dissabte, 27 de març del 2021

Barretes de granola energètiques

Una forma saludable d'esmorzar o bé com a producte saciant entre hores. Aporta nutrients saludables amb la civada i sèsam i calòrics amb els fruits secs. Podeu menjar-la com a barreta o bé desgranada, la podeu afegir al iogurt, llet... Animeu-vos a introduir-la al vostre dia a dia!!




Ingredients:

1,5 tasses de flocs de civada

1 tassa de sèsam

1/2 tasses de xarop d'auró

1/4 de tassa Oli de coco

Un polsim de canyella

Un polsim de sal

Un raig d'extracte de vainilla

1/4 tassa de pipes de girasol (torrades)

1/2 tassa de pipes de carbassa (torrades)

1/2 tassa d'aranyons secs

1/2 tassa de dàtils trossejats

Ratlladura de 1/2 taronja

Preparació:

Barregeu els flocs de civada, el sèsam, i les pipes i poseu-los en una plata de forn. 



Preescalfeu el forn a 180 º i deixeu-ho coure uns 12 minuts.  Un cop torrats (gairebé no canvien de color, però sí que ho faran de gust i textura), reserveu-los. 

En un bol, barregeu el xarop d'auró amb l'oli de coco, la canyella, la ratlladura de taronja, la sal i l'extracte de vainilla. 


Poseu-ho al foc i deixeu-ho fins que es desfaci l'oli de coco. Mentre s'escalfa, poseu en un bol les llavors i fruits secs. 



Quan estigui cuit el que teniu al forn, afegiu-ho als fruits secs i llavors. Escampeu per sobre els líquids i barregeu bé. 

Poseu-ho en un motlle, folrat amb paper de forn. 



Aixafeu-ho tot molt bé i poseu-ho a coure al forn durant 15 minuts a 180°. 



Deixeu-ho refredar bé abans de tallar, sinó se us desengrunarà. Talleu rectangles.



Podeu guardar les barretes en un tupper de vidre. 


Podeu veure el pas a pas de l'elaboració en aquest vídeo:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada