dimarts, 1 de maig de 2018

Pastís mousse de fruits vermells i crema de vainilla

M'estic convertint en una fan de l'Ettore Cioccia, el seu blog Bavette no deixa d'inspirar-me. Vaig comprar aquest motllo i he aprofitat un parell de receptes per crear aquesta adaptació per celebrar el sant de la meva mare, Montserrat.



Ingredients:

Bescuit de xocolata:

4 clares d'ou
50g de sucre
1/2 cullerada de pasta de vainilla
75g de xocolata negra
30g de farina

Crema de vainilla

300ml de nata per muntar
1 branca de vainilla
1  cullerada d'essència de vainilla
75g de rovell d'ou
45g de sucre
2,5 fulles de gelatina

Mousse de fruits vermells:

165g de puré de fruits vermells (pot ser congelat)
30g de sucre
15g de crema pastissera en pols
50g de mantega pomada
35g de xocolata blanca
150g de merenga (60g de clares d'ou i 130g de sucre)
500g de nata

Preparació:

Comenceu preparant el bescuit de xocolata que serà la base del pastís.
Poseu la xocolata en un bol i foneu-la al microones o al bany maria. Munteu les clares a punt de neu, afegiu-hi el sucre a poc a poc fins aconseguir la consistència de merengue.


Afegiu-hi la vainilla i la cobertura de xocolata fosa.


Mesclem amb moviments envolvents. Afegim la farina tamisada a poc a poc.


Poseu la massa del bescuit en un motllo rodó de 20cm. Coeu-ho al forn a 180º uns 10-15 minuts. Reserveu.
Crema de vainilla
Poseu la gelatina en remull en aigua freda. Poseu els rovells en un bol amb el sucre. 
Poseu la nata en un ansat, afegiu-hi la vainilla. Fem bullir la nata. L'afegim sobre els rovells i el sucre a poc a poc i remenem. 
Posem la mescla a l'ansat i ho coem a foc mig fins que arribi a 85º. Enretirem del foc i hi afegim la gelatina i l'essència de vainilla, remenem.
Quan s'hagi temperat posem la crema en un cercle de 15cm. Ho posem al congelador 1 hora. 
Mousse de fruits vermells
Muntem la nata però no del tot. Reservem. 
Fem la merenga amb les clares i el sucre. Muntem les clares amb la batedora i quan comencin a estar blanques, afegim el sucre. Ha de quedar brillant. Reservem.
Posem el puré de fruits vermells en un ansat, quan estigui calent, fora del foc, afegim el sucre i la pols de crema pastissera,


remenem i tornem a posar al foc . Ho deixem fins que pocs minuts després s'espesseixi. Ho enretirem del foc hi afegim la xocolata blanca i la mantega.


Remenem i ho deixem refredar fins els 30º. Afegim el puré a la nata muntada en 2 vegades.


Un cop incorporat, afegim la merenga també amb moviments envolvents i delicats.


Un cop tot preparat podem muntar el pastís.
Podem tirar una mica d'spray al motllo per evitar que s'enganxi. Posem la mousse de fruits vermells al motllo. Al mig hi posem la crema de vainilla.


Posem a sobre el bescuit de xocolata.


Portem el pastís al congelador i ho deixem un mínim de 4 hores.
Quan vulguem menjar el pastís hem de treure'l del congelador unes hores abans, us recomano unes 6-7 hores i el deixeu a la nevera.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada