dissabte, 11 d’abril del 2020

Mona de Pasqua de gema (yema) i crema de mantega Thermomix (o no)

Al blog teniu diverses entrades de mona de pasqua, avui us porto una recepta que engloba les dues modalitats de mona de les nostres contrades. És tradicional a Catalunya la mona de sara o bé la mona de gema (yema). En aquesta, barregem els dos conceptes, espero que us agradi i bona Pasqua a tots!!



Ingredients (6-8 persones):

Bescuit genovesa:

4 ous
120g de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
120g de farina de rebosteria
Un polsim de sal

Gema (yema):

100g d'aigua
100g de sucre
6 rovells
1 culleradeta de maizena
1 cullerada d'aigua

Crema de mantega:

120g de sucre
350g de mantega a temperatura ambient (pomada)
120g de llet
Almívar:
2 cullerades de sucre
2 cullerades  d'aigua

Per decorar:

Ametlles filatejades o granet
Fruita en almívar
Ous de xocolata

Preparació:


Bescuit genovesa: (sense Thermomix)
Preescalfem el forn a 180º. Posem la papallona sobre les fulles. Afegim els ous, el sucre i l'extracte de vainilla.
BATEM- 6min- Tª37º- V 4. tornar a BATRE- 6 min- V 4.
Afegim la farina tamissada i BATEM 4seg- V 3.
Untem el motllo o motllos amb mantega i farina. Enretirem la papallona i distribuïm la massa en 3 motllos de 22 cm o en un de sol.


Si ho fem en un sol motllos, després haurem de tallar-ho en 3 pisos. Posem els motllos al forn i la cocció dependrà de si hem fet servir un motllo o 3. si hem posat tota la massa en 1 motllo trigarà uns 20-25 minuts, si ho hem posat en 3 uns 15 minuts. No us refieu i aneu mirant, no deixeu enrossir massa el bescuit, d'aquesta manera us quedarà més esponjós. Deixeu refredar la massa sobre unes reixes.  
*Si heu comprat ametlles filetejades o granet crues, podeu aprofitar quan coeu el bescuit per estendre-les en una plata del forn i coure-les al mateix moment. Quan quedin dauradetes, enretireu-les del forn.
Gema- yema: (sense Thermomix)
Poseu l'aigua i el sucre al bol i programeu: 15min- Tª VAROMA- V2- Deixeu reposar 5 minuts. Mentre, Poseu en un bol els rovells i bateu-los un amica. En una tassa, barregeu la maizena i la culleradeta d'aigua. Afegiu aquesta barreja de farina als rovells. Quan estigui tebi l'almíbar preparat, afegiu-lo amb compte als rovells. Barregeu i torneu a posar la mescla al bol de la Th. Afegim la papallona a les fulles. COEU- 12min- Tª90º- V 1. Un cop passat aquest temps si veieu que us ha quedat massa clara, podeu coure uns minuts més fins que quedi de la consistència que us agradi. 
Deixeu-la refredar abans de muntar el pastís. 

Crema de mantega: (sense Thermomix)
Poseu el sucre en el bol i polvoritzeu: 20s- V10 (progressiu). Poseu la papallona sobre les fulles. Afegiu la mantega i la llet.



Barregeu- 3 min- V 3-


Per fer l'almívar per pintar les bases del pastís, poseu el sucre i l'aigua en una tassa petita i poseu-ho 1 min i 1/2 al microones. Deixeu refredar.

Muntatge del pastís:
Unteu les bases del bescuit genovesa amb l'almívar:





poseu a sobre una capa de gema i mantega



també podeu alternar, una capa de gema i una de mantega.

Un cop acabat amb les pisos, poseu a la part de dalt de tot una capa de gema. Repartiu pels costats una mica de gema o de mantega, el que vulgueu, ens servirà perquè s'enganxin les ametlles.



Repartiu les ametlles pels laterals i decorem amb crema de mantega, amb la fruita en almívar i amb els ous de xocolata. Espero que tingueu una bona Pasqua.



1 comentari:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Hương Lâm chuyên cung cấp máy photocopy, chúng tôi cung cấp máy photocopy ricoh, toshiba, canon, sharp, đặc biệt chúng tôi có cung cấp máy photocopy màu uy tín, giá rẻ nhất.

    ResponElimina