dimarts, 21 d’abril del 2020

Ramen exprés de porc

L'altre dia mirant Canal Cocina, la Blanca Mayandía va fer aquest ramen. Bé no he trigat més que el temps de tenir els ingredients perquè a casa són uns "forofos" del ramen. Evidentment és exprés perquè crec que no he trigat més de 15 o 20 minuts a fer-los (si us organitzeu bé i coeu al mateix temps els ingredients) i estar asseguts a taula. Si us mireu bé el plat, a més és supersaludable i plat únic, amb proteïna, glúcids i verdures. Si sou celíacs podeu utilitzar uns fideus d'arròs. A veure si us animeu a fer-los!!


Ingredients (4 persones):

200g de fideus Ramen (jo Mie Asli tallarines indonesis)
1 filet de porc
1/2 col (petita)
4-5 xampinyons
1'5 litres de caldo de carn- pollastre..
Salsa de soja
4 ous
Oli d'oliva verge
Fulles de ceba tendra

Preparació:

Poseu a bullir els ous. Poseu aigua al foc i afegiu-hi els ous.


La cocció no ha de ser d'un ou dur (jo, m'he passat en cocció), amb uns 6-7 minuts, us quedarà el rovell una mica desfet, ideal pel ramen. Un cop cuits, passeu-los per aigua freda i els poseu en un bol, amb una mica de salsa de soja (agafen gust i color), deixeu-los marinar mentre coeu la resta d'ingredients. 
Un una paella, poseu oli al foc i coeu el filet de porc a foc mig.


Un cop cuit talleu a llesques gruixudes i reserveu mentre es va coent la resta.
Talleu la col a llesques i els xampinyons també.

Poseu una paella o cassola al foc amb oli d'oliva. Amb l'oli ben calent, afegiu la col, deixeu 30 segons i aneu remenant.


Afegiu ara els xampinyons.


Deixeu coure però cal que la verdura quedi cruixent, al dente.


Mentre coeu les verdures, poseu aigua en un cassó i acosteu-los al foc. Quan l'aigua bulli, afegiu les tallarines.


Per la cocció de les tallarines, mireu el que us recomana el fabricant, els que he utilitzat, en 2-3 minuts estan cuits. Quan estiguin al punt (no us passeu en la cocció) reserveu-los.


Un cop cuita la verdura, afegiu-hi el caldo i deixeu que agafi tot plegat temperatura. Un cop bulli ja podreu emplatar.

Agafeu un bol i poseu-hi el caldo amb les verdures. A sobre poseu els fideus. Talleu les rodanxes de filet a llesques i repartiu-los sobre els fideus. Talleu per la meitat els ous durs i situeu-los també sobre els fideus.
Podeu acabar el plat amb unes llesques de la part verda d'una ceba tendra i un raig de la marinada de salsa de soja. Cap a taula!!! Bon profit!!


1 comentari: