divendres, 23 de setembre del 2016

Costelló de porc amb reducció de cervesa- Finalista V concurs per a bloguers revista Cuina

Un any més la revista Cuina organitza a Manlleu el 5è Concurs per a bloguers. En aquesta ocasió calia fer una recepta amb cervesa i jo em vaig decantar per aquesta recepta amb costelló de porc. Cal utilitzar per que quedi bona, una cervesa tradicional.
Demà serà la trobada i malauradament aquest any no hi puc assistir. Una abraçada des d'aquí a tots els bloguers participants!! Els dos anys que hi he anat m'ho he passat molt bé! Aquí us deixo la recepta. 



Ingredients (4 persones):

8-10 costelles de porc
500ml de cervesa artesanal
1 cullerada de 5 espècies xineses
1 branca de canyella
3 claus
3 cullerades de mel
Sal i pebre
4 cullerades d'oli d'oliva verge
Per la reducció de cervesa:
500ml de cervesa artesanal
200 g de sucre
Per acompanyar:
Mongetes del ganxet

Preparació:

Unes hores abans o la nit anterior, cal posar a marinar el costelló. En un bo o en una plata fonda, poseu el costelló salpebrat. Escampeu per sobre les 5 espècies xineses i una mica d'oli. Fregueu amb les mans per tal que quedi ben impregnat. Dipositeu-lo dins la plata i afegiu-hi la mel, la canyella i la cervesa. 


Deixeu marinar i si podeu doneu-li la volta per tal que s'impregni per tot arreu.


Per la cocció, preescalfeu el forn a 190º. Poseu el costelló i tota la marinada en una plata apta per anar al forn. Introduïu-ho dins el forn i abaixeu la temperatura a 170º. Deixeu-ho coure durant unes 3h, dependrà del gruix del costelló. Veureu que està cuit quan quedi ben daurat. Al llarg de la cocció, aneu donant la volta al costelló i regueu-lo amb la cervesa.
Mentre es va coent el costelló, podeu fer la reducció de cervesa. Poseu en un cassó la cervesa i el sucre, remeneu i deixeu coure a foc baix. Cal que la cervesa es redueixi i s'espesseixi. Si utilitzeu cerveses artesanals la reducció serà més gustosa i més espessa. Heu de tenir en compte que un cop freda, s'espesseeix més, amb la qual cosa enretireu-la del foc tot just comenci es espessir.
Per servir el costelló, talleu les costelles i emplateu-les. Acompanyeu la carn d'unes mongetes del ganxet i salseu per sobre amb la reducció de cervesa.

3 comentaris:

  1. M'encanta cuinar amb cervesa... i aquest costelló té una pinta,,, segur que a casa caurà ben aviat. Quina pena no poder assistir a la diada :o( El proper any, oi?
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. estupenda receta¡¡¡ me ha encantado.
    besos crisylaura

    ResponElimina
  3. Quines costelles! No em faria res poder-les tastar! Una gran recepta!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina