divendres, 6 de gener del 2017

Tortell de reis de xocolata i taronja

Aquest Nadal la revista Cuina ha servit d'inspiració per les postres de Nadal. Primer el torró de xocolata blanca i llimona i ara el tortell de Jordis Bordas. És evidentment un tortell innovador i boníssim. Com ja sabeu la xocolata i la taronja combinen a la perfecció així que l'èxit està assegurat!! He fet un canvi de la recepta original, anava decorat amb uns encenalls i com que no he trobat pasta d'avellana, ho he canviat per un glassejat de taronja. Espero que els reis s'hagin portat molt bé!!


Ingredients (2 tortells de 400g):

Pel brioix de cacau:

397g de farina de força
58g de sucre
7,5g de sal
23g de mel
227g d'ou
43g de llevat fresc
72,5g de mantega (pomada)
41,5g de cacau en pols
58g d'aigua mineral
91g de xocolata de cobertura 65%

Per al massapà:

270g de farina d'ametlla
160g de sucre llustre
103g de suc de taronja
7,5g de pela de taronja ratllada

Per a la glassa de taronja

150g de sucre llustre
Suc de mitja taronja (aprox)

Preparació:

12h abans de fer el primer llevat, jo he preparat la massa i també el farcit de massapà.
Pel farcit de massapà: poseu tots els ingredients en un bol.


Remeneu-ho tot amb una espàtula o llengua fins que quedin tots els ingredients ben integrats. Esteneu paper film sobre el marbre i poseu el massapà a sobre el paper formant un cilindre. 


Embolcalleu amb el paper film i deseu a la nevera fins que el necessiteu.

Per la glassa de taronja: Poseu el sucre llustre en un bol i aneu afegint a poc a poc suc de taronja fins aconseguir la textura que desitgeu.   


Per la massa de brioix: Agafeu el bol de l'amassadora (o un bol per fer-ho a mà) i poseu-hi; la farina, el sucre, la sal, la mel i 2/3 parts dels ous. Remeneu amb el ganxo d'amassar i quan comenci a agafar consistència, afegiu-hi la resta d'ou. Quan estiguin ben incorporats, ja podeu afegir el llevat. Remeneu. Ara en tres vegades, aneu afegint la mantega, no poseu la segona tanda fins que no s'hagi integrat la primera i així igual amb la tercera.En un bol barregeu l'aigua amb el cacau en pols i afegiu-la a la massa. Remeneu. Finalment, piqueu la cobertura a trossets petits i afegiu-la a la massa. Remeneu per tal que s'incorpori bé. Ara passeu la massa a una plata i tapeu-la amb paper film.


Deixeu-la 12h reposant a la nevera. Si podeu quan s'infli, desinfleu-la una mica pressionant la massa. 
Un cop passades les 12h traieu la massa de la nevera i talleu-la en 2 porcions de 400g. Estireu-les en forma de rectangle i  poseu al mig la meitat del cilindre de massapà que teníeu reservat. 


Enrosque la massa de manera que quedi al mig el massapà. Poseu al mig un bo per tal que al pujar la massa, aquesta pugi cap els costats i no es tanqui el forat.




Deixeu-la reposar 1 hora i mitja. Preescalfeu el forn a 170º. Pinteu amb ou el tortell i introduïu-lo al forn, deixeu que  cogui uns 20 minuts. Deixeu que es refredi i poseu la glassa per sobre, decoreu amb trossos de taronja fresca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada