dilluns, 1 d’agost del 2016

Ruffle milk pie (pastís de massa filo)

L'últim divendres de cada juliol, com cada any, l'esplai de Fornells fa el sopar de comiat. Els pares portem de postres coques. Jo en aquesta ocasió vaig dur aquest pastís fet amb pasta filo i amb una base entre una crema i un flam. Quan el pastís va sortir del forn, la pasta filo estava molt cruixent però amb les hores i també el fet d'estar a fora amb la humitat, crec que va anar perdent aquesta textura, que és el més interessant de la pasta filo. Per això us recomano que si la feu no trigueu moltes hores a menjar-vos-la inclús tèbia ha d'estar bona. Té un bon contrast de textures. Un altre dia la faré amb la base de xocolata a veure... A la festa, les coques anaven a concurs, no hi va haver sort.. A Fornells hi ha un munt de bones cuineres!!!



Ingredients (motllo 26 cm):

400ml de llet
80ml de nata
4 ous grossos
120g de sucre
100g de sucre llustre
1 branqueta de canyella
Pell de llimons
Canyella en pols
10-12 fulls de pasta filo
Mantega per untar
Festucs

Preparació:

Prescalfem el forn a 180º. Untem un motllo amb mantega i millor que no sigui desmuntable ja que se us pot vessar el flam al ser molt líquid. Primer de tot, cal coure al forn les flors fetes amb la pasta filo. Traiem d'un en un els fulls de pasta filo i els untem amb una mica de mantega fosa, utilitzant un pinzell. Tampoc cal que els untem per tot arreu ja que sinó perdran consistència. Un cop untats, els posem sobre el taulell i del llarg, els plegarem, arronsant-los. Després els enroscarem formant les roses. Un cop aneu tenint les roses, les podeu anar col·locant en el motllo de forma circular. Empolseu amb una mica de canyella.


Quan el forn estigui calent, introduïu el motllo al forn i deixeu coure les flors durant uns 20-25 minuts.
Mentre es couen les flors, podeu preparar el farcit. Poseu el sucre, la llet i la nata en un cassó i afegiu-hi la canyella i la pell de llimona. Poseu-ho al foc i deixeu que bulli. En un bol, poseu els ous i el sucre llustre i bateu-ho. Quan la llet sigui tèbia, afegiu-la al bol amb  la mescla d'ous i torneu-ho a batre. 
Quan les flors estiguin cuites, aboqueu la mescla d'ous i llet sobre les roses. Torneu a introduir el pastís al forn i deixeu-ho coure durant uns 30-40 minuts. Per tal les roses no perdin la seva textura cruixent, deixeu el forn una mica obert o aneu obrint cada cert temps, així s'escaparà el vapor d'aigua i no quedaran remollides les flors. 


Com ja us he comentat abans, millor menjar-la poques hores després de fer-la per evitar perdre la consistència cruixent de les roses.


Recepta extreta del bloc Cuinant.

1 comentari:

  1. A esta tarta le tengo muchas ganas porque tiene que estar riquísima!! te ha quedado fantástica!! Bs.

    ResponElimina