dilluns, 22 de juliol del 2019

Spanakopita- pastissets d'espinacs i feta

Aquests pastissets típics de Grècia es solen menjar com a aperitiu abans de l'hora de dinar. També els podeu menjar com entrant, un sopar ben complert o un deliciós esmorzar. Si canvieu el formatge feta per tofu tindreu un bon aperitiu vegà.


Ingredients (4 persones):

500g d'espinacs frescos o congelats
1 ceba
1 ou
1 paquet de massa fil·lo
200g de feta
Oli d'oliva verge
Sal i pebre
Mantega

Preparació:

Escaldeu els espinacs si són frescos o descongeleu-los si estan congelats. Reserveu-los. Peleu i piqueu la ceba ben petita. Poseu oli d'oliva en una paella i daureu la ceba.


Afegiu-hi els espinacs i l'ou batut


esmicoleu el formatge feta i escampeu-lo per sobre.


Poseu les làmines de pasta fil·lo sobre el taulell. Pinteu-les amb mantega fosa. Poseu quatre capes, una sobre l'altra. Escampeu una mica del farcit per sobre la massa fil·lo, eviteu posar-ne a les vores. Repartiu pel damunt 4 fulls més de pasta fil·lo. Pinteu-los amb més mantega. Doblegueu les vores cap a dalt, segellant una mica els pastissets. Podeu deixar-los quadrats o bé tallar-los en forma de triangle. Preescalfeu el forn a 180º. Quan estigui el forn calent introduïu els pastissets dins el forn i deixeu-los coure fins que quedin dauradets. Si els deixeu temperar una mica la pasta fil·lo, aquesta queda més cruixent. Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada