divendres, 21 de juny del 2019

Coca de ratafia

S'apropa la revetlla de Sant Joan. És tradició menjar la coca de crema però per variar una mica aquest any hem anat per una coca també tradicional de la nostra zona. A Santa Coloma de Farners les pastisseries locals la borden. Aprofitem una beguda, també tradicional de fer a casa, que encara haig de decidir si aquest any m'animaré a fer-ne. Us deixo la recepta, si us agrada la ratafia, aquesta coca tant esponjosa.. us encantarà. A les pastisseries la fan amb panses marinades en ratafia, jo no les he posat ja que no agraden massa a casa.


Ingredients:

200 g de farina
200 g de sucre
6 ous
1 sobre de llevat
125 g de ratafia
125 g d'oli de gira-sol
100 g de panses
Ratafia per banyar
Ametlles torrades (daus o làmines)

Preparació:

Si voleu posar panses a la coca, poseu la ratafia en un bol i afegiu-li les panses. Deixeu-les marinar unes 2 hores. 
Passades les 2 hores, preescalfeu el forn a 180° i poseu en el bol de la  batedora (amb barnilles per muntar) les clares d'ou. Comenceu a muntar-les i quan agafin consistència afegiu-hi la meitat del sucre. Munteu fins que estiguin brillants. Reserveu-les. Ara en el bol net de la batedora (amb barnilles per muntar), poseu-hi els rovells i el sucre.





Munteu fins que doblin el seu volum i quedin esponjoses.




En un bol, poseu la farina, la sal, el llevat, la ratafia i l'oli de gira-sol.


Remeneu. Afegiu en dues vegades els rovells muntats.


Incorporeu-ho amb moviments envolvents, de manera que no perdin volum. Un cop incorporades, afegiu-hi les clares muntades. 








Incorporeu-les també en dues vegades, també amb moviments envolvents, fins que quedi una massa homogènia. Afegiu-hi les panses. 





Unteu una plata rectangular amb mantega i farina o poseu al fons paper encerat. Aboqueu la massa dins la plata





i quan el forn estigui calent, introduïu-la en posició 2,
 calor a dalt i a baix. Deixeu-la coure unes 30
minuts. Quan en introduir un escuradents a la massa, aquest surti net, ja estarà cuita la coca. Un aquest punt, traieu-la del forn. 









Amb un pinzell repartiu una mica de ratafia sobre la coca. Escampeu per sobre una mica de sucre i les ametlles torrades. Tot aquest procés de remullar amb ratafia, cal que ho feu just sortint del forn, amb la coca encara ben calenta. Gaudiu-la i molt bona revetlla!!!!!!!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada