diumenge, 11 de febrer del 2018

Vedella amb bolets Thermomix

En aquesta recepta tradicional de la cuina catalana, aprofitem la Thermomix per fer més ràpid i senzill el procés previ del sofregit. Evidentment  la cocció per mi ha de ser en cassola, com tota la vida. A més aquest Nadal un dels regals, va ser la magnífica cassola de Le Creuset. Com ja us imaginareu és la primera recepta de moltes més.. estic ben decidida a amortitzar-la...


Ingredients (4 persones):

800/1000g de rodó de vedella
3 cebes mitjanes
1 pastanaga
100ml de vi ranci
Un grapat de bolets sec (jo, trompetes)
400g de bolets o bolets naturals o bolets congelats o bolets salats
Oli d'oliva verge
Sal
200ml de caldo de pollastre o carn
Picada (all, julivert, unes galetes, algun fruit sec com avellanes, ametlles..)

Preparació:

Us poso a continuació la preparació del sofregit a la Thermomix. Evidentment, podeu fer el sofregit de manera tradicional, els mateixos passos a la cassola directament. 

1- 50ml d'oli al bol- t 4 min- Tª varoma- V cullera

2- Afegir ceba, pastanaga i els bolets secs- Tapat amb got- t 7seg-
Tª- V 5 (triturar)

3- Sense got- t 5min- Tª varoma- V cullera

4- Sense got- t 15 min- Tª 100º-V cullera

5- Afegir l'aigua dels bolets (si n'hi ha, sinó un raig de caldo- Tapar amb el got- t 30s Tª- V  progressiu    4-7-10.

6- Amb got- t 15 min- Tª varoma- V cullera

Ara ja teniu a punt del sofregit, si utilitzeu com jo trompetes,
aquestes us enfosquiran la salsa però val la pena pel gust que donen, podeu posar-hi ceps.

Mentre aneu fent el sofregit us recomano començar a elaborar la carn.


Talleu la vedella a rodanxes o a daus, com més us agradi.


Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i pasaseu la vedella per una mica de farina, un cop l'hagueu salpebrada.

A foc mig coeu la vedella volta i volta, la idea és que quedi segellada.


Aneu posant la vedella en una cassola. Quan tingueu el sofregit preparat i la carn segellada, poseu ajuntar-ho tot a la cassola.


Afegiu el vi ranci i el caldo.


Saleu el conjunt una mica. Ara ve el xup xup... Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant una hora i mitja. el temps dependrà de la vedella, del gruix dels talls... Cal coure-la fins que al tocar-la comença a desfer-se. Quan es resisteixi poc, afegiu-hi els bolets i la picada. Jo en aquesta ocasió n'he fet servir de pot, la passada tardor la collita va ser molt minsa. Si utilitzeu bolets frescos, passeu-los abans per la paella amb una mica d'all trinxat. 
Deixeu coure la vedella juntament amb els bolets uns 10-15  minuts i ja ho tindreu preparat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada