dissabte, 31 de desembre del 2016

Molt Bon Any 2017!!!

Ja acabem el 2016 i donem entrada al 2017!!
Des d'aquest bloc us dono les gràcies a tots els que us aneu passant per aquí i doneu vida al meu plaer de cuinar. Us desitjo un molt bon any, que sigui millor que aquest que deixem enrere.

Amb aquest desig de un bon fi d'any us deixo una proposta per la presentació dels raïm del cap d'any una mica diferent!! Espero que us agradi!!!!!









divendres, 30 de desembre del 2016

Cruixent de xocolata amb mousse de llimona

Pel dinar de Nadal vaig fer aquestes postres. Després de tants torrons i menjars copiosos, una mousse de llimona sempre passa  bé. Per fer-ho una mica més vistós he fet una cruixent de xocolata. Sempre queda més festiu no us sembla??


Ingredients (8 mousse de 20cm de perímetre):

Per l'anell de xocolata:

400g de xocolata negra de cobertura

Per la mousse:

120ml de suc de llimona
60g de sucre
2 fulls de gelatina
300ml de nata 35% m.g
2 clares d'ou

Preparació:

Prepareu els anells de xocolata. Per preparar-los, cal desfer la xocolata al bany maria. Necessitareu unes tires d'acetat. Talleu 8 tires d'acetat de la mida que vulgueu fer l'anell. Jo els he fet de uns 20cm de llargada. Escampeu la xocolata fosa per sobre les tires d'acetat i `poseu-les a la nevera. Heu de vigilar ja que les haureu d'enroscar per tal que agafin la forma d'anell. Heu de fer-ho en el moment en que no estigui desfeta la xocolata i tampoc estigui massa dura que  se us trenqui. Ha d'estar flexible. Enrosqueu una mica el paper i torneu-lo a posar a la nevera.


Quan estigui ben freda ja la podreu enretirar el paper.


Mentre es va refredant l'anell podeu anar preparant la mousse. 
Poseu aigua freda en un bol i introduïu-hi les fulles de gelatina per tal que s'hidratin. Poseu un cassó al foc amb la llimona i el sucre. Quan veieu que s'ha desfet el sucre, enretireu-lo del foc i afegiu-hi la gelatina ben escorreguda. Remeneu bé i deixeu-la refredar. Mentre, munteu les clares a punt de neu 


i reserveu. Munteu la nata i reserveu.
Quan tingueu la mescla de llimona, sucre i gelatina a temperatura ambient, afegiu-hi les clares.





Feu la incorporació total de les clares en varies tandes, de manera que al remenar no perdi aire la mescla.




Ara incorporeu també per tandes i a poc a poc la nata.



Remeneu amb una llengua fins que quedi una mescla homogènia.
Poseu la mousse dins una mànega pastissera (no cal boquet) i farciu els anells de xocolata. Poseu-los a la nevera. Com a mínim han d'estar refredant-se unes 3 hores, per tal que agafi consistència. Podeu servir-les acompanyades d'uns fruits vermells. 


dijous, 29 de desembre del 2016

Torró de llimona i xocolata blanca

L'especial de tardor-hivern de la revista Cuina portava aquesta recepta. Tant bon punt la meva filla Rita va veure la recepta, va dir: aquesta l'hem de fer.. Tal dit tal fet, un torró de xocolata blanca que és la xocolata que més li agrada. Original la barreja amb la llimona, l'heu de tastar, boníssim i molt refrescant!!



Ingredients (3 torrons allargats i 1 mida normal rectangular):

Pel bany exterior:

300g aprox. de xocolata blanca

Pel farcit del torró:

140ml de suc de llimona
50g de glucosa
210g de nata líquida 35%
430g de xocolata blanca

Preparació:

Pel bany exterior de xocolata blanca, caldrà que la foneu al bany maria.


Si voleu que quedi brillant cal treballar  bé la xocolata. Foneu-la al  bany maria fins que arribi als 45º. Passeu-la al marbre i refredeu-la fins als 27º. Torneu a posar la xocolata al bany maria fins que estigui a 29º. En aquest punt ja la podreu utilitzar. Escampeu la xocolata pels motllos i deixeu que rellisqui per l'interior i que recobreixi totes les parets amb una fina capa.


Aboqueu el que sobri i aprofiteu-la per banyar els altres motllos. La xocolata que us sobri guardeu-la per banyar la capa superior dels torrons un cop farcits.
Prepareu ara el farcit. Foneu la xocolata. 


Escalfeu la glucosa fins a 82º. Afegiu-la a la xocolata 


i tot seguit incorporeu la nata una mica calenta. 


Ara amb molta delicadesa afegiu-hi el suc de llimona. Remeneu a poc a poc fins que quedi una crema homogènia. 





Amb aquesta crema, farciu els torrons que anteriorment teníeu banyats. No farciu fins a dalt de tot ja que heu de deixar espai per acabar el banyar el torró. Deixeu refredar  i poseu-lo a la nevera. Quan estigui fred el farcit us podeu disposar a acabar el torró. 


Escalfeu la xocolata que us havia sobrat i repartiu-la per sobre dels farcits. Amb una espàtula enretireu la xocolata que us sobri. Quan acabeu guardeu els torrons a la nevera.

Apunts: El farcit és molt gustós però és força tou, si us agrada que sigui consistent, afegiu més xocolata blanca quan feu el farcit, així aconseguireu més duresa.










dissabte, 24 de desembre del 2016

Arbre de Nadal de pasta de full i crema de xocolata

Amb aquest arbre de Nadal tant senzill de fer us desitjo a tots un Bon Nadal!!! Espero que passeu unes molt bones festes!!



Ingredients:

2 làmines de pasta de full allargades (Lidl)
5 cireres
Crema de xocolata (Nutella o similar)
1 ou

Preparació:

Esteneu sobre el marbre les dos làmines de pasta de full, una sobre l'altre. Amb un ganivet de punta, talleu un arbre.

Aparteu la làmina superior i exteneu per sobre la crema de xocolata.

Poseu la làmina que teníeu separada, sobre l'arbre amb xocolata. Ara amb el ganivet de punxa talleu porcions lateral deixant un espai al mig. Enrosqueu sobre si mateixa cada porció. Com si fòssin branques de l'arbre. Creia que havia fet la fotografia però ara veig que me la vaig deixar...
Preescalfeu el forn a 200º. Pinteu amb l'ou la pasta de fulla. Introduïu dins el forn i deixeu coure fins que quedi daurat. Si se us daura per sobre i per sota encara no està del tot cuit, tapeu amb una mica de paper d'alumini fins que estigui del tot cuit. Enretireu del foc i decoreu amb les cireres tallades per la meitat. 



dimarts, 20 de desembre del 2016

Makowiec estrella de Nadal

Desafío en la Cocina. La última convocatòria no hi vaig ser a temps!! Aquesta coincideix amb
l'entrada al Nadal així que la proposta és nadalenca. Es tracta d'unes postres típiques de Polònia. És un brioche farcit d'una pasta feta amb llavors de rosella. Realment fins que no van proposar aquesta recepta jo no tenia coneixement que es pogués utilitzar les llavors de rosella per fer un farcit. És curiós però queda molt bo. Normalment es fa una mena de braç de gitano enroscat sobre si mateix. Jo aprofitant que arriba el Nadal he fet una estrella per donar un toc més festiu. L'heu de tastar, sorprèn el gust (per bé) no té res a veure amb les llavors que posem al pa, això si, és una mica laboriós i es necessita temps per fer-lo.


Ingredients:

Massa:

400g de farina
15g de llevat fresc
90g de mantega
100ml de llet
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 rovells
125g de sucre
1 polsim de sal
Ou per pintar

Farcit:

250g de llavors de rosella
150g de sucre
30g de mel
70g de mantega
25g de nous picades
60g de fruita confitades
2 clares d'ou

Preparació:

Primer de tot, cal preparar el brioche. Poseu tots els ingredients dins el bol de l Keenwood i poseu el

ganxo d'amassar. Això si, quan poseu la sal mireu que no toqui el llevat (la sal retarda l'efecte del llevat). Amasseu durant uns minuts, els justos per veure que la massa agafa consistència i es desenganxa de les parets del bol. Feu una bola i poseu-la dins un bol. Tapeu amb film i deixeu llevar durant unes 2 hores.


Mentre podeu fer el farcit. Poseu en un cassó amb aigua les llavors de rosella i deixeu-les bullir una mitja hora. Poseu-hi força aigua ja que les llavors van creixent. Un cop cuites, escorreu-les i deixeu-les refredar una mica.







Tritureu les llavors i afegiu-hi la resta d'ingredients menys les clara. Deixeu-ho coure fins que espesseixi. Deixeu-ho refredar i incorporeu-hi les clares muntades a punt de neu. Reserveu-ho.

Quan hagi doblat el volum del brioche, dividiu la massa en quatre parts.









Estireu cadascuna de les parts i talleu la massa en forma arrodonida.


Aneu per muntar l'estrella. Poseu una de les masses sobre la plata del forn. Escampeu per sobre, 1/3 part del farcit.






Poseu per sobre una altra part de massa i així fins acabar amb tota la massa que tingueu i farcit. Poseu al mig del pastís un got i feu parts tallant amb un ganivet com a la fotografia.






Ara gireu les parts de dos en dos en sentit contrari. Deixeu llevar un altra cop fins que doblin el volum.








Un cop llevada la massa, pinteu amb ou i introduïu en el forn preescalfat a 180º. Deixeu-ho coure uns 30 minuts o fins que veieu que comença a daurar-se.


Recepta treta del bloc Dulce y salado.
Podeu trobar més receptes de Makoviec aquí.

dilluns, 12 de desembre del 2016

Quiche de bacon i ceba

Una quiche a casa sempre ve de gust. En fem de un munt de coses i en el bloc en podeu trobar una bona varietat. Aquesta és senzilla i boníssima, la ceba cal fer-la a poc a poc per tal que quedi amb un gust suau i lleuger. La podeu fer també individual i llavors queda un primer plat força festiu. 

 

Ingredients (4-6 persones):

1 làmina de pasta brisa rodona
3 cebes grosses
300g de bacon tallat a tires
4 ous
200ml de nata líquida
Sal i pebre

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Poseu una paella al foc amb oli d'oliva. Talleu les cebes un cop pelades, a rotllanes. Quan l'oli estigui calent, afegiu les cebes i baixeu el foc. S'han de coure a foc baix. Quan estiguin transparents, afegiu-hi el bacon i doneu un parell de voltes fins que estigui el bacon una mica cuit.

Enretireu del foc i afegiu la nata líquida i els ous.


Remeneu, afegiu sal i una mica de pebre i reserveu. Folreu un motllo amb la pasta brisa, punxeu el fons amb una forquilla i introduïu-la dins el forn calent. 


Deixeu coure la massa uns 7 minuts fins que agafi una mica de color. En aquest punt, incorporeu la mescla de bacon i ceba a la massa. Torneu a posar al forn la massa i el farcit i deixeu coure fins que la quiche estigui una mica daurada. Serviu-la ben calenta un cop surti del forn. Bon profit!


dissabte, 10 de desembre del 2016

Platillo de porc amb bolets, #depatanegraTS


.Nuestro nuevo logo!

Una nova proposta de la Cocina Tipycal Spanish, #depatanegraTS. En aquesta ocasió hem cuinat amb porc
, ja que Jamones y embutidos Vázquez ragalarà un lot entre els participants. Jo he triat una recepta típica de tardor per aprofitar la collita de bolets


Ingredients:

300g de secret ibèric
300g de salsitxes
300g de costelló de porc tallat petit
400g de bolets
1 ceba grossa
1 pastanaga grossa
100ml de vi ranci
100ml de caldo de carn o verdures
1 grapat d’avellanes
3 grans d’all
3 branquetes de julivert
Oli d’oliva verge
Sal i pebre

Preparació:

Per començar, talleu tota la carn. 


Talleu les salsitxes per la meitat i el secret a tires petites. Poseu una cassola al foc amb oli. Quan l’oli estigui calent, afegiu-hi la carn. Saltegeu a foc mitjà fins que estigui daurada la carn. Arribat a aquest punt de  cocció enretireu la carn del foc. 

Talleu la ceba  i la pastanaga en brunoise. Afegiu la verdura a l’oli en que heu cuit la carn. Coeu les verdures a foc baix. Afegiu-hi els alls picats. 


Quan estigui la verdura cuita, afegiu la carn que havíeu reservat. Remeneu i incorporeu el vi ranci. 


Deixeu reduir una mica i afegiu el caldo. Deixeu coure el conjunt fins que la carn comenci a estar tova. Poseu una paella al foc amb oli. Poseu-hi els bolets. Jo he aprofitat uns ceps i moixins que vam  collir aquesta tardor i que tenia escaldats i congelats. Quan hagin perdut una mica d’aigua afegiu-hi l’all picat, les avellanes picades i el julivert. Deixeu coure una mica i afegiu-ho a la cassola amb la carn. Coeu el conjunt uns 10 minuts més. Si es queda sec en algun moment, afegiu-hi més caldo. Serviu ben calent, bon profit!

Podeu trobar altres receptes de les meves companyes aquí.