dilluns, 16 de març del 2020

Bombes de patata i carn picant

Comencem un seguit de receptes aprofitant que ens hem de quedar a casa confinats pel coronavirus. Aquesta és una recepta que als nens els hi encanta i a més els podem fer col·laborar a fer les boles, cosa que també els encantarà. Aprofitem doncs aquests dies a casa per fer participar a tots a la cuina! #JoEmQuedoACasa.

Ingredients:

1 Kg de patates
200g de carn picada (vedella i porc)
1 ceba de Figueres petita
100ml de salsa de tomata
Unes gotes de picant (opcional)
1 ou batut
Pa ratllat
Oli, sal i pebre

Preparació:

Primer de tot, prepareu la carn picada ja que és preferible omplir les boles amb el farcit fred. Poseu una paella al foc amb oli d'oliva. Peleu la ceba i talleu-la a daus petits. Quan l'oli estigui calent, poseu la ceba al foc.


Coeu a foc mitjà-baix. Quan la ceba estigui rossa, afegiu-hi la carn, salpebreu.



Deixeu coure la carn.

Quan aquesta estigui cuita, afegiu la salsa de tomata.

Un cop tot cuit, deixeu refredar la carn picada. Un cop freda hi podeu afegir unes gotes de picant.

 
Mentre es va coent la carn, podeu coure les patates. Poseu una olla amb aigua al foc. Quan bulli, afegiu-hi les patates senceres. Intenteu que siguin de la mateixa mida, d'aquesta manera trigaran el mateix a coure's. Les posem senceres per evitar que quedin plenes d'aigua i així aconseguirem un espès puré de patates.



Un cop cuites les patates, i encara en calent, peleu-les. Si les deixeu refredar no es pelaran tant bé.




Ara amb un passapurés o bé amb una forquilla, aixafeu les patates.  No ho feu amb la batedora ja que queda una consistència de xiclet que no ens interessa gens per aquesta recepta. Salpebreu-lo una mica.




 Ara ja podem preparar  les boles. Agafeu un tros de paper film i unteu-lo amb una mica d'oli.




Agafeu una cullerada de puré de patates i aixafeu-lo una mica, que quedi una forma arrodonida. Poseu al mig una culleradeta de carn picada.




Feu una bola amb el paper film, aixecant-lo i fent com un paquet. Amb les mans acabeu de formar la bola i un cop feta, ja la podreu treure del film. Aneu procedint de la mateixa manera fins acabar amb el puré i la carn picada.




Guardeu les boles fins el moment que les hagueu de fregir. Si les voleu preparar d'un dia per un altre en aquest moment, les podeu desar a la nevera.




 Quan vulgueu fer les bombes, bateu l'ou i prepareu el pa ratllat. Poseu un cassó al foc amb força d'oli. Passeu les boles per l'ou batut i pel pa ratllat.

 Quan l'oli estigui calent, aneu posant les boles a coure (foc mig). Quan estiguin rosses les boles, aneu-les traient i deixeu-les escórrer.


 Serviu-les calentes i acabades de fer. Les podeu acompanyar d'una maionesa o un all-i-oli. Amb una amanida teniu un àpat ben equilibrat. Gaudiu-ne!!




.



2 comentaris: