diumenge, 19 de febrer del 2017

Crep de brandada amb salsa de piquillos

Barrejarem en aquesta recepta 3 cultures gastronòmiques. Les creps d'origen francés que s'han extés arreu i ja són ben presents als nostres àpats, tant dolços com salats. La brandada de casa nostra. Els pebrots del piquillo de Navarra. La barreja de cultures sempre és bona, en gastronomia també. Hem d'aprofitar els ingredients que tenim a casa però sovint una bona convinació aporta més valor als nostres productes, ja de per si excel·lents. Us proposo doncs per aquests dies de fred que s'ens atansen unes creps ben festives.Recepta publicada a la revista de Fornells de la Selva: Forn d'Anells.

Ingredients (4 persones):

Per les creps:

250ml de llet
125g de farina
2 ous
Un polsim de sal
Un polsim de nou moscada
Mantega per la paella per fer les creps

Per la brandada de bacallà:

200 g de bacallà dessalat
150ml d'oli
50ml de llet
1 grà d'all
1 patata petita (opcional)
sal

Salsa de piquillos:

200ml de nata per cuinar
5 pebrots del piquillo
Sal i pebre

Preparació:

Amb aquesta recepta podreu fer unes 4-6 creps de 25 cm de diàmetre.
Per la brandada: Poseu un cassó al foc amb aigua i quan bulli, escaldeu durant uns 5 segons o 10 (depenent la mida del bacallà) el bacallà. Per fer-ho heu de tenir el bacallà tallat a tires per tal que es coguin ràpidament. Un cop escaldat aparteu-lo. A l'aigua de l'escaldat, podeu coure la patata, si n'hi afegiu. Un cop estigui cuita la patata, podeu començar a coure els alls. Poseu una paella al foc amb l'oli i quan estigui calent, afegiu l'all tallat a làmines. Quan comencin a agafar color, enretireu-los del foc. Antigament, es feia la brandada en el morter però si voleu ens serà més fàcil si el fem a la batedora. Heu de pensar que la brandada per aquesta recepta no pot quedar molt clara ja que ha de ser el farcit de la crep i ha de tenir una certa consistència. Ho podeu regular quan hi afegiu l'oli. Poseu en el bol de la batedora la patata i el bacallà (desmigat i lliure d'espines). Escalfeu una mica la llet i aneu-la afegint a mesura que aneu batent la mescla. Ara afegiu a poc a poc l'oli i veureu com va emulsionant. Reserveu la brandada.
Per les creps: Poseu tots els ingredients en el bol de la batedora. Bateu fins que quedi una massa ben fina. Deixeu mínim mitja hora a la nevera. Un cop hagi reposat la massa, comenceu a fer les creps. 


Si no teniu una paella especial per fer creps, les podeu fer en una paella normal. Escalfeu una mica de mantega a la paella i quan estigui calenta, afegiu massa de crep i escampeu-la fins que cobreixi tota la superfície (podeu fer-la lliscar tombant la paella).

Quan comenci a estar una mica daurat pels costats, doneu-li la volta amb una espàtula i deixeu que es cogui per l'altra banda. 


Feu el mateix amb la resta de massa. Amb aquesta quantitat obtindreu 5-6 creps d'uns 25 cm de diàmetre. Reserveu-les tapades amb paper film.
Per la salsa de piquillos: Escalfeu una mica la nata, afegiu els pebrots i tritureu amb la batedora. Poseu la salsa en un cassó i feu-lo bullir fins que espesseixi la salsa. Saleu al gust. Quan tingui la consistència que us agradi traieu-la del foc. Reserveu-la en calent.
Per muntar el plat: estireu una crep i poseu una mica de farcit al mig, formant un cilindre. 


Enrosqueu com si fos un caneló. Feu el mateix amb totes les altres creps. Serviu-les acompanyades de la salsa de piquillos. 


2 comentaris:

  1. tiene que estar riquisimo tu plato, yo lo he probado, en lugar de hacer crep enrollada, presenté la crep en forma de saquito pero con ese relleno y esa bechamel, asi que no me cabe duda!! debe estar divino!!!! me has dado ganicas jajajaja

    ResponElimina

  2. Sussi; Un tres en un¡¡ bona combinació de gustos amb un trident molt tentador.
    Salutacions Sussi¡¡ :O)

    ResponElimina