diumenge, 31 de gener de 2016

Sharlokta o coca de pomes

Per aquests dies d'hivern, què millor que una deliciosa coca de poma! Hem d'aprofitar els productes Km 0 i de qualitat, aquest és el cas de les nostres pomes golden. Avui en una recepta que sembla que discuteixen com a seva, russos i francesos. Pel que he trobat però és una coca típica a les cases russes. Jo no discutiré d'on és l'origen.. l'únic que sé és que de ben segur la tornaré a fer, boníssima i molt esponjosa, feu-la a casa!!!


Ingredients (6-8 persones):

3 pomes golden
Canyella
150g de sucre
3 ous
120g de farina
1 culleradeta de llevat
Un pessic de sal
Sucre llustre per decorar
Mantega pel motllo

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Peleu i traieu el cor de les pomes. Talleu-les a daus. Poseu-les en un bol i tireu-hi per sobre una mica de canyella, barregeu i reserveu. 


Poseu una mica de mantega en el motllo i introduïu-hi a dins les pomes. Mentre, comenceu a fer la massa. Poseu els ous i el sucre en el bol de la batedora i munteu-les fins que doblin el volum. Afegiu-hi la farina tamisada i el llevat. Remeneu amb compte per tal que no es baixi la mescla. Escampeu-la per sobre de la poma,


remeneu per tal que s'escampi per tot el motllo i que la poma quedi ben embolcallada per la massa.


Poseu-la al forn posició 2 i deixeu-la que es cogui durant 40-45 minuts o fins que al introduir un escuradents, aquest surt net. Podeu servir la coca amb una mica de sucre llustre per sobre. 


4 comentaris:

  1. Quina pinta!!! me l'apunto ràpidament...! El motlle m'agrada molt!bona setmana!

    ResponElimina
  2. Ja saps que si porta poma... m'agrada!! Aquesta recepta tal cual no la cònec, me l'emporto!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  3. Buff, el tall d'aquesta coca és espectacular! Me l'apunto! Petons.

    ResponElimina
  4. Gràcies és boníssima, una capa cruixent per fora i molt esponjosa per dins!!!

    ResponElimina