diumenge, 6 de desembre del 2020

Scones Thermomix o no

 No es pot anar al Regne Unit i marxar sense haver tastat uns scones amb melmelades i té. Aquestes tardes de confinament, sense poder fer massa res d'interessant m'han vingut a la memòria i m'he animat a fer-los. Són molt fàcils de fer i a més molt ràpids, així que espero que us animeu a fer-los.


Ingredients:

260g de farina de mitja força


10g de llevat químic

50g de sucre

1/4 de culleradeta de sal

75g de mantega (freda de nevera)

120g de llet

1 ou

Un raig d'extracte de vainilla 

Preparació:

Jo he fet la preparació a la Thermomix, però ho podeu fer a mà o bé en qualsevol robot que pasti. Preescalfeu el forn a 200 °C. Poseu els ingredients secs en el bol, la farina (si no teniu farina de mitja força, podeu posar la meitat de farina normal i l'altra meitat de farina de força), el sucre, la sal, el llevat i la mantega a dauets molt petits. 



Feu anar el robot en la funció d'amassar uns 50 s. Heu d'evitar que la mantega es desfaci, ha de quedar la massa semblant a una sorreta. Afegiu llavors l'ou, la vainilla i la llet. 


Torneu a amassar uns pocs segons, el temps just per formar tal que s'integrin els ingredients. Traieu la massa del robot i formeu una bola. Aixafeu-la una mica fins que us quedi d'un gruix d'uns 2 cm. Agafeu un tallador de pasta d'uns 6 cm i enfarineu-lo. Aneu tallant porcions de massa i aneu-les posant sobre una plata de forn amb paper de forn. 




Si us sobra massa, podeu tornar-la a ajuntar i anar fent scones fins a acabar amb tota la massa. Introduïu els scones al forn calent posició 2, calor a dalt i a baix. Deixeu-los fins que els veieu daurats, uns 15 minuts. Quan estiguin cuits, traieu-los del forn, deixeu-los refredar una mica i a preparar el te... Bon profit!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada