dilluns, 29 de juliol del 2019

Pastís amb mousse de xocolata blanca

Juliol ve ple com cada any d'aniversaris a la meva família. L'últim el de la meva filla i com que li encanta la xocolata blanca, li he fet per la celebració amb els seus amics aquesta recepta. Si us agrada la xocolata blanca, aquest pastís no us el podeu perdre, el podeu decorar amb melmelada al mig del que més us agradi o de fruita fresca com veureu en la recepta. Feu-lo al vostre gust!!
Si utilitzeu unes galetes sense gluten ja teniu unes postres per a celíacs.


Ingredients (6-8 persones)- motllo 22cm:

Per la base:

1 i 1/2 tasses de galetes triturades (amb gluten o sense)
1/4 tassa de mantega desfeta

Pel mousse de xocolata blanca:

225g de xocolata blanca
2 cullerades de mantega
1 i 1/4 tassa de llet
3 rovells d'ou
3 cullerades de sucre
2 cullerades de maicena
2 culleradetes de gelatina en pols, desferta en 3 cullerades d'aigua
1 tassa de nata líquida
Fruits vermells

Preparació:

Començarem preparant la mousse, ja que s'ha de refredar a la nevera abans de farcir el pastís. Si voleu ho podeu fer el dia abans i avançar feina.
En un bol petit, posem l'aigua i la gelatina per tal que es rehidrati. 
En un bol posem la xocolata blanca i la mantega. Per tandes de 30s, ho anem fonent al microones. 
Heu d'anar amb compte ja que la xocolata blanca és molt delicada i fàcilment es crema. Quan veieu que comença a fondre's, aneu remenant cada 5-10 s. Quan ho tingueu fos, reserveu-ho. 

Ara prepararem una crema pastissera. Posem la llet en un cassó al foc fins que bulli.  En un bol, posem els rovells d'ou, el sucre i la maicena i ho batem. Quan hagi bullit la llet, deixem temperar un moment i ho afegim als rovells, remenem. Tornem la mescla al cassó i ho cuinem fins que espesseixi. 

Hem de tenir cura de remenar tota l'estona per evitar que s'enganxi la crema al fons del cassó. Quan hagi espessit, afegim a la crema, la gelatina hidratada i remenem.
Afegim la crema a la xocolata blanca. 


Remenem a poc a poc per tal d'unificar la mescla. Deixem refredar la crema de xocolata. Mentrestant, muntem la nata. Quan tinguem les dues parts fredes, podrem afegir la nata (en tres vegades) a la crema de xocolata. 


Fem-ho amb moviments envolvents, per tal que la mousse quedi el més esponjosa possible. Deixem la mousse unes hores a la nevera per tal que agafi cos. 

Mentre tenim la mousse a la nevera, podem preparar la base de galeta. Preescalfem el forn a 180º ( si voleu podeu fer-ho sense passar pel forn). Triturem les galetes i hi afegim la mantega fosa. Ho barregem bé i ho aboquem en un motllo de 22cm desmotllable. Folrem la base de manera que quedin els costats una mica més elevats que el fons. Comenceu apretant la galeta cap els costats i després aplaneu el fons. 


Un cop llest, introduïu-la al forn 10 minuts. Deixeu-la refredar i ja la podreu farcir. També la podeu preparar amb antelació i tenir-la a la nevera.

Pel muntatge del pastís, ompliu la base amb la meitat de la mousse de xocolata.






Poseu la resta de la mousse en una mànega pastissera amb una base rissada i decorem la part més externa, sobre la mousse ja posada. Al mig del pastís decorem amb fruits vermells. Al mig podem posar melmelades o la fruita que més ens agradi. Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada