dimarts, 17 de juliol del 2018

Lluç amb salsa de julivert

A l'estiu sempre va be cuinar receptes ràpides  per no passar tanta calor a la cuina. Aquesta n'és una. Treta del llibre "El gran llibre de la cuina de les àvies" de Jaume Fàbrega, és una mena de lluç en salsa verda a la catalana. Amb aquest llibre estic decidida a recuperar receptes antigues de casa nostra. Amb un bon lluç, l'èxit està assegurat!! compreu pa..


Ingredients (4 persones):

8 talls mitjans de lluç o 4 de grossos
6 grans d'all
150 ml d'oli d'OEV
Unes branques de julivert (força)
Sal
Caldo de peix (uns 200ml aprox)

Preparació:

Poseu una cassola al foc. Afegiu-hi l'oli. Quan l'oli estigui calent, poseu-hi els alls tallats a llesques. Deixeu que es daurin una mica.


Mentre tant, piqueu el julivert petit. un cop els alls agafin color, afegiu-hi el julivert,


doneu un parell de voltes i afegiu-hi els trossos de lluç salats.


Ara aboqueu-hi per sobre el caldo. Jo n'he posat massa.. poseu només fins que arribi a la meitat dels talls de lluç. si els talls de lluç són molt grossos, poseu-hi més caldo. Mentre el van coent els talls de lluç aneu sacsejant la cassola per anar lligant la salsa. Quan veieu que les vores ja han canviat de color i són blanques, doneu-li la volta al peix,


coeu 2 minuts més i serviu-ho. Recordeu que el peix si es passa de cocció queda sec. Per veure si està cuit, quan es desenganxi de l'ós central significa que ja el teniu a punt. Serviu-lo calent. Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada