diumenge, 25 de febrer del 2018

Carxofes amb cloïsses

Una bona matèria primera converteix aquesta senzilla cassola amb un primer plat espectacular. Molt recomanable i saludable!! Aprofitem les carxofes que estan de temporada!!


Ingredients (4 persones):

12 carxofes petites o 8 grosses
400g de cloïsses
1 ceba de Figueres
2 grans d'all
1 branqueta d'api
2 cullerades de farina
2 branques de julivert
Sal i pebre
Aigua
1/2 llimona

Preparació:

Preparem un bol gros amb aigua i el suc i la pela de la mitja llimona. Pelem les carxofes, tallem la part superior més dura i les tallem en quatre parts. Amb una cullereta buidadora, traiem els pèls de la part interior. A mesura que les anem netejant, les posem amb l'aigua i llimona per tal que no s'ennegreixin.

Posem una cassola al foc i hi afegim oli. Quan l'oli estigui calent, hi afegim la ceba ben picadeta. Ho coem a foc mig fins que la ceba quedi daurada, en aquest punt, afegim l'api tallat a daus i l'all ben picat. 

Ho deixem coure tot plegat fins que estigui cuit. Quan estigui cuit, hi afegim les cullerades de farina i deixem que s'enrosseixi. 

Afegim ara les carxofes i posem aigua fins que quedin cobertes. Posem una culleradeta de sal i deixem coure les carxofes fins que estiguin toves. Incorporem les cloïsses i tapem la cassola. Quan s'hagin obert les cloïsses, afegim el julivert picat i servim ben calent. Bon profit! 


1 comentari:

  1. Acabo de fer un plat semblant només amb carxofes... si hi afegim les cloïsses, esdevé una menja de clergues.
    Quina bona pinta!

    Una abraçada.

    ResponElimina