dimarts, 26 de setembre del 2017

Carré de porc amb fruits secs

Cada temporada cal aprofitar al màxim els fruits que ens ofereix la natura. A la tardor és quan tenim la collita de molts fruits secs que poden acompanyar i millorar molts dels nostres plats. Aquest és el cas d'aquesta recepta, on combinarem el carré, amb mel, vins i fruits secs - podeu posar els que més us agradin. El carré és un tall d'origen francès. Es tracta d'una peça de llonça de porc, es treu part de la carn que envolta l'os superior i es cou sense tallar.


Ingredients (4 persones):


1 peça de costella de porc (amb 8 costelles)
Oli d’oliva verge
Sal i pebre
4 cullerades de mel
1 cullerada d’herbes de la Provença
1 copa d’aigua
1 copa de vi ranci
2 cebes
50g de pinyons
100g d’orellanes
100g de panses sense pinyol

Preparació:

Per coure el porc, ho farem al forn, així que caldrà preescalfar-lo a 180º. Pel carré hem de demanar a la carnisseria que ens prepari la carn, cal treure la part superior de carn de l’os. Un cop preparada la carn agafeu fil de cuina i lligueu la carn per tal que quedi ben cuita i no perdi la forma. 



Agafeu una plata fonda que pugui anar al forn i poseu-hi una mica d’oli d’oliva. Salpebreu el carré, unteu-lo amb oli d’oliva i repartiu per sobre les herbes de Provença. 
Dipositeu-lo sobre la plata. Afegiu-hi la ceba tallada a daus grossos, el vi ranci i l’aigua. Poseu la carn al forn (posició 2, calor a dalt i a baix) i deixeu-la coure uns 50 minuts per quilo de carn. Cal anar regant amb el líquid durant la cocció. Calculeu el temps de cocció. A mitja cocció, traieu la carn del forn i repartiu per sobre la mel i els fruits secs. 



Si hi ha poc líquid, afegiu una mica més d’aigua i de vi ranci. Torneu a introduir el carré al forn, pugeu la temperatura a 210º i acabeu de coure. Si veieu que se us torra massa la carn, podeu posar una mica de paper d’alumini per sobre. Un cop cuit el carré aparteu-lo del forn i deixeu-lo reposar uns minuts. Enretireu el fil de cuina. Per servir-lo, talleu porcions de la llonça i acompanyeu-lo de la salsa de cocció i dels fruits secs. Bon profit!


1 comentari:

  1. Quin goig fa aquest carré de porc!
    Noia, estem de sorteig al nou blog pels 8 anys de Come Conmigo. Pots veure l'entrada aquí: http://comeconmigo.net/mermelada-de-frambuesa-cava/

    Petons
    Palmira

    ResponElimina