dijous, 8 de febrer del 2018

Truita de botifarra d'ou; dijous gras

Avui és dijous gras o llarder. És bo no perdre les tradicions i menys si hi ha relacionat quelcom culinari..(je,je). Així que la tradició diu que avui comença el carnaval, a Fornells el celebrem aquest cap de setmana. Enguany aquest inici ha vingut acompanyat de neu, més en alguns llocs que altres, aquí només hi ha hagut una enfarinada, sempre és benviguda, sobretot pels nens. Suposo que ja sabeu que avui és dia de menjar coca de greixons, botifarra d'ou i truita. Doncs us duc una truita de botifarra d'ou, sucosa (com ens agrada a casa) i deliciosa, tasteu-la.



Ingredients (4 persones):

200g de botifarra d'ou
6/8 ous
100g de cansalada viada
4 alls tendres
Unes fulles de julivert
Oli i sal

Preparació:

Poseu una paella al foc amb una mica d'oli d'oliva. Quan estigui calent, afegiu-hi la botifarra tallada a daus, doneu un parell de voltes fins que estigui una mica daurada. Afegiu la cansalada viada a talls. Deixeu coure fins que quedi el greix transparent. 


En aquest punt hi podeu posar l'all tendre i el julivert tallat. 


Remeneu-ho tot i deixeu al foc fins que estigui ben cuit. En un bol, bateu els ous. Quan estigui batuts poseu-hi una mica de sal i afegiu-hi la preparació de botifarra. Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Quan l'oli estigui calent, incorporeu-hi la barreja d'ous. Coeu la truita a foc mitjà de manera que es vagi coent a poc a poc. Doneu-li la volta quan comenci a estar cuita per la part inferior. Deixeu coure la truita. Mengeu-vos-la calenta. Bon dijous gras!!


Recepta del blog La cuina de sempre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada