diumenge, 28 d’agost del 2016

Pastís de xocolata i mousse de Baileys

Ja fa uns quants dies que vam celebrar l'aniversari del meu nebot Pau. De pastís, vaig fer aquest amb mousse de Baileys i una base de xocolata. La combinació és perfecte i la mica de gelatina de café que va per sobre també li dona un toc especial. El que m'ha agradat més ha estat la base ja no duu farina i queda molt suau i gens pesada. En altres pastissos que he fet, la base de xocolata queda força pesada, de ben segur que repetiré aquesta. He adaptat la recepta del bloc Per sucar-hi pa, he posat 2/3 parts de la base que deia ja que volia que fos més present la mousse que el pastís. Heu de tenir en compte que per fer-lo cal anar esperant que qualli la mousse i la gelatina amb la qual cosa us recomano que el prepareu d'un dia per l'altre o amb força hores d'antelació.

 

Ingredients:

Base de xocolata:

125g de mantega (pomada)
100g de xocolata negra
66g de sucre
66g de sucre morè
4 ous
120ml d'aigua
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Per la mousse de Baileys:

150 ml de Baileys
1 clara
400ml de nata
50g de sucre
5 fulls de gelatina
1 sobre de café soluble (2g)

Per la gelatina de cafè:

1 sobre de cafè soluble (2g)
250ml d'aigua
3 fulls de gelatina

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Primer de tot, prepareu la base de xocolata. Poseu en un bol la xocolata a trossets i poseu-la al microones fins que estigui desfeta. Afegiu-hi la mantega (pomada),  els dos tipus de sucre i la vainilla,


 els rovells d'ou,l'aigua ben calenta i remeneu.


Bateu les clares a punt de neu i afegiu-les a la mescla anterior en 2 o 3 vegades. Utilitzeu una llengua per remenar i feu-ho amb moviments envolvents. 





Poseu-ho dins del motllo prèviament engreixat. Deixeu-ho coure al forn uns 50 minuts


o fins que veieu que a l'introduir un escuradents, surt net. Un cop cuit, traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar una mica. Mentre es refreda, podeu preparar la mousse de Baileys. Poseu aigua en un bol i poseu-hi a dins els fulls de gelatina per tal que s'hidratin. Separeu la clara dels rovells i poseu les clares en un bol per poder-les muntar. Quan estiguin una mica muntades, afegiu-hi el sucre i munteu-ho fins que es formi un merengue. Reserveu-lo. Munteu la nata (ha d'estar molt freda) fins que estigui semi-muntada. Reserveu-la. Poseu el Baileys en un bol i afegiu-hi els fulls de gelatina hidratats. Poseu-ho al microones fins que es desfaci la gelatina (vigileu que no bulli). Afegiu-hi el cafè soluble i remeneu. Afegiu aquesta mescla sobre el merengue a poc a poc.


Ara aneu-ho afegint a poc a poc sobre la nata semi-muntada.

Quan tingueu la base de xocolata freda, podreu afegir la mousse de Baileys. Cal tenir el motllo preparat i que sigui desmotllable. Aboqueu la mousse sobre la base de xocolata.

Poseu-ho a la nevera com a mínim 2-3 hores. 
Quan hagi quallat la mousse, podreu preparar la gelatina de cafè. Poseu la gelatina a hidratar en un bol amb aigua. Quan estigui hidratada, en un bol poseu l'aigua a escalfar i quan hagi bullit, traieu-la del foc i afegiu-hi el cafè. Remeneu. Quan estigui hidratada la gelatina, la podeu afegiu a l'aigua i cafè. Traieu el pastís de la nevera i poseu per sobre la gelatina. Torneu a posar el pastís a la nevera. Deixeu refredar fins que qualli la gelatina, trigarà entre 1-2 hores. Quan ja tot estigui quallat, desemotlleu amb compte i emplateu. Serviu-lo fred. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada