dijous, 17 de març del 2016

Arrós Parellada

Aquest és un dels arrossos més coneguts actualment a la cuina catalana. Es tracta d'un arrós on els ingredients estan a punt per menjar. Sembla ser que va sorgir de la demanda d'un client d'un restaurant de Barcelona que no es volia embrutar les mans amb el marisc. Com que hi ha carn i peix a trossos es pot considerar un mar i muntanya. L'errada que he fet ha estat no pelar les gambes ja que l'objectiu és no haver de pelar cap marisc ni utilitzar els ganivets... del plat directe a la boca. Us el recomano,és deliciós. Si l'acabeu al forn, el rossejat que li dona aquesta cocció és espectacular.


Ingredients (4 persones):

1 ceba de Figueres
1/2 pebrot verd
2 carxofes
1 grapat de pèsols
2 tomates madures
4 grans d'all
1/4 pollastre
4 salsitxes
150g de costella de porc o llom
150g de sípia o calamar
150g de rap
4 gambes o llagostins
12 musclos
400g d'arrós de gra rodó (de Pals)
1 l de brou de peix o de carn
Oli d'oliva verge
Safrà
Sal

Preparació:

Per començar desosseu el pollastre. Talleu a daus tota la carn i el peix (pollastre, costella, salsitxes, sípia) . Poseu oli d'oliva en una paella o cassola i rossegeu la carn i la sípia. Quan comenci a estar una mica cuit, afegiu el rap també a talls. Deixeu-ho daurar una mica i enretireu-lo del foc.


En el mateix oli daureu la ceba ratllada i el pebrot verd (jo no n'hi he posat, a casa no agrada), quan aquesta s'hagi tornat transparent, afegiu-hi l'all picat 


i la tomata ratllada. 


Deixeu que es cogui el sofregit fins que quedi ben melós a foc mitjà baix. Mentre es cou el sofregit, poseu un cassó amb una mica d'aigua al foc i obriu els musclos. Peleu les gambes i deixeu-les amb el cap. Quan tingueu cuit el sofregit afegiu les carxofes (els cors) tallades a trossos. Afegiu al sofregit  la carn i el peix. 


Després, afegiu l'arrós, doneu un parell de voltes. Deixeu tot junt una estona per tal que l'arrós perdi el midó i agafi el gust del sofregit. 


Afegiu el caldo ben calent. 


Deixeu coure a foc alt l'arrós uns 10 minuts. Passat aquest temps, feu una picada amb el safrà torrat, l'all i una mica de sal. 


Afegiu a la paella la picada, els musclos, les gambes i els pèsols. Deixeu acabar de coure, baixant ara una mica el foc. Podeu acabar la cocció al forn preescalfat a 200º. Veureu que la cocció al forn fa que quedi més solt l'arrós i amb un rossejat boníssim, bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada