diumenge, 30 de juny del 2019

Arrós negre (amb tinta de sípia)

Avui dedicaré aquesta recepta a la meva cosina Victòria que ja fa uns dies em va trucar preguntant si tenia aquesta recepta al blog. Jo li vaig dir que si.. i mirant vaig acabar veient que no hi és.. Així que avui hi poso remei. L'arrós negre és típic de la cuina catalana, fent servir la tinta de la sípia per donar aquest color que li dona nom a la recepta però també un sabor a mar. Queda pendent fer l'arrós negre típic de l'Empordà, que el color no el dona la tinta sinó un potent sofregit que ennegreix l'arrós... El proper..



Ingredients (4 persones):

400g d'arròs de qualitat
3 sípies mitjanes (amb la tinta)
1 ceba grossa de Figueres
2 tomàquets madurs
1 cullerada de carn de nyora (opcional)
Oli d'oliva verge
Sal
1 litre de caldo de peix
4 gambes grosses o 8 petites
16 musclos
All i oli (opcional)

Preparació:

Poseu una cassola al foc amb oli. Quan estigui calent, afegiu-hi  la sípia tallada a llesques i quadradets.


Un cop hagi canviat de color, traieu-la i reserveu-la. Al mateix oli, afegiu-hi la ceba ratllada. Coeu-la a foc baix fins que estigui daurada.


Talleu les tomates per la meitat i traieu les llavors. Ratlleu el tomàquet i afegiu-lo a la ceba.


Deixeu coure uns minuts més tot junt, fins que estigui tot el sofregit caramel·litzat. Incorporeu al sofregit la sípia i l'arrós. Deixeu coure tot el conjunt uns minuts, fins que l'arrós deixi anar el midó. Mentre el va sofregint l'arrós, poseu a escalfar el caldo de peix. 
Un cop sofregit l'arrós, afegiu-hi el caldo de peix i la tinta de la sípia dissolta en una mica d'aigua calenta. Saleu. Remeneu el conjunt i deixeu coure a foc mig. 


Els musclos, els podeu fer coure a l'arrós o com he fet jo, coure'ls al vapor en un cassó i afegir-los al final.
Deixeu coure l'arrós i quan veieu que li falta poc,


afegiu-hi les gambes i els musclos. El temps de cocció dependrà del tipus d'arròs que feu servir. Un cop l'arròs estigui al dente, deixeu-lo reposar uns minuts abans de servir. El podeu acompanyar d'una mica d'all i oli. Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada