divendres, 10 de febrer del 2017

Pollastre amb escamarlans


Nuestro nuevo logo!La proposta del mes de La Cocina Typical Spanish em permet cada mes furgar en el nostre culinari català. No em de perdre mai les nostres arrels, així que avui us proposo un plat típic de les comarques gironines. La meva mare en feia sovint tot i que ella no menja pollastre, en celebracions familiars feia aquest plat. És un mar i muntanya en tota regla. Els escamarlans li donen al pollastre un gust a mar boníssim que combina a la perfecció. Us recomano que el prepareu!!


Ingredients (4 persones):

1 pollastre de 1,800 g de bona qualitat
8 escamarlans
2 cebes mitjanes
1 gra d'all
1 tomata madura
1 copa de vi ranci o conyac
1/2 l de brou de pollastre o aigua
Oli d'oliva verge, sal i pebre

Per la picada:

1galeta o 1 carquinyoli
Un grapat d'ametlles o avellanes torrades (o la barreja de totes dues)
Uns brins de julivert
1 gra d'all
1 presa de xocolata negra
1/2 copeta de conyac

Preparació:

A la carnisseria o polleria de confiança, demanem un pollastre de qualitat. Si és un pollastre de pagès, hem de tenir en compte que el temps de cocció serà més llarg. Demanem que ens tallin en 8 parts el pollastre. Posem oli en una paella i quan estigui calent, posem el pollastre salpebrat, a foc mig-alt (7) fins que s'enrosseixi, pels dos costats.


Enretirem del foc i ho guardem a part. En el mateix oli, posem els escamarlans, uns segons, només fins que canviïn de color.


Els enretirem del foc i guardem també a part. Ara anirem per preparar el sofregit. En el mateix oli, posem la ceba trinxada. Us recomano que la talleu a ganivet, ja que si la ratlleu o la tritureu, deixa anar tota l'aigua de cop i no queda tant melosa. No feu talls massa grossos ja que al final s'ha de desfer la salsa i no s'han de notar. Posem la ceba a l'oli i coem a foc mitjà (6).

Deixem que quedi la ceba ben amorosida, amb tonalitat daurada (uns 20 minuts). En aquest punt, afegim l'all tallat a quadradets.

Donem una volta i afegim la tomata tallada a daus. Deixem coure fins que la tomata estigui amb una consistència de melmelada.

Quan estigui fet el sofregit, afegiu-hi el vi ranci, deixeu evaporar l'alcohol i introduïu els trossos de pollastre que teníeu reservats. Poseu-hi la meitat del brou i si veieu que en necessita més aneu afegint durant la cocció.

Deixeu coure a foc mitjà (6) fins que veieu que la carn es comença a desenganxar de l'os. Feu la picada, poseu al morter tots els ingredients


i aixafeu amb la mà de morter fins que tingueu una pasta homogènia.

Afegiu la mescla al pollastre, juntament amb els escamarlans.

Deixeu uns 5 minuts més i ja tindreu fet el pollastre amb escamarlans. Espero que gaudiu d'aquest mar i muntanya.



17 comentaris:

  1. No conocía este plato y qué casualidad, dos blogs habéis coincidido hoy con él. La verdad es que tiene una pinta estupenda y dan ganas de mojar pan sin parar en la salsa. Me apunto la combinación pollo-marisco :)

    ResponElimina
  2. Original és amb escamarlans com tu l'has fet. On visc jo és molt difícil trobar-los, així que jo els he susbtituit per gambes. Igualment la recepta és exquisida!!

    ResponElimina
  3. Un mar i muntanya genial! Quina pinta!!!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Tiene que estar muy rico y como le he dicho a Pepi para mojar pan. Bs

    ResponElimina
  5. Boníssim! sens dubte les receptes tradicionals sempre val la pena cuinar-les i recordar-les, oi? per mi és un plat de festa, un petó!

    ResponElimina
  6. Curiosa y sabrosa combinacion! Debe estar escandalosamente rico! Un besito

    ResponElimina
  7. Un mar y montaña en toda regla y al que no le puedes decir que no.
    Tiene una pinta estupenda!!

    ResponElimina
  8. Un plato de lujo y eso que no soy muy fan del pollo, pero hecho así...apetece probar.
    Un saludo.

    ResponElimina
  9. Un bon plat de mar i montanya!!! Quina pinta

    ResponElimina
  10. Un plato de lujo y una combinación exquisita! Besos!

    ResponElimina
  11. Un plat dels de sempre i que fa venir salivera només de veure'l!! I per sucar-hi pa!!!! ♥
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Segon plat de pollastre amb escamarlans que veig en aquest recopilatori, i segon cop que se'm cau la baba! Jo visc pels volts de Blanes i, per descomptat, aquest plat ens encanta a casa :) Primer deixem ben nets els ossos del pollatre, després buidem les closques dels escamarlans i... A mullar pa a la salsa! Boníssim!
    Una proposta genial Sussi.
    Petons!

    ResponElimina
  13. Insisto, mar y montaña. La mejor combinación. De hecho, las paellas yo las hago de carne y pescado - marisco. Así es guardan un sabor único. Felicidades

    ResponElimina
  14. ¡Hola guapa! Esta combinación de sabor me ha dejado con ganas de probarlo y es que acabo de verlo en otra propuesta y me téneis salivando... Lo que se aprende de las compis... ¡¡Me encanta!! Lo probaré. Besos

    ResponElimina