas cuites podreu muntar el plat. Obriu pel mig les arepas i farciu-les amb l'ou dur tallat a llesques i a sobre el guacamole. Poseu una mica d'oli d'oliva per sobre i a gaudir d'aquest plat que ens arriba de Sud-Amèrica!!

diumenge, 15 de novembre del 2015

Bundt cake de cafè

National Bundt Cake Day 2015Per primer cop m'afegeixo al National Bundt cake Day!! Bàsicament perquè l'any passat encara no tenia cap d'aquests motllo..és tant genial i espectacular que no trigaré gaire a comprar-ne un altre. Així que a l'hora de triar una recepta m'he decidit per una del bloc Blaukitchen.Si us agrada el cafè no dubteu a fer-la encara que no tingueu el motllo. A la recepta original, posava 1 cullerada de cafè soluble però ha quedat poc gust de cafè així que ja n'he afegit 2 a la recepta. 

Ingredients:

60 ml de cafè expresso
360g de mantega(temperatura ambient)
330g de sucre
5 ous
360g de farina
1 cullerada de cafè soluble
11g de llevat (Royal)
1'5 cullerada de cacau en pols (no ensucrat)
Glassa (Dr, Oetker-cobertura duo)

Preparació:

Primer de tot, prepareu el cafè i deixeu-lo refredar. Tamiseu i reserveu en un bol, la farina, el llevat i el cacau.


Poseu la mantega i el sucre en el bol de la Keenwod i amb la pala en forma de K de la batedora,


bateu a velocitat 4 fins que quedi escumós i la mantega agafi un color blanquinós (4 minuts aprox). Incorporeu el cafè i poseu la Keenwod en marxi fins que quedi incorporat el cafè.


Afegiu els ous d'un en un. Quan estiguin tots ben integrats,  aneu posant a cullerades la mescla de la farina


fins que quedi una massa homogènia.



Preescalfeu el forn a 175º. Agafeu el motllo i segelleu-lo amb sprai o bé amb mantega i una mica de farina. Repartiu tota la massa pel motllo.


Quan el forn estigui calent, introduïu el motllo en posició 2. Deixeu coure fins que a l'introduir un escuradents, aquests surti net, aproximadament uns 45 minuts. Un cop cuit, traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar 10 minuts en el mateix motllo. Sacsegeu una mica el motllo lateralment i verticalment per tal que es desenganxi el bundt cake. Enretireu-lo i deixeu-lo refredar sobre una reixa. Un cop refredat el podeu servir així mateix o cobrir-lo amb una glassa. En aquesta ocasió he decorat amb una glassa de dos colors de la marca Dr. Oetker. Seguiu les instruccions i aboqueu la glassa sobre el bundt cake. 



    dijous, 12 de novembre del 2015

    Trinxat de col amb botifarra de perol

    Ja estem en plena tardor tot i que realment aquest any el temps no acompanya massa. Tot i així cal aprofitar els productes de tardor com la col i la botifarra de perol. El trinxat és un plat típic de la Cerdanya. És una col i patata bullida i després fregida amb cansalada i greix. És per tant una menja calòrica ideal per dies de fred. Jo en aquesta ocasió he fet una variant, canviant la cansalada per una botifarra de perol. Ho heu de tastar, és boníssim.


    Ingredients (per 4 persones):

    1 col mitjana
    2-3 patates (segons mida)
    3-4 botifarres de perol
    3 grans d'all (opcional)
    Oli d'oliva verge o llar
    Sal

    Preparació:

    Poseu aigua abundant en una olla juntament amb la sal i poseu-la al foc. Renteu i talleu la col. Peleu les patates i talleu-les a daus petits (d'aquesta manera es courà tot uniformement). Un cop bull l'aigua, afegiu-hi la patata i la col. Deixeu bullir la verdura fins que estigui cuita. Escorregueu la verdura i reserveu. Poseu una paella grossa al foc amb l'oli d'oliva o el llar. Poseu la verdura en una plata i amb un aixafador de patates o amb una forquilla aneu aixafant la verdura. No passeu la verdura per la batedora ja que la textura que busquem ha de ser més grollera, no un purè. Cal trobar els trossets de patata i també de col. Quan l'oli de la paella estigui calent afegiu-hi l'all trinxat i  la verdura aixafada. Deixeu que es vagi coent i torrant una mica. Mentre es va coent, no deixeu de remenar. Agafeu una altra paella i fregim les botifarres de perol. Quan tinguem la verdura torradeta i les botifarres cuites, ja podrem muntar el plat. A l'hora de servir, podem posar el trinxat directament al plat acompanyat de la botifarra o bé fer una presentació una mica més lluïda. Agafeu una anell de servir i ompliu 2/3 parts amb el trinxat. Traieu la tripa a la botifarra i poseu el farcit sobre el trinxat.

    dimarts, 10 de novembre del 2015

    Sacchettini amb trompetes de la mort

    Aquesta setmana al Lidl hi havia aquesta preciosa pasta fresca farcida de bolets i trufa. Què millor que aprofitar les trompetes de la mort que hem trobat aquest cap de setmana per fer una deliciosa salsa per acompanyar la pasta. Boníssim, us ho recomano!!!


    Ingredients (2-3 persones):               

    250g de sacchettini de bolets i trufa
    1 ceba de Figueres
    200g de trompetes de la mort
    Oli d'oliva verge
    Sal
    Un polsi de pebre
    150ml de nata líquida

     

    Preparació:

    Poseu aigua abundant amb sal al foc. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la pasta i deixeu-la coure segons indiqui el fabricant, sempre al dente. 
    Mentre es cou la pasta, podeu preparar la salsa. Poseu oli d'oliva en una paella i quan estigui calenta, afegiu-hi la ceba ratllada. Deixeu que agafi una mica de color. 


    Afegiu-hi les trompetes ben netes. 


    Quan estiguin cuites les trompetes (pocs minuts), afegiu-hi la crema de llet. 


    Deixeu que espesseixi una mica la salsa, saleu i afegiu un polsim de pebre. 
    Quan estigui la pasta cuita, escorregueu-la i afegiu-la ràpidament a la salsa juntament amb una mica de l'aigua de la cocció. Serviu immediatament.


    diumenge, 8 de novembre del 2015

    Salmó fumat amb magrana

    Cada estació té els seus productes estrella i cal aprofitar-los, sobretot aquells que no els trobem la resta de l'any. Aquest és el cas de la magrana. Avui us porto una recepta de la revista Cuina, combina el salmó fumat amb la magrana i una salsa de fruits vermells. Una delícia a més molt festiva i acolorida. 


    Ingredients:

    8 llesques de salmó fumat
    12 gerds frescos
    50ml de vinagre blanc
    200ml d'oli d'oliva verge
    1 magrana
    Unes quantes fulles de ruca
    80g de pinyons torrats
    Sal en escates

    Preparació:

    En primer lloc, prepareu la vinagreta de gerds. Poseu en el bol de la batedora els gerds, l'oli, el vinagre, i una mica de sal. Bateu-ho tot fins que aconseguiu una vinagreta d'un preciós color vermell.
    Agafeu una plata de servir i aneu posant el salmó formant uns rínxols. Repartiu per sobre els pinyons torrats, els grans de magrana i la ruca. Repartiu per sobre la vinagreta de gerds i la sal en escates. Serviu.