dilluns, 15 de febrer del 2016

Pa de pessic II

Us porto una altra recepta de pa de pessic. En el bloc ja tinc una recepta però aquesta és una mica més senzilla i dona uns molt bons resultats. Perfecte per fer pastissos.


Ingredients (motllo de 20cm):

125g de sucre
125g de farina de rebosteria
4 ous
La pell d'una llimona ratllada
1 culleradeta de llevat
Mantega i farina per segellar el motllo (o spray)

Preparació:

Poseu en el bol de la Keenwod o batedora els ous, la ratlladura de llimona i el sucre.





Poseu les barnilles de muntar a la batedora i munteu la mescla d'ous i sucre fins que estigui ben escumosa.




En un bol, poseu la farina i el llevat i passeu-los pel sedàs per evitar els grumolls. Afegiu a poc a poc la mescla de farina i llevat i aneu remenant amb una espàtula i amb moviments envolvents. Afegiu la farina a poc a poc fins que s'hagi integrat completament tota la farina.




Engreixeu un motllo amb mantega i farina o bé amb spray. Preescalfeu el forn a 180ºC. Aboqueu la massa dins el motllo i doneu uns copets sobre el marbre de manera que desapareguin les bombolles d'aire que hi pugui haver i s'anivelli la massa. 




Introduïu la massa dins el forn i deixeu coure durant uns 30 minuts aproximadament o quan veieu que la superfície està daurada. Si introduïu un escuradents a la massa quan estigui cuit l'escuradents sortirà net. Un cop cuita la massa deixeu refredar una mica el pa de pessic i desemmotlleu-lo. Deixeu-lo refredar. Us el podeu menjar tal qual, acompanyat de sucre llustre o bé utilitzar-lo com a base de pastissos.


Recepta del bloc La cuina de sempre

3 comentaris:

  1. Sóc una enamorada del pa de pessic!!
    El trobo simplement deliciós!! Sol, sense guarniments ni floritures: com el teu! una mica de sucre i llestos! Malgrat tot, fa 2 setmanes en vaig fer un i el vaig guarnir per l'aniversari d'una amiga: va aguantar la crema, la fruita, TOT!! I això essent absolutament flonjo i volàtil! És extraordinari o sorprenent aquesta massa!! :)
    La meva recepta s'assembla molt a aquesta. Però donaré un cop d'ull a la que dius que ja tens publicada per comparar una mica.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. El pà de pessic dona molt de joc a la cuina, sigui sol amb café o farci amb mil coses.
    Hi ha moltes versiones però aquesta ben senzilla surt molt bona.
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. un bizcocho perfecto! se ve delicioso, bicos

    ResponElimina