dimarts, 19 de juliol del 2016

Espagueti amb llimona i alfàbrega

Una proposta agosarada i perfecte per l'estiu. Evidentment cal que us agradin els gustos àcids, en particular de la llimona. L'emulsió de suc de llimona i oli d'oliva rebaixa l'acidesa i combina perfectament amb el parmesà.


Ingredients (4 persones):

300g d'espagueti
El suc d'1 llimona
150ml d'oli d'oliva
100g de parmesà acabat de ratllar
Sal i pebre
1 branqueta d'alfàbrega tallada fina
Unes fulles de juliverts tallades fines

Preparació:

Posar una olla grossa plena d'aigua al foc. Afegiu la sal. Quan bulli, poseu-hi els espagueti. Remeneu. Deixeu coure segons us indiqui el paquet. Preferiblement deixeu els espagueti al dente. Mentre es couen, prepareu la salsa. En un bol, poseu l'oli d'oliva i el suc de llimona.





Amb un batedor de barnilles, bateu fins que s'emulsioni el conjunt. En l'últim moment, afegiu el formatge parmesà acabat de ratllar. Remeneu el conjunt. Piqueu les herbes ben fines. 


Un cop cuita la pasta, enretireu-la del foc i escorreu-la. Torneu-la a posar a l'olla i afegiu la salsa. Remeneu la pasta amb la salsa per tal que quedi tota ben impregnada. Serviu els espagueti als plats i repartiu per sobre una mica d'alfàbrega i julivert picats. 


1 comentari:

  1. la llimona amb pasta queda molt bona tot i que a casa ens agrada més fer servir la pell que té tot el sabor però sense l'àcid amb la pasta :o)
    Petons
    Palmira

    ResponElimina