Pàgines

dimarts, 26 de juny del 2012

Galetes de mantega

Aqui us poso una recepta de galetes. Són les típiques de pastisseria, que si les proveu de fer veureu que no tenen cap dificultat i queden molt bones. Jo unes quantes les banyo amb xocolata negra, però ho podeu fer amb xocolata blanca o de llet, com més us agradin. Si seguiu els consells que us dono al final, no us poden fallar!!


Ingredients (40 galetes):

250 gr de farina de força
200 gr de mantega
100 gr de sucre llustre
Ratlladura d'una llimona
1 sobre de vainilla
1 ou
Un polsim de sal
250 gr de xocolata negra

Preparació:

Deixeu amb antelació la mantega a temperatura ambient fins que quedi amb una consistència tova. Barrejeu-la amb la sal, el sobre de vainilla, la ratlladura de llimona i el sucre. Remeneu fins que us quedi una massa homogènia. Afegiu-hi l'ou i la farina. Torneu a remenar fins que quedin tots els ingredients ben units. Poseu en una màniga pastissera una boquilla  estrellada perque quedi una forma ondulada a les galetes.

Poseu la massa dins la màniga pastissera i aneu-les distribuint en una plata del forn.
Feu les formes que més us agradin.
Poseu-les al forn preescalfat a 180º uns 10 o 15 minuts, fins que estiguin
daurades.
Deixeu-les refredar i ja les podreu banyar amb la xocolata. Poseu al microones la xocolata, vigilant que no es cremi. Introuiu-hi les galetes i poseu-les a refredar sobre un paper sulfuritzat o de silicona.

Consells:

- Feu servir farina de força i no normal o de pastisseria, sino la massa un cop al forn perd la forma de la galeta.
- Feu servir mantega i no margarina, sino també perdrà consistència. Si no us voleu esperar tanta estona a que la mantega quedi toba a temperatura ambient, poseu-la al microones. Utilitzeu la funció de descongelar i anireu més ràpid. No us recomano fer-ho a potències altes ja que es desgà molt ràpid i la massa no queda tan bé.
-Si voleu que la xocolata un cop banyades les galetes es refredi depressa, poseu-la uns minuts al congelador.





1 comentari: