dijous, 18 de febrer del 2016

Pastís de nata i gema

Com cada any per l'aniversari del meu home m'agrada fer el pastís i com cada any intento innovar, però no em deixa... Sempre em demana un pastís de gema que és el que més li agrada. Així que no em queda altra… Total que per variar i millorar he triat una recepta nova de pa de pessic i també una de nova de gema. Els dos realment han sortit molt bé i són les dues entrades anteriors a aquesta. El resultat, el que veieu, llàstima que no el poguéssiu tastar, molt bo (tot i que queda malament dir-ho)



Ingredients:

1 pa de pessic (recepta)
Gema (recepta)
Nata muntada (400ml)
Fideus de xocolata

Per fer l'almívar:

80 g de sucre
80 ml d'aigua

Preparació:

Feu la gema i el pa de pessic segons la recepta. Per fer l'almívar per amorosir el pa de pessic, poseu un cassó al foc amb el sucre i l'aigua. Deixeu que bulli i ja podeu apagar el foc. Deixeu que es refredi. Quan ho tingueu tot refredat i la nata muntada podreu muntar el pastís. Veureu que amb la recepta del pa de pessic si el feu en un motlle de 20 cm us sortirà prou alt per fer dues capes de farcit, és a dir 3 pisos de pa de pessic. Amb l'ajut d'un tallador de pastissos o un ganivet, talleu el pastís en 3 pisos. Us recomano que a l'hora de muntar el pastís poseu la part superior a sota i la part inferior (que és més planera) a sobre, així us quedarà més anivellat. Poseu la capa inferior sobre la plata de presentació. Unteu la capa amb una mica d'almívar.




Escampeu per sobre una mica de gema, estireu-la bé.




Poseu a sobre una altra capa de pa de pessic. Unteu amb almívar i a sobre poseu una capa de nata muntada.



Col·loqueu sobre la nata l'últim pis de pa de pessic. Sobre l’última capa escampeu la gema i igualeu-la. Repartiu també amb una pala, una mica de gema pels laterals. Poseu-vos en el palmell de la mà els fideus de xocolata i aneu-los dipositant sobre els laterals, la gema farà la funció de cola i s'enganxaran perfectament. Ara podeu decorar el pastís amb una mica de nata. Poseu nata en una mànega pastissera i un boquet rissat. Feu un seguit de flors a l'exterior del pastís. Amb una altra mànega, amb boquet llis podeu posar una mica de gema i omplir els buits de les flors, la combinació queda molt lluïda. Bé crec que és el pastís típic d'aniversari a les pastisseries de casa nostra, bon profit!!!


3 comentaris:

  1. Con dius, la llástima es no poder agarfar-ne un tall ! Té molt bona pinta, mira que poques coses ara em fan por a la cuina però el pastís de yema em dona molt respecte!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. El tema de la yema... que sí, que ja et vaig comentar que el tenim a pendents. Perô si continues publicant coses tan bones com aquest pastís, em sembla que acabarem llançant-nos a la piscina. Segur que el teu sr. marit va quedar encantat! I no m'estranya que sempre vulgui repetir: jo també voldria!!
    Una abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina