divendres, 30 de desembre del 2016

Cruixent de xocolata amb mousse de llimona

Pel dinar de Nadal vaig fer aquestes postres. Després de tants torrons i menjars copiosos, una mousse de llimona sempre passa  bé. Per fer-ho una mica més vistós he fet una cruixent de xocolata. Sempre queda més festiu no us sembla??


Ingredients (8 mousse de 20cm de perímetre):

Per l'anell de xocolata:

400g de xocolata negra de cobertura

Per la mousse:

120ml de suc de llimona
60g de sucre
2 fulls de gelatina
300ml de nata 35% m.g
2 clares d'ou

Preparació:

Prepareu els anells de xocolata. Per preparar-los, cal desfer la xocolata al bany maria. Necessitareu unes tires d'acetat. Talleu 8 tires d'acetat de la mida que vulgueu fer l'anell. Jo els he fet de uns 20cm de llargada. Escampeu la xocolata fosa per sobre les tires d'acetat i `poseu-les a la nevera. Heu de vigilar ja que les haureu d'enroscar per tal que agafin la forma d'anell. Heu de fer-ho en el moment en que no estigui desfeta la xocolata i tampoc estigui massa dura que  se us trenqui. Ha d'estar flexible. Enrosqueu una mica el paper i torneu-lo a posar a la nevera.


Quan estigui ben freda ja la podreu enretirar el paper.


Mentre es va refredant l'anell podeu anar preparant la mousse. 
Poseu aigua freda en un bol i introduïu-hi les fulles de gelatina per tal que s'hidratin. Poseu un cassó al foc amb la llimona i el sucre. Quan veieu que s'ha desfet el sucre, enretireu-lo del foc i afegiu-hi la gelatina ben escorreguda. Remeneu bé i deixeu-la refredar. Mentre, munteu les clares a punt de neu 


i reserveu. Munteu la nata i reserveu.
Quan tingueu la mescla de llimona, sucre i gelatina a temperatura ambient, afegiu-hi les clares.





Feu la incorporació total de les clares en varies tandes, de manera que al remenar no perdi aire la mescla.




Ara incorporeu també per tandes i a poc a poc la nata.



Remeneu amb una llengua fins que quedi una mescla homogènia.
Poseu la mousse dins una mànega pastissera (no cal boquet) i farciu els anells de xocolata. Poseu-los a la nevera. Com a mínim han d'estar refredant-se unes 3 hores, per tal que agafi consistència. Podeu servir-les acompanyades d'uns fruits vermells. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada