dijous, 3 de març del 2016

Bunyols de carbassó

Sembla ser que tinc assegurat el relleu de cuinera a casa. La meva filla de 10 anys ha heretat la meva passió per la cuina. Aquestes festes de nadal ja va demanar un munt de llibres de cuina i entre tots els demanats, li vam comprar els que ha fet l'Ada Parellada; Superxefs a la cuina. Aquesta setmana ha fet amb poca ajuda per part meva aquests boníssims bunyols. Us els recomano i és una bona manera de menjar verdura amb els més petitons de casa.



Ingredients:

2 carbassons
2 ous
1 gra d'all
150g de farina
100ml de llet
10g de llevat (Royal)
Sal i oli d'oliva

Preparació:

Primer de tot, ratllem els carbassons amb un ratllador de forat gros.


Com que els carbassons tenen molta aigua us recomano que agafeu porcions de carbassó ratllat i les aixafeu amb les mans, de manera que surti una mica d'aigua. En un bol, poseu el gra d'all aixafat, la sal, la farina, el llevat, la llet i els ous.


Afegiu-hi el carbassó ratllat i remeneu-ho tot bé. Si veieu que us queda massa líquid, afegiu una mica de farina. La textura la veureu quan comenceu a fregir els bunyols. Poseu un cassó amb oli d'oliva al foc. Quan l'oli estigui calent amb una cullera, aneu afegint porcions de la massa dins l'oli ben calent.


Quan estiguin daurats per un costat, doneu-los-hi la volta i deixeu que es dauri per l'altre costat. Un cop cuits traieu-los de l'oli i deixeu-los escórrer sobre paper absorbent. Serviu-los ben calents!

2 comentaris:


  1. Sussi; Una molt bona recepta amb un ingredient que a mi m'agrada molt.
    Salutaacions Sussi¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Que versàtil es el carbassó, amb ell es poden fer, infinitat de receptes.
    El carbassó, quasi mai falta a casa meva.
    Una bona recepta.

    ResponElimina