diumenge, 17 de setembre del 2017

Pastís de figues, nata amb mel i lemon curd

  L'altre dia per instagram vaig veure una recepta de pastís de figues que he volgut tonejar. D'entrada la volia fer tal qual però al fer la nata del farcit i tastar-la l'he trobada massa dolça, així que he canviat la base original de melmelada de figues que portava sota la nata, per un lemon curd. Aquest, li dona un toc d'acidesa deliciós. La nata porta afegida una part de formatge mascarpone, amb la qual cosa agafa un gust de mel i mató. M'ha sorprès el resultat, i a la meva família també els hi ha agradat molt i són força exigents. Feu-lo un dia i ja em direu...



 

Ingredients:

Per la massa:
140g de mantega pomada
75g de sucre llustre
25g de farina d'ametlla
1 ou
250g de farina
Lemon curd (3-4 cullerades)
Nata amb mel:
200ml de nata (35%mg)
100g de mascarpone
50g de mel
Per decorar
4-5 de figues

Preparació:

El dia abans cal preparar la nata. Poseu al foc la nata juntament amb la mel. Quan la mel s'hagi incorporat a la nata apagueu el foc. Deixeu refredar i deseu-la a la nevera fins l'endemà (si no teniu temps amb unes 2 hores n'hi ha prou). El dia que feu el pastís, poseu en el bol de la batedora la nata amb mel i el mascarpone. Munteu com si fos una nata fins que estigui consistent.
Per la massa: poseu la mantega pomada tallada a daus en el bol de l'amassadora juntament amb el sucre llustre. Barregeu fins que quedi una crema blanquinosa.


Afegiu-hi l'ou i la farina d'ametlla, remeneu fins que es formi una massa homogènia. Incorporeu a la massa la farina tamisada. Treballeu fins a formar una bola.

Deixeu la bola a la nevera 2h mínim embolcallada amb paper film (podeu fer-la el dia abans com la nata).


Quan vulgueu preparar el pastís, traieu la massa de la nevera i estireu-la Folreu amb aquesta un motllo. Un cop folrat deixeu el motllo dins la nevera durant un quart d'hora. Mentre preesclafeu el forn a 170º i quan hagi passat el temps de repòs a la nevera, introduïu la massa al forn i deixeu-la coure durant uns 25 minuts. Per tal que no es baixin les parets del pastís al coure'l al forn us recomano posar una mica de paper de forn sobre la massa i a dins un cigrons. Quan estigui cuita la massa, deixeu refredar i reserveu.

Ara ja podeu muntar el pastís.
Poseu la massa fornejada sobre una plata de servir. Poseu  a dins una capa de lemon curd.


Poseu la nata amb mel en una mànega pastissera i repartiu-la sobre el lemon curd en forma de boletes. Renteu i talleu les figues en octaus o quarts (depèn de la mida de les figues). Repartiu-les sobre el pastís, decoreu amb unes quantes groselles si teniu.


Proposta- variant:
Si voleu fer com la recepta original, en comptes de lemon curd sobre la massa poseu-hi una petita capa de melmelada de figues. Jo us recomano posar menys mel a la nata, en comptes de 50g de mel, posar-n'hi 25g així el conjunt no serà tant dolç. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada