dimecres, 3 de febrer del 2016

Coca de llardons de la mocada

Demà dijous llarder i com mana la tradició s'ha de menjar coca de llardons. A casa gairebé cada any segueixo la tradició i a més m'agrada anar tastant receptes noves. Enguany he fet la recepta de la revista Cuina. M'ha anat perfecte, ja que la meva amiga Carme aquest cap de setmana van fer la matança de porc i em va dur uns greixons d'aquells que a mi m'agraden, els tovets de porc, ideals per a fer aquesta recepta. La coca és deliciosa, el llevat fa que sigui molt  esponjosa. Així que aquí us la deixo a veure si us animeu!!!

Ingredients:

Per la massa:

400 g de farina de força
100 g de farina d'espelta integral
20 g de llevat de forner
6 g de matafaluga
200 g de llardons de la mocada
5 ous
120 g de sucre morè
200 ml d'oli d'oliva extra verge

Per decorar:

1 ou
80 g de sucre blanc
150 g de pinyons

Preparació:

Poseu en el bol de la Keenwod o robot els següents ingredients: 5 ous, oli, llevat desfet amb una mica d'aigua calenta i el sucre morè. 


Comenceu a posar en marxa la batedora amb el braç d'amassar. Aneu afegint a poc a poc les dues varietats de farina. Heu d'aconseguir una massa homogènia. 


Heu d'amassar el conjunt fins que a l’agafar una mica de massa i estirar-la, aquesta formi un petit tel flexible. En aquest moment, afegiu la matafaluga i els llardons tallats a dauets. 


Remeneu la massa per tal que s'incorporin els ingredients nous i ja la podreu bolcar sobre el marbre de la cuina. Amb un corró, estireu la massa de manera que quedi amb forma de coca. Passeu-la a una plata que pugui anar al forn 


i ara caldrà esperar que el llevat faci la seva funció i pugi. Ha de doblar el seu volum. El temps dependrà de la temperatura ambient, jo l'he deixat 1 hora i mitja. Quan tingueu la massa a punt, podreu pintar-la amb l'ou batut, escampeu pel damunt de l'ou els pinyons i el sucre blanc. 


Escalfeu el forn a 180° i quan tingueu la temperatura adient, introduïu la coca dins el forn. Deixeu-la coure uns 25-30 minuts. Quan la tingueu cuita i una mica dauradeta, traieu-la del forn i deixeu-la refredar. Bon profit i bon dijous llarder!!!


Per si voleu fer un altre tipus de coca de llardons, us deixo aquí uns quants enllaços:


6 comentaris:

  1. Quina pintassa que fa!! t'ha quedat súper!!! bon dijous gras!

    ResponElimina
  2. Sussi, t'ha quedat estupenda!! Per menjar-ne un trosset. Jo també l'he fet tipus brioix, aquest any, ja la veuràs al blog si entres, i també ens ha agradat molt. Bon carnestoltes i djous gras!!!

    ResponElimina
  3. Ostres quina pinta té aquestacoca... I amb llardons tant bons :o( Quina gana m'està entrant és la meva coca favortia però sense llardons i aquest any em quedaré sense també...
    Per cert, és curiós però el dijous gras no cau la mateixa setmana a frança y catalunya!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  4. LA PINTA ES ESTUPENDA¡¡¡ ME APUNTO L RECETA.
    BESOS CRIS Y LAURA

    ResponElimina
  5. Sussi aquesta sí que és de les tradicionals de veritat! Fantàstica t'ha quedat i segur que va volar!!
    Una abraçada

    ResponElimina