dimecres, 10 d’agost del 2016

Lemon pound cake

Quan arriba la calor no sempre ens ve de gust menjar postres contundents. És per això que en aquesta ocasió proposem unes postres suaus i refrescants tot i ser un bescuit. Es tracta d'una recepta que podem trobar en els cafès Starbucks. És ideal per acompanyar un bon cafè o unes postres després d'un àpat lleuger. El glassejat que decora el bescuit aporta un bon toc de llimona al conjunt. Si voleu, podeu acompanyar-lo d'una bola de gelat de vainilla. 


Ingredients:

    320 g de farina
    3 g de llevat
    3 g de bicarbonat
    4 g de sal
    5 ous
    330 g de sucre
    50 g de mantega a temperatura ambient
    2 culleradetes de concentrat de vainilla
    130 ml de suc llimona
    200 ml d'oli d'oliva
    Ratlladura d'1,5 llimones

 Ingredients pel glacejat:

    130 g de sucre llustre
    3 cullerades de llet
    1 cullerada de suc de llimona

Preparació:

Preescalfeu el forn a 200° i engreixeu un motlle de plum cake de 30x10 cm. Tamiseu en un bol gros, la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal. Reserveu. En un altre bol poseu els ous, la mantega, el sucre, la vainilla i el suc de llimona. Barregeu tot bé fins que quedin tots els ingredients ben integrats. 

Afegiu aquesta mescla humida a la mescla que havíeu fet anteriorment seca, de la farina. Barregeu bé tots els ingredients. Incorporeu a aquesta mescla l'oli i la ratlladura de llimona. Torneu a barrejar. Bolqueu la mescla dins el motlle que teníeu reservat i engreixat. 


Intruïu el motlle dins el forn i baixeu la temperatura a 180°. Poseu el bescuit a la posició 2 del forn. Deixeu coure uns 45 minuts o fins que en introduir un escuradents, aquest surti net. Un cop cuit enretirem del forn i deixem refredar una mica. Traieu del motlle i poseu-lo en una plata de servir. Ara podeu preparar el glacejat de llimona. En un bol, barregeu tots els ingredients, si veieu que ens queda molt espès, podeu afegir una mica més de llet. Escampeu el glacejat i deixeu que s'assequi una mica, abans de servir. 


Recepta publicada a la revista Forn d'Anells de Fornells de la Selva.

2 comentaris:

  1. Els bescuits de llimona m'encanten, i aquests pound cakes sempre queden bé, així que és èxit assegurat! un petó!

    ResponElimina
  2. Visca les llimones!!!! Són bones per a tot i aquest cake té una pinta que enamora!! ♥
    Petons

    ResponElimina